وزیر خارجه آمریکا: در حال تصمیم گیری درباره نواقص برجام هستیم
روز چهارشنبه آئین ادای سوگند مایک پمپئو در مسئولیت وزارت خارجه با حضور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و مایک پنس معاون اول وی برگزار شد.

صدراعظم آلمان: اسرائیل مطالب خود را به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه دهد

وزیر خارجه آمریکا گفت: در حال تصمیم گیری درباره نواقص برجام هستیم. مایک پمپئو روز چهارشنبه در آئین ادای سوگند در مسئولیت وزارت خارجه که با حضور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و مایک پنس معاون اول وی برگزار شد، این ادعا را مطرح کرد.

وی افزود: ما کارهای بزرگ دیپلماتیکی در مقابله همه اقدامات ستیزه جویانه ایران انجام داده ایم.

اظهارات وزیر خارجه جدید آمریکا درباره ایران و برجام که تاییدی بر رویکرد ایران ستیزانه وی است، در حالی مطرح شد که 10 روز دیگر قرار است دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور، تصمیم خود را درباره برجام و تمدید اسقاط تحریم های ثانویه آمریکا که به موجب این توافق بین المللی انجام شده بود، اعلام کند.

ترامپ در ماه ژانویه اعلام کرده بود که او دیگر حاضر به ماندن در این توافق نیست مگر آن که اصلاحات مورد نظر وی اعمال شود.

اروپا، روسیه و چین مخالف برچیده شدن برجام هستند وجمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است در صورتی که از منافع این توافق بین المللی بهره مند نشود، در آن نخواهد ماند.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران هم نسبت به خروج احتمالی آمریکا از برجام هشدار داد و تصریح کرد ایران گزینه های مختلفی در قبال تصمیم های احتمالی دولت آمریکا دارد که این اقدام و واکنش جامعه بین المللی به حرکت آمریکا، برای کاخ سفید ناخوشایند خواهد بود.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری ایران هم در تماس تلفنی با امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه تصریح کرد که ایران محدودیت هایی فراتر از تعهدات برجامی خود نمی پذیرد و این توافق نمی تواند یک خط کم یا زیاد شود.

پمپئو در ادامه اظهارات خود به ضربه زدن به داعش در عراق و سوریه اشاره کرد و البته از حامیان مالی تروریسم که شرکای تجاری آمریکا هستند، نامی نبرد.

چندی پیش، ترامپ در دیدار امیر قطر تصریح کرد که سعودی ها، اماراتی ها و قطری ها حامیان مالی تروریسم بوده اند و البته مدعی شد که آن ها در حال توقف این کار هستند.

وزیر خارجه جدید آمریکا به تصمیم دیگر رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر انتقال سفارت این کشور در سرزمین های اشغالی به قدس هم اشاره کرد و گفت: ما به زودی سفارت خود در اسرائیل را به قدس منتقل خواهیم کرد.

این اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی با مخالفت های گسترده جهانی مواجه شده است اما آمریکا بی توجه به تمام قطعنامه های شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بر انجام این کار اصرار دارد.

از دیگر موضوعات مطرح شده در سخنرانی پمپئو، رابطه تجاری با چین بود که گفت: ما در حال ایجاد رابطه عادلانه و متقابل اقتصادی با چین و حفاظت از مالکیت معنوی خود هستیم.

رئیس جمهوری آمریکا با اعمال تعرفه های تجاری بر برخی کالاهای وارداتی از چین، نوعی جنگ تجاری را با این کشور آغاز کرده است.

همچنین مرکل در سخنانی در برلین گفت که برنامه موشکی ایران و حضور سیاسی این کشور در سوریه و همچنین مسائل هسته ای بعد از منقضی شدن برخی از محدودیتها در برجام نیز لازم است که مورد بحث قرار گیرد و این موضعی فراگیر در اتحادیه اروپا است.

وی افزود: ما به استدلال خود مبنی بر لزوم حفظ برجام بعلاوه گسترش چهارچوب مذاکراتی با ایران ادامه خواهیم داد.

به گزارش روزنامه فرانکفورتر آلگماینه ، صدر اعظم آلمان در خصوص ادعاهای جدید نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره برنامه هسته ای ایران نیز گفت لازم است که این رژیم مطالب خود را به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه دهد زیرا این آژانس دقیقا محلی است که مسئول کار بازرسیهای هسته ای است.

هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان نیز پیش از این گفته بود که آژانس بین المللی انرژی اتمی باید ادعاهای نتانیاهو را مورد بررسی قرار دهد.

روز چهارشنبه همچنین رئیس کمیته روابط خارجی مجلس آلمان و رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ نیز با رد ادعاهای نتانیاهو ، بر لزوم حفظ برجام تاکید کردند.

ادعاهای نتانیاهو در آستانه موعد اعلام نظر دولت آمریکا در خصوص برجام ، در حالی است که آژانس بین المللی انرژی اتمی ازآغاز اجرای برجام تاکنون دست کم 10 بار پایبندی کامل تهران به توافق هسته ای را تایید کرده و سه شنبه (دیروز) هم در بیانیه ای تاکید کرد: طبق گزارش دسامبر 2015 مدیرکل، ادعاهای گذشته علیه ایران نیز مربوط به فعالیت های علمی بوده و هیچ نشانه ای از چنین فعالیت هایی پس از سال 2009 در دست نیست و شورای حکام آژانس نیز اعلام کرده بررسی این موضوع مختومه شده است.

گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: namehnews.ir