جزئیاتی از حمله ریزپرنده به ذخایر پتروشیمی تبریز
امیر سرتیپ عباس عظیمی، فرمانده منطقه پدافند هوایی شمالغرب کشور امروز در نشست خبری به مناسبت روز نیروی پدافند هوایی اظهار کرد: دهم شهریور ماه، سالروز تشکیل پدافند هوایی با فرمان تاریخی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۷ است.
وی در تشریح وضعیت پدافند هوایی قبل از انقلاب اسلامی گفت: پدافند هوایی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی دارای ماموریت بسیار محدودی بود، دفاع از آسمان و فضای پایگاههای شکاری نیروی هوایی و آسمانهای فرودگاههای کشور از جمله این وظایف محدود بود.
فرمانده منطقه پدافند هوایی شمالغرب کشور افزود: بعد از انقلاب و شروع جنگ تحمیلی شاهد بمباران ناجوانمردانه مراکز حساس و صنعتی توسط رژیم بعثی قرار گرفتیم از اینرو پدافند هوایی سامانههای خود را از لاک دفاعی خارج کرد و امنیت هوایی تمام عملیاتها و مراکز بر عهده گرفت.
وی گفت: پدافند هوایی در شرایط تحریم، تهدید و جنگ با رشادت دلاورمردان خود با سرافرازی و سربلندی ماموریت خود را انجام داد. عظیمی، به نقش پدافند هوایی در هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: به خاطر ناامن بودن کشور در آن زمان حتی یک روز تعطیلی فرودگاه کشور و یا لغو پرواز نداشتیم و این به دست نیامده است مگر با رشادتهای پدافند هوایی.
وی گفت: در طول هشت سال دفاع مقدس ۴۸ هزار عملیات کشف انجام گرفته است و ۲۴ هزار و ۸۶۳ حملات هوایی و تهاجمی توسط پدافندیهای قهرمان خنثی شده است. فرمانده منطقه پدافند هوایی شمالغرب کشور یادآور شد: در دنیا سابقه ندارد که ۲۴ هزار حملات خنثی شود. وی بیان داشت: در دوران دفاع مقدس ۱۴۳ هزار و ۸۴۵ کشتی صادر کننده توسط پدافند هوایی با امنیت تردد کردند تا اقتصاد کشور از پا در نیاید.
عبور روزانه ۸۰۰ تا ۱۳۰۰ پرواز از آسمان ایران
عظیمی خاطرنشان کرد: در طول هشت سال دفاع مقدس تمام عملیات هوایی،زمینی و دریایی صورت گرفته با امنیت هوایی توسط پدافند هوایی پوشش داده شده است. وی متذکر شد: اقدامات پدافند هوایی از منظر رهبر معظم انقلاب یک اقدام معجزهآسا بوده است.
فرمانده منطقه پدافند هوایی شمالغرب کشور یادآور شد: بعد از دفاع مقدس اهمیت پدافند هوایی کاملا عیان شد و با توجه به حملات و تهدیدات ۳۶۰ درجهای توسط دشمنان این اهمیت بیشتر نشان داده شد. وی بیان داشت: تغییر ماهیت تهدیدات، تغییر دکترین نظامی کشور از آفندی به بازدارندگی با پیشنهاد نخبگان نظامی و با فرمان رهبر معظم انقلاب نیروی هوایی تشکیل شد تا از آسمان جمهوری اسلامی ایران دفاع کند.
عظیمی با اشاره بر مناطق ۹ گانه پدافند هوایی در کشور گفت: پدافند هوایی شمالغرب وظیفه دارد از آسمان آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان و کردستان دفاع کند. وی ابراز کرد: آسمان منطقه شمالغرب به عنوان دروازه هوایی کشور محسوب میشود و این باعث میشود تردد هوایی زیاد شود به طوریکه به صورت شبانه روزی شاهد رصد ۸۰۰ تا ۱۳۰۰ پرواز باشیم.
فرمانده منطقه پدافند هوایی شمالغرب کشور ادامه داد: قرار گرفتن بین چهار کشور یکی دیگر از ویژگیهای مهم پدافند هوایی شمالغرب است. وی متذکر شد: اهمیت پدافند هوایی امروز بر هیچ کسی پنهان نیست به طوریکه رهبر معظم انقلاب تاکنون ۶۰۰ بار به اهمیت پدافند هوایی اشاره کردند.
پوشش امنیت یک پانزدهم آسمان کشور توسط پدافند هوایی شمالغرب
عظیمی با بیان اینکه ۱۰۵ هزار یا یک پانزدهم مساحت کشور وسعت پوشش پدافند هوایی شمالغرب کشور است، گفت: زمان بازگشت امام رحمتالله به کشور که هنوز انقلاب اسلامی به پیروزی نرسیده بود، کارکنان فرودگاه تبریز اجازه ورود به هواپیمای امام رحمت الله را میدهند در حالیکه قرار بود اصلا آن پرواز لغو شود و یا جای دیگر فرود بیاید.
وی یادآور شد: پدافند هوایی یک نیروی جوان است ولی دارای ظرفیت و پتانسیل بسیار بالایی است. فرمانده منطقه پدافند هوایی شمالغرب کشور توضیح داد: کشف و شناسایی همچنین فرو نشاندن هواپیمایی تروریست بزرگ عبدالمالک ریگی، فرو نشاندن هواپیمای ایساف، انهدام هواپیماهای جاسوسی بدون سرنشین، برخورد قاطعانه با جنگندههای اف ۱۸ آمریکایی در قائله دستگیری ملوانان آمریکایی، هماهنگی کامل و موثر در عملیات غرورآفرین وعده صادق از اقدامات پدافند نیروی هوایی است.
ماجرای انهدام ریزپرنده در تبریز
وی گفت: پدافند هوایی در عملیات وعده صادق هماهنگی کامل داشت به طوریکه کار پدافند هوایی بعد از عملیات وعده صادق تازه شروع شد و این مجموعه ۱۷ روز در آماده باش کامل بود حتی یک ریزپرنده که قصد نزدیک شدن به ذخایر پتروشیمی تبریز داشت نیز توسط پدافند هوایی شمالغرب منهدم شد.
عظیمی اذعان داشت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و در طول هشت سال دفاع مقدس ۳۰ درصد فضای کشور تحت پوشش رادارهای پدافندی که از خارج خریداری شده بود، بودند؛ حتی تعداد رادارهای به تعداد انگشتهای دست نمیرسید، ولی امروز تمام رادارها ساخت ایران هستتد و توانمندی بالاتری نسبت به مشابه خارجی دارند. وی گفت: توانمندی رادارهای جمهوری اسلامی ایران دیگر مثل دوران قبل از انقلاب ضربهپذیر نیستند بلکه آنها توانایی شناسایی هواپیمای با سرنشین و بدون سرنشین و رادارگریز را از فرسنگها دورتر از مرزها دارد. فرمانده منطقه پدافند هوایی شمالغرب کشور بیان داشت: بازسازی تمام رادارهای قدیمی با تکنولوژی روز، ساخت رادارهای جدید مانند آرش و کیهان، مراقب، طراحی و ساخت انواع سامانه شنود الکترونیکی، تقویت امکانات جنگ الکترونیک، طراحی بومی سامانه جدید، ارتقای جایگاه علمی و رشتههای پدافند هوایی، تولید انبوه نسل جدید سامانه موشکی و توپهای ضد هوایی هوشمند، طراحی و تولید سامانه موشکی شاهین، سامانه ارتفاع کم یا زهرا۳، تولید انواع شبیهسازهای سلاح موشکی، تولید و استقرار رادار ریز پرندهها، افزایش سایت به بیش از ۷۰۰ نقطه، تقویت شبکه پدافند هوایی تا عمق خلیج فارس، تولید سامانه بردکوتاه و متوسط و بلند، رونمایی از سامانه ناوبر و سامانه موشک، نمونهای از تولیدات صنعت نیروی پدافند هوایی است. وی گفت: ما در تعامل کامل با پدافند هوا و فضا سپاه هستیم و به صورت ۲۴ ساعته مرزها رصد شده و نفوذ هر پرنده بیگانه در هر سطح و مقطعی به فضای کشور را غیرممکن کردهایم.
در زمان و مکان مناسب پاسخ صهیونیستها داده میشود
عظیمی گفت: در زمان و مکان مناسب پاسخ صهیونیستها داده خواهد شد و به عبارتی برای پدافند هوایی نیز هیچ وقت صلح و جنگ معنا نداشته و همیشه در آمادهباش کامل است. فرمانده منطقه پدافند هوایی شمالغرب کشور یادآور شد: در تمام سامانههای پدافند هوایی هوش مصنوعی یک معرف اصلی است که در سامانهها اعمال میشود. وی در پایان خاطرنشان کرد: به هیچ وجه نفوذ سایبری در سامانههای نیروهای مسلح نداشته و نداریم.
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: hamshahrionline.ir