پخش صداهای آزاردهنده به ويژه در شب و هنگام آسايش مردم، كاری ناروا و در مواردی خلاف شرع است. تنها صدايی كه بايد از مسجد در فضا طنين بيفكند بانگ اذان با صوت خوش و دلنواز است...
 
 
 
 
 
 به گزارش فارس متن پیام ‌رهبر معظم انقلاب اسلامی به نوزدهمین اجلاس سراسری نماز كه هم‌اكنون با حضور محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور و استانداران سراسر كشور در بیرجند در حال برگزاری است، به شرح ذیل است:


بسم‌الله الرحمن الرحیم
پدید آوردن هویتی به‌نام مسجد، نخست در قبا و سپس در مدینه در شمار زیباترین و پرمغزترین ابتكارهای اسلام در آغاز تشكیل جامعه اسلامی است: خانه خدا و خانه مردم‌؛ خلوت انس با خدا و جلوت حشر با مردم؛ كانون ذكر و معراج معنوی و عرصه علم و جهاد و تدبیر دنیوی؛ جایگاه عبادت و پایگاه سیاست، دوگانه‌های به هم پیوسته‌ای است كه تصویر مسجد اسلامی و فاصله آن با عبادتگاه‌های رایج ادیان دیگر را نمایان می‌سازد.

در مسجد اسلامی، شور و بهجت عبادت خالص با نشاط زندگی پاك و خردمندانه و سالم، در هم می‌آمیزد و فرد و جامعه را به تراز اسلامی آن نزدیك می‌كند. مسجد، مظهر آمیختگی دنیا و آخرت و پیوستگی هر دو جامعه در دیدگاه و اندیشه مكتب اسلامی است. با این نگاه، دل‌های ما برای مسجد می‌تپد و از شوق و احساس مسئولیت، لبریز می‌گردد.

امروز در میان مساجد ما كم نیستند آنهایی كه می‌توانند نمایی از این تصویر زیبا و شوق‌انگیز را به نمایش درآورند. حضور نسل جوان پاك‌نهاد ما و حضور روحانیون و معلمان آگاه و دلسوز، مسجدهایی را به درستی كانون ذكر و عبادت و اندیشه و معرفت ساخته و یادهای عزیز و گرانبها را در دل‌های ما برانگیخته است. لیكن تا این وظیفه به تمام و كمال گزارده نشود هیچ یك از ما نباید و نمی‌توانیم خطری كه از كمبود مسجد و ضعف و نارسایی، جامعه و جوانان و خانواده‌ها و نسل‌های آینده را تهدید می‌كند، غافل بمانیم و خود را از بركات عظیمی كه مسجد تراز اسلامی به كشور و نظام و مردم هدیه می‌كند محروم سازیم.

نخستین مطلب مهم، بنای مسجد و حضور روحانی شایسته در آن است. هم‌اكنون با وجود ده‌ها هزار مسجد در كشور، جای هزاران مسجد دیگر در روستاها، شهرها، شهرك‌ها و مجتمع‌های ساختمانی خالی است. دسترسی آسان به مسجد، نیاز ضروری مومنان و جوانان و نوجوانان ما است. روحانی پرهیزگار، ‌خردمند،‌ كارشناس و دلسوز در مسجد، همچون پزشك و پرستار در بیمارستان، روحیه و مایه حیات مسجد است. امامان جماعت باید آماده‌سازی خویش برای طبابت معنوی را وظیفه حتمی خود بدانند و مراكز رسیدگی به امور مساجد و حوزه‌های علمیه در همه جا آنان را یاری دهند.

مساجد باید مدرس تفسیر و حدیث و منبر معارف اجتماعی و سیاسی و كانون موعظه و پرورش اخلاق باشد. زمزمه محبت متولیان و مدیران و امنای مساجد باید دل‌های پاك جوانان را مجذوب و مشتاق كند. حضور جوانان و روحیه‌های بسیجی باید محیط مسجد را زنده و پرنشاط و آینده‌پو و لبریز از امید سازد. میان مسجد و مراكز آموزشی در هر محل همكاری و پیوند تعریف شده و شایسته‌ای برقرار گردد. چه نیكوست دانش‌آموزان برجسته و ممتاز در هر محل، در مسجد و در برابر چشم مردم و از سوی امام جماعت، تشویق شوند.

مسجد باید رابطه خود را با جوانانی كه ازدواج می‌كنند و به كسانی كه به موفقیت علمی، اجتماعی، هنری و ورزشی دست می‌یابند، با صاحب همتانی كه كمك به دیگران را وجهه همت می‌سازند، با غم‎دیدگانی كه غم‎گساری می‌جویند و حتی با نوزادانی كه متولد می‌شوند برقرار و مستحكم كند. مسجد باید در هر منطقه و محل، مأمن و مایه خیر و بركت باشد و به طریق اولی وسیله زحمت و آزار مجاوران نگردد.

پخش صداهای آزاردهنده به ویژه در شب و هنگام آسایش مردم، كاری ناروا و در مواردی خلاف شرع است. تنها صدایی كه باید از مسجد در فضا طنین بیفكند بانگ اذان با صوت خوش و دلنواز است.

عمران مساجد و پرداختن به آرایه‌های معنوی و ظاهری آن، وظیفه همگان است. و هر كسی به اندازه توان و همت باید در آن سهیم گردد. مردم، شهرداری‌ها و دستگاه‌های دولتی هر یك در آن باید سهمی ایفا كنند و روحانی دانا و مسئولیت‌پذیر و پرهیزگار می‌تواند و می‌باید محور این منظومه تلاش مقدس باشد.
از خداوند متعال توفیق همگان را مسئلت می‌كنم و برای روحانی مجاهد و خدمتگزار، جناب حجت‌الاسلام والمسلمین آقای قرائتی دوام عمر و نشاط و توفیق روزافزون از خداوند می‌طلبم.
والسلام علیكم و رحمة ‌الله
سید علی خامنه‌ای
18 مهر 89
 
 
 
 
 
 
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع:farsnews.com