شاخص امید به زندگی
وزیر بهداشت از رتبه برتر ایران در شاخصهای توسعه انسانی در میان کشورهای منطقه، طبق گزارش سازمان ملل متحد خبر داد.


 دکتر محمدحسن طریقت منفرد گفت: طبق آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ایران در شاخص امید به زندگی در میان کشورهای جنوب شرق آسیا رتبه برتر را داراست.

وی افزود: طبق این گزارش در حال حاضر میانگین سن امید به زندگی در ایران 73.2 سال است که بر اساس همین گزارش در سال 1980 میلادی این عدد 51.1 سال و در سال 2005 میلادی 69.8 سال بوده است.

طریقت منفرد گفت: بر این اساس شاخص امید به زندگی نسبت به سال 1980 میلادی 22.1 سال و نسبت به سال 2005 به میزان 9.1 سال افزایش یافته است.

وزیر بهداشت ادامه داد: سازمان ملل متحد در این گزارش اعلام کرده است جمهوری اسلامی ایران با 7 سال اختلاف در صدر کشورهای جنوب شرق آسیاست. در حالی که میانگین این شاخص در کشورهای با شاخص توسعه بالا 73.4 سال است.

وی در خصوص شاخص نابرابری جنسیتی (نقش زنان در توسعه) نیز گفت: طبق گزارش مذکور نسبت مرگ و میر مادران سهم بسزایی در این شاخص دارد که خوشبختانه در این زمینه نیز رکورد عدد 21 مرگ و میر مادر در هر 100 هزار تولد زنده در ایران به نسبت 203 مرگ و میر مادر در هر 100 هزار تولد زنده در منطقه جنوب آسیا متعلق به جمهوری اسلامی ایران است.

وزیر بهداشت، "دسترسی به دانش و سرانه درآمد ناخالص ملی" را شاخص دیگر توسعه انسانی در گزارش سازمان ملل متحد اعلام کرد و اظهار داشت: در این شاخص نیز ایران طی سالهای اخیر پیشرفتهای چشمگیری داشته است. به طوریکه میانگین سالهای آموزش در طول سالهای 1980 تا 2012 میلادی 5.7 سال بیشتر شده و سالهای قابل انتظار آموزش نیز 5.7 سال رشد داشته است. میزان پیشرفت این شاخص در طی سالهای 2005 تا 2012 به ترتیب 2.9 و 0.8 سال بوده است.

طریقت منفرد افزود: طبق این گزارش، جمهوری اسلامی ایران طی سالهای 1990 تا 2013 میلادی بیشترین حرکت را به سمت حداکثر امتیاز در شاخص توسعه انسانی (HDI) داشته است. در این فهرست جمهوری اسلامی ایران رتبه دوم را پس از کره جنوبی داشته و از کشور چین بالاتر قرار گرفته است.


گردآوری: گروه خبر سیمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع: mehrnews.com


مطالب داغ سایر بخشها:
پیام رهبری به مناسبت حلول سال جدید
اولویت‌های اقتصادی 92
خاتمی بیاید، عارف كناره‌گیری می‌كند
احتمال بركناری روسای 3 دانشگاه كشور
سخنان انتخاباتی احمدی نژاد