آتش در دل هورالعظیم گسترده تر شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از گسترده شدن آتش در هورالعظیم خبر داد و گفت: انجام دوباره عملیات اطفا، مستلزم هماهنگی دوباره با کشور عراق است.

هورالعظیم در تابستان امسال هیچ آبی از کرخه و دجله دریافت نکرده است

احمدرضا لاهیجان زاده مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان اظهار داشت: آخرین تصاویر ماهواره‌ای که بعد از ظهر دیروز دریافت شد نشان می‌دهد آتش سوزی گسترده در عمق حدود ۲۰ کیلومتری هورالعظیم در بخش عراقی را نشان می‌دهد.

این تصاویر همچنین نشان می‌دهد که دود غلیظی که دیشب تا صبح امروز در اهواز منتشر شده بود ناشی از همین آتش سوزی است.

لاهیجان زاده اضافه کرد: با توجه به تصاویر گذشته از تالاب، به نظر می‌رسد که این آتش سوزی قبلا با وسعت کم وجود داشته که اکنون گسترده شده است.

وی با اشاره به لزوم تصمیم گیری برای انجام دوباره عملیات اطفای حریق گفت: در دور اول عملیات اطفای حریق در زمینه مختصات مکانی مناطقی که عملیات اطفای حریق انجام می‌شود (تا عمق ۹ کیلومتر در آنسوی مرز) با کشور عراق مذاکره و توافق صورت گرفته بود، بدین ترتیب انجام عملیات دوباره مهار آتش در خاک عراق مستلزم هماهنگی‌های مجدد است.

به گفته وی، وسعت آتش سوزی هنوز مشخص نشده و در دست بررسی است.

این مقام مسئول نسبت به گسترده شدن آتش سوزی در هورالعظیم هشدار داد و افزود: بر اساس پیش بینی‌های هواشناسی احتمال وزش باد شدید در منطقه وجود دارد، به همین دلیل نگرانی از بابت تشدید حریق بوجود می‌آید.

بعد از اعلام خبر مهار آتش سوزی در هورالعظیم، این دومین بار است که دود غلیظ تا اهواز را فرامی گیرد.

حاجی زاده مدیرکل مدیریت بحران و روابط عمومی سپاه (تیم اطفای حریق از هوافضای سپاه) چهارشنبه سوم مرداد از مهار آتش سوزی در هورالعظیم خبر دادند، این در حالیست که استاندار خوزستان در همین روز در بازدید از عملیات اطفای حریق تالاب اعلام کرد که دو نقطه از نقاط اصلی تولید دود و آتش توسط هواپیما مهار شده و چند نقطه پراکنده هنوز وجود دارد که در عملیات‌های بعدی روی آن‌ها تمرکز خواهد شد.

در پی آتش سوزی گسترده در تالاب هورالعظیم در خاک عراق، عملیات اطفای حریق در این بخش از ۲۹ تیر ماه آغاز و سوم مرداد متوقف شد. در چهار روز نخست از بالگرد‌های آبپاش و در دو روز آخر از هواپیمای آبپاش برای مهار آتش سوزی استفاده شد.

این نخستین تجربه اطفای حریق در تالاب در کشور به وسیله بالگرد‌های آبپاش است و پیش از این برای اطفای جنگل و مرتع از این روش استفاده شده است.

آتش سوزی در بخش عراقی تالاب حدود ۲۰ روز طول کشید و طی آن بیش از ۱۶ هزار هکتار از تالاب سوخت. در ایران نیز دود ۲ هزار هکتار از هور در همین مدت دچار آتش سوزی شده است. دود ناشی از این آتش سوزی شهر‌های خوزستان را درگیر کرده و گاهی تا ۶ شهرستان منتشر می‌شد. بنا بر اعلام مرکز بهداشت خوزستان دود ناشی از این حریق ۱۵۰ نفر را راهی مراکز درمانی کرده است.

هورالعظیم در تابستان امسال هیچ آبی از کرخه و دجله (منابع تغذیه کننده اش) دریافت نکرده است، بخش عراقی تالاب به کلی خشک شده و در ایران نیز قسمت‌های وسیعی از آن خشک شده است.

تالاب مرزی هورالعظیم در جنوب غربی کشور، در خوزستان قرار دارد که یک سوم از آن در ایران و دوسوم در عراق واقع است.

گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: irna.ir