مدير عامل شرکت فرودگاه های کشور با اشاره به شيوع آنفلوانزای نوع A و به منظور رعايت نکات پيشگيری از ابتلا به اين بيماری، از دو ميليون استقبال کننده حاجی ها خواست که برای استقبال، به فرودگاه ها نيايند.
 
به گزارش ایرنا ، احمد مومنی رخ روز چهارشنبه در نشست مطبوعاتی با موضوع تخصصی آنفلوآنزای نوع A که با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، گفت: قرار است 62 هزار حاجی از 17 فرودگاه، وارد کشور شوند که بیشتر آنها از طریق فرودگاه مهر آباد خواهد بود.

مومنی رخ گفت‌: ‌در هر فرودگاه بسته به نوع منطقه، بین 10 تا 15 هزار نفر برای هر پرواز، استقبال کننده از حجاج داریم که بر اساس فرهنگ دینی که استقبال از حاجی یک امر مذهبی محسوب می شود، ما با حجم زیادی از استقبال کننده مواجهیم.

وی اظهارداشت: این تعداد بازدیدکننده با توجه به شیوع آنفلوآنزای نوع
A نگران کننده است.

وی همچنین گفت: افراد آموزش دیده در فرودگاه ها مواد ضد عفونی کننده به دستان تمام حاجی ها می پاشند.

به گزارش ایرنا، دکتر "مرضیه وحید دستجردی "‌وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این ارتباط گفت: اگر یکی از حاجی ها مبتلا به ویروس آنفلوآنزای نوع
A باشد، باعث انتقال آن به این حجم زیاد از استقبال کننده ها می شود.

وحید دستجردی تاکید کرد که استقبال کننده ها فقط از افراد درجه یک خانواده باشند که اگر این افراد هم به استقبال حاجی نروند نیز بهتر است.

وزیر بهداشت اظهارداشت:‌ خوشبختانه موارد ابتلا در حاجی ها کم بوده و مورد بستری و بدحال نداشته ایم که اینها به علت آموزشی هایی است که تاکنون به حجاج داده شده است.

وی با بیان اینکه پزشکان اعزامی، تمام حاجی ها را معاینه می کنند گفت: اگر مورد مشکوکی هم باشد به سر مهماندار گزارش می دهند و آنها نیز موارد مشکوک را به پزشکان حاضر در فروردگاه های کشور ارایه می دهند.

وحید دستجردی گفت: در فرودگاه های کشور نیز تیم پزشکی تمام حجاج را معاینه کرده و موارد مشکوک و احتمالا نیاز به بستری را با آمبولانس به مراکز درمانی منتقل می کنند.

دکتر "محمود سروش"‌ مدیر برنامه آنفلوآنزا نیز در این نشست گفت: روش ما در بازگشت حاجی ها از مکه تغییر یافته و تیم پزشکی حاضر در جده و مدینه تک تک حجاج را معاینه کرده و موارد مشکوک را به سرمهماندار گزارش می دهند.

سروش گفت:‌ قرار است موارد مشکوک ابتلا به آ‌نفلوآنزای نوع
A، در انتهای هواپیما قرار گیرند تا به مقصد رسیده و کارهای لازم در مورد آنها انجام شود.

وی در خصوص مبتلایان از حج بازگشته که ممکن است قرنطینه شوند گفت: ‌ما قرنطینه نداریم بلکه با هماهنگی اورژانس 115 آنها را به مراکز درمانی منتقل می کنیم .

سروش گفت:‌ همچنین در بین حاجی ها نیز یک رابط انتخاب کرده ایم که موارد و نکات بهداشتی را به آنها آموزش دهند.

مدیر برنامه آنفلوآنزای وزارت بهداشت، همچنین به واکسن آنفلوآنزای نوع
A در عربستان نیز اشاره کرد و گفت: در جلسه کمیته کشوری آنفلوآنزا اعلام شد که به تمام سرگروه ها در مکه اعلام شود که به هیچ کدام از حجاج واکسن آنفلوآنزایی که در عربستان وجود دارد تزریق نشود.
 
 
گردآوری:گروه خبر سيمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع:irna.ir