وی افزود: براساس گزارشهای رسیده، تولید موادمخدر در افغانستان بشدت افزایش پیدا كرده و بهرغم تلاشهای زیاد نیروهای انتظامی، حجم زیادی از این موادمخدر وارد كشور میشود.
نماینده مردم تهران اضافه كرد: مقداری از این مواد در داخل كشور به فروش میرسد و بقیه هم به كشورهای دیگر صادر میشود. این موضوع نشان میدهد سازمانهای بینالمللی در كمك به این مساله سستی میكنند و در قبال هزینههای سنگینی كه چه از نظر جانی و چه از نظر مالی به ایران تحمیل میشود، بیتفاوت هستند.
وی با تاكید بر اینكه حجم تولید خشخاش و دیگر موادمخدر در افغانستان بویژه بعد از حضور نیروهای خارجی به شدت افزایش یافته است، اظهار كرد: سازمانهای بینالمللی باید با یك عزم جدی و بینالمللی جلوی این سونامی مواد مخدر به ایران و جهان را بگیرند.
2400 دانشآموز معتاد در كشور
عباسپور گفت: متاسفانه مقداری از این مواد در ایران میماند و زمینه را برای اعتیاد نوجوانان و جوانان فراهم میكند. براساس آمار ارائه شده حدود یك میلیون و 200 هزار نفر معتاد در كشور وجود دارد و حدود 800 هزار نفر هم به صورت تفننی موادمخدر مصرف میكنند كه حدود 2400 نفر از این جمعیت، جمعیت دانشآموزی است.
وی با تاكید بر اینكه مدارس ما در معرض خطر شدید هستند، تصریح كرد: بیشك بهترین راه برای مقابله و جلوگیری از اعتیاد در مدارس، آموزش دانشآموزان و خانواده است تا از خطرات اعتیاد آگاه شوند.
به گفته رئیس كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، اعتباری كه از طریق ستاد مبارزه با موادمخدر به این كار اختصاص یافته برای كل آموزش و پرورش حدود 3 میلیارد تومان است كه بسیار كم است. با این اعتبار تنها میتوان 10 درصد خانوادهها را تحت پوشش قرار داد، بنابراین انجمن اولیا و مربیان با توجه به نقش مهمی كه در این خصوص دارد، میتواند خانوادهها را آگاه كند تا آنها بر فرزندانشان نظارت داشته باشند.
به گفته عباسپور، ستاد مبارزه با موادمخدر، مهمترین عامل پیشگیری از اعتیاد دانشآموزان در مدارس را آگاهی معلمان، مسوولان مدارس و اولیا از طریق انجمن اولیا و مربیان و آموزش مهارتهای زندگی به دانشآموزان عنوان میكند. بودجه ستاد مبارزه با موادمخدر محدود است، اگرچه عنوان میشد در كشورهای دنیا به ازای هر دانشآموز حدود 20 دلار در سال برای پیشگیری از اعتیاد هزینه میشود؛ اما این مقدار برای دانشآموزان كشور كمتر از نیم دلار است.
نماینده مردم تهران در مجلس تاكید كرد: باید اعتبارات بیشتری به این موضوع تزریق شود، بویژه به بخش سلامت وزارت آموزش و پرورش تا مراقبان بهداشت و مشاوران مدارس بتوانند به رسالت خود كه ارائه مشاوره به اولیا و دانشآموزان و انجام مراقبتهای بهداشتی است، عمل كنند.
طرح مراقبان بهداشت در مدارس اجرا نمیشود
عباسپور با تاكید بر اینكه تقریبا بیش از 3 سال است كه قانون مراقبان بهداشت و انتقال آنها از وزارت بهداشت به مدارس را تصویب كردهایم، گفت: اما تاكنون اقدامی برای بهبود شاخصهای بهداشتی و افزایش مشاوران در مدارس صورت نگرفته و عملا قانون احیای معاونت پرورشی به اجرا درنیامده است كه این امر زمینهساز در معرض قرار دادن نوجوانان و جوانان كشور در ارتباط با شیادان و سوداگران مرگ و فروشندگان موادمخدر میشود.
رئیس كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اضافه كرد: وضعیت پرسنلی با كمبود نیروی شدید روبهروست و عنوان میشود كه كل بخش سلامت با 20 پرسنل اداره میشود كه تنها یك نفر در مورد مساله اعتیاد در مدارس فعالیت میكند. این امر نشان میدهد جمعیت 14 میلیونی دانشآموزی كشور عملا در قبال برنامهریزی مطلوب برای پیشگیری از موادمخدر، تنها مانده است كه باید آموزش و پرورش و اولیا دقت كنند تا هم بتوانیم سلامت روحی و روانی نوجوانان در مدارس را تضمین كنیم و هم آموزش خوب به آنها ارائه دهیم تا یك نسل پویا و شایسته در جامعه اسلامی داشته باشیم؛ اما این دقیقا جایی است كه دچار ضعف هستیم.
آموزش و پرورش در حوزه اعتیاد ، رهاست
عباسپور تصریح كرد: از طرفی هم متاسفانه آموزش و پرورش از نظر كیفیت آموزشی مطلوب نیست كه این نشان میدهد آموزش و پرورش یله و رهاست؛ چراكه نه از نظر كیفیت آموزشی وضعیت مطلوبی دارد و نه از نظر مراقبتهای روحی و روانی. بنابراین وزیر آموزش و پرورش باید برنامهریزی دقیقی در ارتباط با ارتقای كیفیت آموزش و سلامت روحی و روانی دانشآموزان انجام دهد، بخصوص با وضعی كه هماكنون توزیع موادمخدر و ورود این مواد به كشور دارد.
نماینده مردم تهران با تاكید بر اینكه باید دقت لازم را انجام دهیم تا دچار معضل اعتیاد در سیستم آموزش و پرورش كشور نشویم، افزود: خوشبختانه این مساله هنوز به مرحله بحرانی نرسیده و قابل كنترل است؛ اما با هجمهای كه كشور با آن روبهروست و نوجوانان و جوانان ایرانی را هدف قرار میدهد و همچنین با تنوع موادمخدر در قرصهای شیمیایی، روانگردان و موادمخدر صنعتی، خانوادهها باید بیش از پیش از فرزندانشان مراقبت و روابط آنها را كنترل كنند؛ البته خانوادهها برای انجام این امورات باید مورد آموزش كامل قرار بگیرند.
عباسپور گفت: هماكنون كه هنوز لایحه بودجه 89 به مجلس ارائه نشده، از دولت درخواست میكنیم كه بودجه خاصی برای وضعیت سلامت و پیشگیری از اعتیاد در مدارس و آموزش دانشآموزان، معلمان و اولیا به طور خاص كه حدودا بین 40 تا 50 میلیارد تومان پول لازم دارد، برای تزریق به این بخش در نظر بگیرد.
رئیس كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین ابراز امیدواری كرد: امیدواریم دولت این بودجه را در لایحه بودجه سال 89 ببیند. ما نمایندگان مجلس هم تلاش میكنیم كه اعتبار لازم به آموزش و پرورش در این خصوص داده شود؛ زیرا آماری ارائه میشود كه نمیتوان آنها را بیان كرد، ازاینرو باید موجی ایجاد كنیم كه مسوولان آموزش و پرورش و پدر و مادرها حواسشان را جمع كنند.