«دیگر برای کار به وزارت کار نروید». این جملهای بود که هجدهم اردیبهشت ماه از سوی وزیر کار به متقاضیان اشتغال در کشور اعلام شد.
به نوشته «تهران امروز» و به نقل از تابناک، در این روز محمود عباسی، وزیر تعاون دولت دهم اعلام کرد که از این پس وزارتخانه متبوعش مسئولیت اشتغال کشور را بر عهده گرفته و وزارت کار دیگر به طور کامل متولی امر اشتغال نیست. اما ظاهرا بیکاران زودتر از رسانه ها از تغییر متولی اشتغال در کشور آگاه شده بودند چرا که در این تاریخ (18 اردیبهشت) 260 هزار متقاضی اشتغال با مراجعه به سایت وزارت تعاون نسبت به پر کردن فرم اشتغال اقدام کرده بودند.
به گفته وزیر تعاون تاکنون استقبال خوبی از سیستم اشتغال این وزارتخانه به عمل آمده و انتظار می رود این استقبال در روزهای آینده روند رو به رشدی داشته باشد. محمد عباسی در حاشیه آخرین نشست هیات دولت با تهران امروز به گفتوگوی کوتاهی پرداخت و بار دیگر جویندگان کار را به سایت سازمان تعاون دعوت کرد تا از این طریق مشکل اشتغال آنها با وام بانکی و عضویت در تعاونی حل شود.
چرا در حالی که وزارت کار در کشور فعالیت میکند، وزارت تعاون متولی اشتغال شده است؟
ایجاد اشتغال و جمع بندی مشاغل وظیفه وزارت تعاون است. توانمندی جوانان در این موضوعات هم به وزارت تعاون ارتباط دارد. وزارت کار به دلیل اینکه عنوان کار را دارد، بخشی از این اقدامات را هم انجام میدهد اما وزیر محترم کار اعلام کرد که بحث بهرهوری کار و وظایف ویژه دیگری برعهده وزارت متبوعش است لذا برای اینکه برخی امور مانند ساماندهی اشتغال مغفول نماند، بخشی از امور مربوط به اشتغال در اختیار وزارت تعاون قرار گرفت.
بنابراین شما وظایف محوله را با هماهنگی وزارت کار انجام می دهید یا مستقلا اقدام به اشتغالزایی می کنید؟
شورای عالی اشتغال که به ریاست دکتر احمدینژاد تشکیل می شود، تصمیم گرفت تا برای سامان دادن به بحث اشتغال در کشور، برخی وظایفی که پیش از این بر عهده وزارت کار بود را به وزارت تعاون محول کند لذا مسئولیت اصلی اشتغال در کشور برعهده وزارت تعاون است البته وزارت تعاون و کار دقیقا با یکدیگر امور مربوط به اشتغال را انجام میدهند. وزارت کار متولی ایجاد کار نیست چون کار هماهنگی، مواظبت از روابط کارگر و کارفرما، جریان بهره وری کار و تشکلهای کارگری و کارفرمایی به وزارت کار مربوط می شود.
راهکار وزارت تعاون برای حل مشکل اشتغال ایجاد تعاونی است اما برخی متقاضیان دارای مدارک تحصیلی انگیزه تشکیل تعاونی ندارند یا دانش این کار را ندارند. چه راهکاری برای آنها اندیشیده اید؟
بسیاری از فارغالتحصیلان ما دانش و علم دارند اما تخصص و حرفه ندارند ما این افراد را دعوت، راهنمایی و سازماندهی کنیم.
این آموزشها را هم وزارت تعاون به آنها می دهد؟
توزیع و برنامه ریزی آموزشی توسط وزارت کار صورت می گیرد ولی از ظرفیت همه دستگاهها نیز استفاده می شود که نقش وزارت کار در این زمینه پررنگ تر خواهد بود. البته از ظرفیت سازمان فنی و حرفه ای استفاده های بیشتری خواهد شد.
رویه اجرایی اشتغالزایی برای جوانان به چه صورت است؟
ما در سایت وزارت تعاون این موضوع را اعلام میکنیم و افرد متقاضی با مراجعه به این سایت اقدام به ثبتنام می کنند. پس از ثبت نام متقاضیان، ما براساس تخصصها، تجارب، منطقه جغرافیایی، محل زندگی، مراحل آموزشی و مولفه های دیگر این متقاضیان را دسته بندی می کنیم.سپس دولت بر اساس محاسباتی که انجام می دهد، متوجه می شود که این تعداد داوطلب اشتغال خواهان راه اندازی چه بنگاههایی هستند و تاسیس این بنگاهها به چه میزان تسهیلات نیاز دارد و در مرحله آخر، به بانکها اعلام می شود که تا چه میزان تسهیلات در اختیار متقاضیان قرار دهند.
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع:jahannews.com