کانادا هم به جنگ تجاری علیه ترامپ پیوست
 یک روزنامه آلمانی از تشدید مناقشات تجاری بین آمریکا و اتحادیه اروپا و پیوستن کانادا به صف جنگ تجاری علیه ایالات متحده خبر داد.

 تشدید مناقشات تجاری آمریکا ــ اتحادیه اروپا

روزنامه "فرانکفورتر روند شای" آلمان در گزارشی از تشدید مناقشات تجاری بین اتحادیه اروپا و آمریکا نوشته و تأکید کرد: کانادا هم مانند اتحادیه اروپا با اقدامات متقابل به تعرفه‌های گمرکی بالای آمریکا روی محصولات فولاد و آلومینیوم این اتحادیه واکنش نشان می‌دهد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هم تهدید کرده است که مناقشات تجاری با اتحادیه اروپا را همچنان تشدید می‌کند.

به این ترتیب مناقشات تجاری جهانی درباره گمرکات ویژه رئیس جمهور آمریکا بر واردات برخی کالاها در آمریکا همچنان متشنج‌تر می‌شود. حالا همچنین کانادا هم مانند اتحادیه اروپا همسایه آمریکایی خود را تهدید به در پیش گرفتن اقدامات متقابل کرده است.

 کانادا هم در اقدامی تلافی‌جویانه تعرفه‌های گمرکی بر محصولات آمریکایی از جمله فولاد و آلومینیوم وضع کرد. وزیر خارجه کانادا گفته است که قصد تشدید جنگ تجاری را ندارد اما این کشور در مقابل آمریکا کوتاه نخواهد آمد.

قرار است از روز یکشنبه تعرفه‌های جدید کانادا علیه محصولات آمریکایی اجرا شوند.

نحوه اعلام تعرفه‌های کانادا بر محصولات آمریکایی بی‌شباهت به اقدام ترامپ نبود. جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا در "مراسم اعلام تعرفه بر کالاهای آمریکایی" در ساختمان کارخانه بزرگ شرکت فولاد "استلکو" حضور نداشت. اما به‌جای او "کریستیا فریلند"، وزیر خارجه کانادا و وزرای دیگر در این مراسم حضور داشتند. شرکت کنندگان مراسم گفتند که هدفشان اعلام جنگ تجاری علیه آمریکا نیست، ولی کانادا در مقابل این کشور کوتاه نخواهد آمد.

وزیر خارجه کانادا گفت که کشورش در مقابل آمریکا چاره‌ای جز تلافی نداشته و مجبور شده است تعرفه‌های گمرکی بر محصولات آمریکایی را وضع کند. این تعرفه‌ها بیشتر شامل کالاهایی می‌شود که در آن فولاد و آلومینیوم به‌کار رفته است.

وزیر خارجه کانادا تأکید کرد که اقدامات آمریکا به‌خلاف قوانین "سازمان تجارت جهانی" و نهاد "اف‌آی‌تی‌اف" غیرقانونی و ناعادلانه است.

بیشترین عوارض بر محصولاتی وضع شده که در آن‌ها از فولاد استفاده شده است. وزیر امور خارجه کانادا تأکید کرد که فهرست محصولات آمریکایی برای اعمال عوارض گمرکی برابر با عوارض گمرکی آمریکایی مشخص شده است. او همچنین گفته است که دولت کانادا تلاش کرده که با آمریکا یک راه‌حل مشترکی بیابد، اما موفق نشده است.

وزیر خارجه کانادا همچنین تأکید کرده است که خود او شخصاً در هفته گذشته 6 بار با لایتیسر، نماینده وزارت بازرگانی آمریکا صحبت کرده است ولی نتیجه‌ای نداشته است. او افزود که کانادا در هرزمان و در هرکجا حاضر است مذاکرات را بر سر حل‌وفصل مشکلات تجاری با آمریکا آغاز کند.

وزیر خارجه کانادا همچنین اعلام کرد که دولت این کشور قصد دارد دو میلیارد دلار کانادا به شرکت‌ها و کارگران این کشور که از افزایش تعرفه گمرکی آمریکا خسارت دیده‌اند کمک کند. این کشور قصد دارد با این بسته مالی از صنایع فولاد و آلومینیوم کانادا حفاظت کند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در جریان مناقشات گمرکی به‌خصوص با اتحادیه اروپا روز گذشته حدس و گمان‌ها در این باره را که آمریکا قصد خروج از سازمان تجارت جهانی را دارد تکذیب کرد. وی در عین حال تأکید کرد که سازمان تجارت جهانی در گذشته بسیار غیرمنصفانه با آمریکا رفتار کرده است و این روند باید خاتمه یابد.

ترامپ همچنین دیگر کشورها از جمله آلمان را به تشدید مناقشات تجاری تهدید کرد و به‌خصوص تهدیدات خود را متوجه تولید کنندگان خودروی اروپایی کرد.

در این میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا  روی یک واکنش قاطعانه علیه تعرفه‌های گمرکی جدید احتمالی رئیس جمهور آمریکا توافق کرده‌اند. در بیانیه نشست اخیر سران کشورهای اروپایی در بروکسل آمده است که اتحادیه اروپا باید روی همه این گونه اقدامات که آشکارا طبیعت اقتصاد حمایتی دارد واکنش نشان دهد. هم‌زمان سران اتحادیه اروپا در این بیانیه یک بار دیگر از اقدامات برنامه‌ریزی‌شده متقابل اتحادیه اروپا علیه تعرفه‌های گمرکی آمریکا بر محصولات فولاد و آلومینیوم این اتحادیه حمایت کردند.

رئیس جمهور فرانسه در حاشیه نشست سران اتحادیه اروپا اعلام کرد: باید از منافع اروپا و چندجانبه‌گری در تجارت جهانی حمایت شود. ما نباید تسلیم دیکته‌های خارجی در این زمینه شویم.

رئیس جمهور لیتوانی هم درباره تشدید این مناقشات تجاری هشدار داده و تأکید کرد: وقتی بر اساس اصل چشم در چشم پیش برویم، در نهایت هر دو طرف کور می‌شوند.

گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: tasnimnews.com