به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه خراسان، رضا کيانيان بازيگر سينما روز گذشته در جمع دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد دربارهي سينماي ايران گفت: سينماي ايران در ميان مردم و در داخل کشور بسيار ناشناخته و مهجور است و بيشتر ايرانيان از جوايز و موفقيتهاي سينما در جشنوارههاي بينالمللي بياطلاع هستند.
وي با بيان اينکه در ايران با سينما همچون فرزند ناتني برخورد ميشود، اظهار داشت: در تمام دنيا براي سينماي ايران احترام قائل هستند و در بعضي کشورها حتي آمريکا در دانشگاه مباحثي همچون "سينماي ايران" تدريس ميشود.
کيانيان با بيان اينكه سينماي ايران بعد از انقلاب تاکنون بيش از 1600 جايزه بينالمللي کسب کرده است، معتقد است: سينماي ايران در سالهاي اخير با داشتن مديران برجسته و خوب به راه خويش ادامه داد و عرصههاي جهاني را فتح کرد، ولي تئاتر پيشرفت زيادي نکرد.
او در خصوص علت اين امر اذعان داشت: تئاتر يک هنر معترض است و اولين قرباني شرايط بحراني است، اگر حق آن ادا ميشد، امروز تئاتر حرف بيشتري از سينما در دنيا داشت؛ البته در اوايل انقلاب يک دوره شکوفايي تئاتر را داريم اما بعد در زمان جنگ کسي از انتقاد نهفته در تئاتر استقبال نکرد.
وي در عين حال خاطرنشان كرد: امروز تئاتر دارد جايگاه خود را بهدست ميآورد و از کوچکترين فرصت براي رشد استفاده ميکند.
به گزارش ايسنا، اين بازيگر سينما و تئاتر معتقد است: پيش از انقلاب و ظهور سينماي موج نو ايران به لحاظ بازيگري "فردين"، "ملک مطيعي" و "وثوقي" به عنوان سه قلهي بازيگري حضور داشتند، اما امروز سينما بازيگران بسيار ارزندهاي دارد و بيشتر بازيگران جوان ميتوانند در سطح جهان مطرح شوند هر چند متاسفانه اين جوايز آنچنان كه بايد و شايد در داخل كشور مطرح نميشود، در حاليكه جوانان ايراني علاقهمند به شناخت كشور خود هستند و سينما نيز بخشي از هويت كشور ما است و جوايز بينالمللي آن باعث سربلندي و افتخار جوانان ما خواهد شد