کالری سوزی در خواب هم امکان پذیر است؟ چه مقدار؟
 بدن در همه حال، حتی در حالت خواب و استراحت هم در حال کالری سوزی است. اما میزان کالری سوزی در خواب چگونه محاسبه می شود؟

آیا تا به حال به این فکر کرده اید که در طول خواب چه مقدار کالری می سوزانید؟

شاید فکر کنید جواب این سوال " نه خیلی زیاد " است. شاید برایتان جالب باشد بدانید بدنتان حتی زمانی که خواب هستید، از انرژی استفاده می کنید و کالری می سوزاند. اینکه چه مقدار کالری می سوزانید، به فاکتورهای مختلف از جمله وزن، سوخت و ساز و اینکه هر شب چه مقدار می خوابید، بستگی دارد.

با توجه به افزایش وزن بدن، مقدار کالری سوزانده شده نیز بیشتر می شود.

-
فردی با وزن 57 کیلوگرم، هنگام خواب حدودا هر ساعت 38 کالری می سوزاند. این مقدار زیاد به نظر نمی رسد. اما با 7 تا 9 ساعت خوابی که متخصصان توصیه می کنند، این مقدار افزایش می یابد. بنابراین فردی که گفته شد، به صورت کلی در طول خواب 266 تا 342 کالری می سوزاند.

- فردی که 68 کیلوگرم وزن دارد، حدود 46 کالری در ساعت و یا طی یک شب خوابیدن، 322 تا 414 کالری می سوزاند.

- فردی که 85 کیلوگرم وزن دارد، حدود 56 کالری در ساعت یا 392 تا 504 کالری طی یک شب خوابیدن می سوزاند.


محاسبه میزان کالری سوزی در خواب با کمک میزان متابولیسم پایه یا BMR:

کالری سوزی در خواب چگونه محاسبه می شود؟

متابولیسم فرآیندی است که در آن، بدن غذا را تبدیل به انرژی می کند تا در فعالیت های روزانه مورد استفاده قرار دهد. حتی فعال نگه داشتن ارگان ها، نفس کشیدن و جریان خون باعث می شوند بدن انرژی مصرف کند.

میزان متابولیسم پایه Basal Metabolic Rate یا BMR شما نشان دهنده این است که در حال استراحت، چه مقدار کالری می سوزانید. این مقدار شامل خواب و حالت نشسته می شود.

برای محاسبه میزان متابولیسم پایه یا BMR باید از معادله ای استفاده کنید که جنسیت، وزن، سن و قد در آن تاثیر دارند.

    66.47 + ( 13.75 × وزن به کیلو گرم ) + ( 5.003 × قد به سانتی متر ) – ( 6.755 × سن ) = BMR مردان
    655.1 + ( 4.35 × وزن به کیلو گرم ) + ( 4.7 × قد به سانتی متر ) – ( 4.7 × سن ) = BMR زنان

هرچه توده بدنی بیشتر باشد، در طول استراحت، خواب و انجام دیگر فعالیت ها کالری بیشتری می سوزانید. مردان از زنان هم وزن خود در زمان استراحت، کالری بیشتری می سوزانند. دلیلش هم بیشتر بودن حجم عضلانی مردان نسبت به زنان است. عضلات در حالت استراحت نسبت به چربی ها کالری بیشتری می سوزانند.


نخوابیدن راه مناسبی برای کالری سوزی بیشتر نیست

یکی از تحقیقات اخیر نشان داده اگر یک شب نخوابید، ممکن است در طول آن زمان 135 کالری بیشتر بسوزانید. برخی شرکت کنندگان در این تحقیق تا 160 کالری اضافی نیز سوزانده بودند. اما قبل از اینکه بالش خود را دور بیندازید، این را بدانید که نخوابیدن راه مناسبی برای کاهش وزن نیست.

کمبود خواب در بلند مدت می تواند موجب چاقی و اضافه وزن شود. کمبود خواب باعث افزایش سطح هورمون های خاصی در بدن، مانند کورتیزول cortiso (هورمون استرس) می شود. این هورمون باعث می شود بدن چربی اضافی را نگه دارد. این تاثیر به همین جا ختم نمی شود، بلکه باعث افزایش اشتها و کند شدن سوخت و ساز نیز می شود.


برای کالری سوزی بیشتر در خواب هر روز ورزش کنید

داشتن حجم عضلانی بالاتر برابر با کالری سوزی بیشتر است، حتی وقتی خواب هستید. بنابراین هر روز مقداری ورزش کنید، مخصوصا ورزش های قدرتی. اگر با خوابیدن هنگام شب مشکل دارید، سعی کنید چند ساعت قبل از خواب ورزش کنید.


برای کالری سوزی بیشتر در خواب وزن خود را کاهش دهید

کاهش وزن می تواند به تقویت سوخت و ساز کمک کند. چربی در زمان استراحت کالری کمتری نسبت به عضله می سوزاند. اگر قصد دارید میزان کالری سوزی خود در هنگام استراحت را افزایش دهید حتما به کمک یک پزشک وزن خود را کاهش دهید و به جای چربی عضلات خود را افزایش دهید.


استفاده از کافئین راه مناسبی برای کالری سوزی بیشتر نیست

کافئین می تواند مقداری به سرعت سوخت و ساز کمک کند. اما تا به حال تاثیری از آن روی کاهش وزن در بلند مدت دیده نشده است. همچنین مصرف نوشیدنی های کافئین دار قبل از خواب، می تواند باعث ایجاد اختلال در خوابتان شود.


استفاده از مکمل ها راه مناسبی برای کالری سوزی بیشتر نیست

مکمل هایی که ادعای افزایش سوخت و ساز را دارند، باید با احتیاط مصرف کرد و یا اصلا مصرف نکرد. برخی از این مکمل ها ممکن است ترکیبات خطرناکی داشته باشند و یا حتی بدتر، ممکن است اصلا کار نکنند. همیشه قبل از مصرف هرگونه مکملی با پزشک خود صحبت کنید.


کاهش سوخت و ساز بدن بر اثر برخی مشکلات و بیماری ها

برخی مشکلات مانند سندروم کوشینگ Cushing’s syndrome و کم کاری تیروئید، می توانند سرعت سوخت و سازتان را کاهش دهند. این یعنی در طول روز کالری کمتری مصرف خواهید کرد و یا حتی وزن اضافه می کنید. پزشکتان می تواند آزمایش های ساده ای، مانند آزمایش خون انجام دهد، تا متوجه این مشکلات شود. سپس روی شما کار خواهد کرد تا سوخت و ساز و وزنتان مجددا تنظیم شود.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : سندرم کوشینگ یا سندرم صورت ماه شکل چیست؟

اگر می خواهید بیشتر بدانید : آشنایی با علائم سندروم کوشینگ

اگر می خواهید بیشتر بدانید : کم کاری تیروئید چیست و چگونه درمان می شود؟

اگر می خواهید بیشتر بدانید : علائم کم‌کاری تیروئید را با علائم یائسگی اشتباه نگیرید!


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : kermany.com