کلید بازارهای تجاری امروز در دستان مردان متخصصی است که با مسدود ماندن شاهراه‌های تجاری، بزرگراهی جدید احداث می‌کنند. آری آنان مردان تجارتند و بس.
 
 
 
مشاغل تجاری کوچک علیرغم سوددهی کمتر در مقایسه با شرکت‌ها و موسسه‌های بزرگ تجاری، کانونی امن برای پیشبرد، و به بیان دیگر مانند کارگاهی آزمایشی برای شروع حرکت‌های بزرگ به حساب می‌آیند. هرچند در ابتدای کار پیوند رابطه فروشنده و مخاطب ، یافتن هویتی ثابت میان دیگر رقبا و رسیدن به جایگاهی آرمانی دشوار به نظر می‌رسد، اما با استفاده از دانش و مهارت کافی در عرصه بازاریابی ، مدیریت فروش و تمرکز بر ارائه محصولات متفاوت و ارزان ، می‌توان تاحدودی شکاف‌های عمیق این تضاد و تفاوت را کمتر کرد.
 
 
 

دراین مقاله راهکارهای پیشرفت و پیشبرد طرح‌های تجاری و نحوه افزایش مهارت‌ها را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم تا کارجویان و کارآفرینان بیش از پیش با استفاده از الگوهای مشخص تجارت خویش را گسترش دهند.
 
 
 

تعریف موفقیت
هرکس تعریف خاصی از موفقیت دارد و براساس آرمان‌ها و اندیشه خویش آن را توصیف می‌کند، برخی موفقیت را در کسب استقلال مالی می‌دانند، گروهی دیگر آن را در کنترل و ثبات شغلی و در نهایت بعضی‌ها موفقیت را در قدرت و ثروت می‌بینند. اما موفقیت در یک محدوده زمانی می‌تواند بر تمامی این تعاریف دلالت کند و در مقطعی دیگر مانند هیچ کدام از آن‌ها نباشد. درواقع برحسب هر فعالیتی، موفقیت تعریفی جداگانه و متفاوت دارد.
 
اما اصلی‌ترین وظیفه هر کارآفرین و کارجو پرداختن به طرح‌های خویش و گذراندن مسیری است که وی را به هدف نزدیک می‌کند. به بیان دیگر، موفقیت رسیدن به جایگاه و نقطه‌ای آرمانی است که از مدت‌ها پیش طبق برنامه‌ای منظم طرح شده و شما را در یک بازه زمانی موظف به گذراندن این مسیر می‌کند.
 
 
 
 
هر روز موقعیتی جدید خلق کنید
یکی از ابزارهای ارتباطات، داشتن فن بیان و ایجاد رابطه با مخاطبان است. از این توانایی در جذب مخاطبان استفاده کنید و ارتباطی موثر خلق کنید. اساس کار تجارت براساس برنامه‌ها و الگوهای از پیش تعیین شده‌ای است که به وسیله گروه مشاوره تنظیم شده و شما در مقام مجری این شبکه باید برتوسعه ارتباطات خود بکوشید.
 
 هرروز با الهام از محیط کاری ، مطالعه وضعیت اقتصادی شرکت‌ها و سازمان‌ها و از همه مهم‌تر نوسان‌های بازارهای تجاری ، شبکه تجاری و فعالیت‌های خودتان را مورد ارزیابی قرار دهید. همیشه ایده‌های برتر در بافت جامعه و از گفت‌وگو و تحقیق با افراد باتجربه به وجود می‌آیند. بنابراین همیشه درعرصه فعالیت تجاری جسور و پویا باشید و از روند معاملات و نحوه توزیع کالاها مطلع شوید.
 
 
 
 
 
اهمیت بازاریاب در روند توسعه تجارت
در هر شرکتی بازاریاب از بناهای اصلی و موتور حرکت تیم تجاری به حساب می‌آید. درواقع بازاریاب عاملی ارتباط‌دهنده و پلی برای صعود شرکت به مراحل موفقیت است. بازاریاب با توجه به مهارتی که دارد از میان سیل موسسه‌ها، شرکت‌ها و عموم مردم متقاضیانی را به شرکت مربوطه معرفی می‌کند و در ازای هر معامله علاوه بر حقوق ثابت خویش، درصدی دریافت می‌کند که نه تنها روشی بسیار موثر است، بلکه در وی ایجاد انگیزه نیز می‌کند.
 
بازاریاب با جست‌وجوهای خویش، سوخت و بقای شرکت را تامین می‌کند و همچون مشاوری کارآزموده اهداف مدیر و کارآفرین را در بازارهای تجاری ممکن می‌سازد. شناخت بازارهای تجاری و نیاز مشتری ، توزیع به موقع محصولات ، افزایش بهره‌وری و تولید ، گروه بازاریاب ، نیروی متخصص و کارآمد و شبکه تبلیغات از مهم‌ترین عواملی هستند که شرکت را در به تحقق رساندن اهداف یاری می‌کنند. تیم بازاریاب، متشکل از متخصصینی است که با آگاهی از مراکز عرضه کالا سفارشات لازم را در زمان مقتضی ارائه می‌نمایند.
 
 
 
 
 
بینشی عمیق درباره اهمیت اهداف
برای رسیدن به هر یك ازهدف‌های خود مهلتی تعیین كنید. آنچه بیش از هر چیز با موفقیت و خوشبختی هم‌سویی دارد خوش‌بینی است. هر موقعیتی را می‌‌توان مثبت تلقی كرد، به شرطی كه آن را فرصتی برای رشد و پیشرفت در نظر بگیریم. اگر در هر شخص و در هر شرایطی به دنبال نقاط مثبت باشید، تقریباً همیشه آن را پیدا خواهید كرد.
 
 
كلید موفقیت در این است كه هدف خود را تعیین كنید و طوری عمل كنید كه گویی امكان شكست وجود ندارد و همین‌طور هم خواهد شد. هر اتفاقی را به یك تجربه آموزنده مبدل كنید. در هر ناامیدی و شكستی، به دنبال درسی با ارزش باشید. رسیدن به موفقیت، آرزوی مشترك تمام انسان‌هاست ولی فقط عده محدودی می‌توانند لذت رسیدن به این آرزوی مشترك را بچشند! تنها دلیل موفقیت داشتن اراده‌ای نفوذناپذیراست.
 
 
حقیقت این است كه همه ما انسان‌ها در زندگی از فرصت‌های تقریباً یكسانی برخوردار هستیم ولی راز موفقیت، خلق اتفاقات جدید و استفاده از روش‌های متفاوت، اما مناسب است. بیشتر افراد سعی می‌كنند بدون در نظر گرفتن بعضی اصول و واقعیت‌ها به اهدافی غیرمنطقی دست یابند. یكی از بزرگترین اشتباهاتی كه بیشتر آنان مرتكب می‌شوند، وجود تصوری غلط است كه اندیشه زمان کافی را در مراحل بعدی به آنان نوید می دهد و این واقعیتی است که اغلب شکست‌خوردگان آن را نادیده می‌گیرند. بنابراین باید با طرح برنامه‌ای کوتاه مدت، مرحله به مرحله و در یک محدوده زمانی مشخص شده، میزان پیشرفت کاری را محاسبه کرد و دلایل کاهش و افزایش موفقیت‌ها را ارزیابی نمود.
 
 
 
 

وقت کاری شناور
راهبرد طراحی شغل تازه‌تری که برای برانگیختن اعضای سازمان به کار می‌رود، وقت کاری شناور خوانده می‌شود. شاید سنتی‌ترین خصوصیت کار این باشد که کارها باید در طول زمانی ثابت، یعنی هشت ساعت در روز، انجام شود. ولی به تازگی اعتراضاتی دراین باره انجام شده است. بسیاری از مدیران در رویارویی با مسائل انگیزشی و غیبت از کار به برنامه‌های زمانی انعطاف‌پذیر در جایگاه راه‌حلی مناسب روی آورده‌اند.
 
هدف اصلی از این نوآوری‌ها کاهش تعداد کل ساعت‌های کار نیست، بلکه ایجاد انعطاف بیشتر برای کارکنان درست در همان ساعت‌هایی است که آنان باید کارهای خود را انجام دهند. منظور اصلی از وقت کاری شناور یا برنامه ساعت‌های انعطاف‌پذیر کاری آن است که به کارکنان اجازه دهند کارهای خود را در طول یک هفته کاری با برنامه‌ای که خودشان تنظیم کرده‌اند تکمیل کنند. انتخاب زمان‌های شروع و پایان می‌تواند انعطاف‌پذیرتر از آن باشد که شرایط سازمانی اجازه می‌دهد.
 
 برای اطمینان از اینکه انعطاف‌پذیری به سودآوری سازمان آسیبی نرساند، بسیاری از برنامه‌های وقت کاری شناور شامل یک دوره نوبت کاری است که طی آن کلیه کارکنان باید کارخود را انجام دهند. مطالعات گوناگون سازمانی نشان داده است که برنامه‌های شناور اثرهای مثبتی برسازمان داشته است. چنین برنامه‌ای باعث ایجاد رضایت شغلی بیشتری می‌شود که این رضایت نیز به نوبه خود بهره‌وری بیشتری برای سازمان به ارمغان خواهد آورد.
 
پژوهش‌های دیگر گویای آن است که برنامه‌های وقت کاری شناور موجب انگیزش سطوح بالاتر از نیازها در کارکنان می‌شود و مانند اعضای سازمان به طور کلی به این برنامه‌ها علاقمند هستند. چنین برنامه‌هایی می‌توانند به مدیران کمک کنند تا در شرایط رقابت با سازمان‌های دیگر بتوانند افراد واجدشرایطی را به سازمان خود جلب کنند. 
 
 
 
 
 
حرف آخر
تجارت، بازی پر سودایی است که از دیرباز طرفدارانی از تمامی طبقات جامعه داشته و هر کس بنابر توان، استعداد و سرمایه خویش از آن سود برده است. اما تجارت امروز نیازمند مردانی متفکر و متبحر است که با جسارت و درایت خویش حوادث تاریخ‌سازی را خلق کنند. همیشه سودهای کلان و پیشرفت‌های چشمگیر، مردانی از جنس خود را می‌طلبد.
 کلید بازارهای تجاری امروز در دستان مردان متخصصی است که از طوفان‌های اقتصادی و نوسان‌های تجاری نمی‌هراسند، بن بست‌های مالی، سدی در برابر اراده آنان و مسیر پیشرفت شان ایجاد نمی‌کند و با مسدود ماندن شاهراه‌های تجاری، بزرگراهی جدید احداث می‌کنند. آری آنان مردان تجارتند و بس.
 
 
 
گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifestyle
منبع : bazarekar.ir
 
 
 
مطالب پیشنهادی :
چندمین پولدار جهان هستید؟
آموزش روشهای کاهش مصرف سوخت
ویژگیهای مشترک انیشتین و کارآفرین ها !
آلزایمر به مشکلی برای اقتصاد جهان تبدیل می‌شود!
روش های کاهش مصرف برق در کولرهای گازی