مجلس با فوریت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالفت کرد
نمایندگان مجلس در جلسه دیروز با درخواست دولت برای دو فوریت لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست‌های جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر» مخالفت کردند

«نه» مجلس به تقاضای دولت درباره ارز ۴۲۰۰تومانی

در صورت تصویب نهایی لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست‌های جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر» ارز ۴۲۰۰ حذف می‌شد و دولت در قالب کارت اعتباری از اقشار آسیب پذیر برای خرید کالاهای اساسی حمایت می‌کرد.

در جلسه صحن علنی دیروز (۲۳ آبان) مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس با فوریت برای لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی ، نهاده‌های دامی ، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست های جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر» مخالفت کردند.

مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بوجه در ابتدای بررسی این لایحه با ارائه گزارشی خواستار موافقت نمایندگان با دو فوریت این لایحه شد. پس از میرکاظمی، محمدحسین فرهنگی و شمس الدین حسینی به عنوان مخالف و محمدتقی نقدعلی و محسن زنگنه به عنوان موافق دوفوریت این لایحه دلایل و نظرات خود را بیان کردند.

مهمترین استدلال مخالفان پیرامون این لایحه شامل این بود که اکنون ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی و نهاده های دامی اختصاص می یابد اما مردم در بازار آن ها را با نرخ دلار آزاد خریداری می کنند و هیچ نظارتی بر این مساله نیست؛ از سوی دیگر دولت این اختیاری که اکنون در قالب لایحه درخواست را پیشاپیش در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ در اختیار و نیازی به این اجازه نیست.

در مقابل موافقان این لایحه، احترام به قوه نظارتی مجلس و لزوم همکاری مجلس با دولت برای رفع مشکلات معیشتی با توجه به انتظارات مردم را دو علت موافقت با فوریت این لایحه اعلام کردند.

پس از پایان صحبت های موافقان و مخالفان این لایحه با حضور ۲۴۹ نماینده به رأی گذاشته شد که از با کسب ۹۹ رأی موافق، ۱۲۷ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از میان ۲۳۳ رأی دوفوریت آن رد شد. همچنین دولت بلافاصله درخواست یک فوریت این لایحه را مطرح کرد که این درخواست نیز با ۱۰۲ رأی موافق، ۱۱۹ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از ۲۳۱ رأی رد شد تا بر این اساس با اعلام محمدباقر قالیباف لایحه به صورت عادی اعلام وصول شود.

متن کامل لایحه حذف ارز ۴۲۰۰تومانی

حه حذف ارز ترجیحی یا همان لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهاده‌های دائمی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست‌های جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر» با قید دو فوریت در دستور مجلس قرار گرفته است.

هفته گذشته ابراهیم رییس جمهوری در نامه‌ای به محمدباقر قالیباف رییس مجلس لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهاده‌های دائمی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست‌های جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر» را با قید دو فوریت تقدیم مجلس کرد و امروز این لایحه در دستور قرار گرفت؛ متن این لایحه به شرح زیر است:

مقدمه توجیهی

با عنایت به تاثیرپذیری روند تامین و قیمت کالاهای اساسی از افزایش قیمت‌های جهانی و تغییرات اقلیمی و با هدف فراهم آوردن امکان تامین کافی کالاهای اساسی، نهاده‌های دائمی، دارو و تجهیزات پزشکی و حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر از طریق پرداخت یارانه، لایحه زیر برای انجام تشریفات قانونی تقدیم می‌شود.

عنوان لایحه

تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهاده‌های دائمی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست‌های جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر

ماده ۱- به‌منظور جبران آثار منفی ناشی از افزایش قیمت جهانی نهاده‌های دامی و کشاورزی وارداتی و بروز خشکسالی در سال جاری و جهت اطمینان از تامین کافی کالاهای اساسی، نهاده‌های دائمی، دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی، سقف اعتبار موضوع جزء ۳ بند «ب» تبصره یک ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور به ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار افزایش می‌یابد.

ماده ۲- به دولت اجازه داده می‌شود در صورت تغییر نرخ ارز نهاده‌های دامی و کالاهای اساسی، از محل درآمدهای حاصل از تغییر نرخ کالاهایی که با ارز ترجیحی تامین می‌شود، تا مبلغ دویست و هفتاد هزار ریال به حساب خاص سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها نزد خزانه‌داری کشور کشور واریز نماید. این مبلغ تا پایان سال صرف پرداخت یارانه به افراد مشمول قانون الزام دولت به پرداخت یارانه کالاهای اساسی مصوب ۱۳۹۹ خواهد شد.

تبصره- به دولت اجازه داده می‌شود در صورتی که منابع حاصل از این ماده واحده برای پرداخت یارانه کفایت ننماید، مابه‌التفاوت را تا سقف ۲۷۰ هزار میلیارد ریال محل جابه‌جایی ردیف‌های جدول تبصره (۱۴) ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور تامین و پرداخت نماید.»



گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: ilna.ir