آخرین وضعیت مناطق سیل زده گلستان، لرستان و فارس
حالا پای سیل از شمال ایران، از مازندران و گلستان، به جنوب و غرب رسیده است

آخرین وضعیت مناطق سیل زده گلستان، لرستان و فارس

اولین روزهای سال نو، سیل در استان های شمالی و جنوبی قدرت نمایی کرد و امدادرسانی به شهرهای بحران زده، در دستور کار قرار گرفت.

هواشناسی درباره وقوع سیل و سیلاب در استان‌هایی از ایران طی روزهای آینده نیز هشدار داده است. هر چند سیل در استان های لرستان و شیراز، اخبار سیل گلستان و مازندران را تحت تاثیر قرار داده اما برآوردهای اولیه نشان می‌دهد وضعیت در این استان‌ها نیز هنوز عادی نیست و عملیات امدادرسانی با برپایی بیمارستان های صحرایی و توزیع غذا و ... ادامه دارد.

آخرین وضعیت شهرهای سیل زده کشورمان را بررسی می کنیم:

شیراز: امروز بارش شدید باران و جاری شدن سیل در شیراز خسارات زیادی وارد کرد و موجب فوت 18 تن و زخمی شدن 94 نفر از هموطنانمان تا این لحظه گردید.

بیشترین خسارت وارده در محدوده دورازه قرآن شیراز بود که موجب خسارت جانی و مالی شدیدی شد.

عنایت الله رحیمی، استاندار فارس درباره آخرین وضعیت بارندگی ها و وقوع سیل در شیراز گفت: الان اوضاع آرام و تحت کنترل است، البته ابر هنوز زیاد است و امکان تکرار بارندگی وجود دارد اما هیچ مورد و مشکلی هم اکنون در سطح شهر وجود ندارد.

وی با بیان اینکه شایعات درباره آب شهر و ناآرامی کاملا تکذیب می شود و هیچ مشکل و موردی وجود ندارد، افزود: در طول ۱۰ دقیقه بیش از حدود ۱۸ میلیمتر بارندگی رخ داد. ارتفاعات شیب داری به سمت شهر است که جاده را آب گرفت و جاده به صورت رودخانه عمل کرد و خودروهایی که به سمت شمال در حال حرکت بودند سیل همه آنها را به سمت جنوب برگشت داد.

گلستان:

آق قلا در استان گلستان چهار روز است که زیر آب قرار گرفته و علی رغم تلاش های انجام شده ارتفاع آب مقدار چشم گیری کاهش نداشته و اکثر خانه های ساکنان منطقه زیر آب است.

از سوی دیگر جاده های منتهی به آق قلا هم به دلیل این که مسیر سیلاب را مسدود کرده بودند تخریب شدند.

متاسفانه آب به فاضلاب های شهری نفوذ کرده و باعث بالا آمدن فاضلاب و جاری شدن در آب های سطح شده است.

از سوی دیگر برخی سوء افراد با سوءاستفاده از شرایط در منطقه حضور یافته اند و هم باعث اختلال در امدادرسانی و به سرقت رفتن برخی کمک های مردمی شده اند.

متاسفانه تعداد زیادی از شهروندان موفق یا حاضر به تخلیه محل سکونت خود نشده اند و همین مساله هم نگرانی هایی درباره حفاظت از جان آن ها و هم امدادرسانی به آن ها ایجاد کرده است.

از سوی دیگر بارندگی مجدد در گلستان آغاز شده و بعضی نگران هستند این بارندگی ها علاوه بر افزایش حجم سدهای گلستان باعث جاری شدن مجدد سیل در مسیر گرگانرود و شهرها و روستاهای حاشیه آن شود.

 به دنبال فرمان مقام معظم رهبری درباره ضرورت گسیل امکانات بیشتر نیروهای مسلح به مناطق سیل‌زده استان‌های گلستان و مازندران، در حال حاضر نیروهای مسلح همراه با تجهیزات مهندسی مانند بیل مکانیکی و لودر، دستگاه پمپ قوی تخلیه آب، پتو، کنسرو غذایی، بیمارستان صحرایی، بالگرد و ... در این مناطق حضور دارند و مشغول امدادرسانی هستند.

لرستان: با ورود سامانه بارشی به لرستان که از روز گذشته آغاز شده و در پی شدت بارندگی‌ها وضعیت شهرستان‌های پلدختر، خرم‌آباد و کوهدشت در حالت بحرانی قرار گرفت و سیلاب در استان لرستان خساراتی به‌بار آورده‌است.

در پی این بارندگی‌ها رودخانه کشکان در پل‌دختر طغیان کرده و با بالا آمدن سطح آب پل‌دختر در وضعیت بحرانی قرار گرفته است.

طغیان کشکان در محور خرم‌آباد_پل‌دختر موجب مسدود شدن این مسیر شده و منجر به تخریب و آسیب دیدن چند پل در این منطقه نیز شده است.

در همین راستا مرتضی کاییدی بخشدار مرکزی پل‌دختر اظهار داشت: بر اثر شدت بارندگی‌ها سیل و طغیان رودخانه کشکان برق ۱۲ روستای بخش مرکزی پلدختر قطع شد.

وی افزود: همچنین به دلیل بارندگی‌ها و آبگرفتگی معابر و سیلاب‌ها آب آشامیدنی ۱۴ روستای بخش مرکزی پلدختر قطع است.

بخشدار مرکزی پلدختر از مردم خواست از تردد در مسیر رودخانه و مسیل ها خودداری کنند.

مدیرکل هواشناسی لرستان با بیان اینکه پیش بینی می‌شود فردا سه شنبه شدت بارش نسبت به امروز بیشتر باشد، اضافه کرد: فردا از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح تا ظهر همان روز بارش‌ها به صورت پراکنده خواهد بود که عمده بارش‌ها به صورت برف در شهرستان‌های ازنا، بروجرد و الیگودرز خواهد بود.

مدیرکل دفتر بحران وزارت نیرو گفت: به دلیل سیلاب به وجود آمده در استان لرستان، حدود ۵۰ روستا در شرایط بی‌برقی و تقریباً ۶۰ روستا در قالب مجتمع آبرسانی در شرایط بی‌آبی قرار گرفته‌اند.



گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: bartarinha.ir