وی خاطر نشان كرد: وزن همسرم هنگام زايمان 107كيلو ثبت شده است و طبق گفته برخی پزشكان بايد سزارين انجام می شد، مسئولان بخش زنان و زايمان نيز هنگامی كه ما علت مرگ را جويا شديم ....
 
 
 
 نوزاد 4,7 كیلویی نرمال كه مادرش از 3 روز قبل در بیمارستان میلاد بستری بود، چند ساعت قبل از زایمان در این بیماستان فوت كرد و مسئولان بیمارستان هنوز جواب قانع كننده‌ای ارائه نكرده‌اند.

حمید رحمانی همسر زنی كه جنین 9 ماهه‌اش در بیمارستان میلاد قبل یا هنگام زایمان فوت كرد اظهار داشت: روز 15 آبان فشار همسرم كه 9 ماهه باردار بود بالا رفت، ساعت 20:30 دقیقه شب او را به اورژانس بیمارستان میلاد بردیم و پزشك دستور بستری او را داد و همسرم در بیمارستان بستری شد.

وی افزود: در آن شب پزشك وضعیت بچه و مادر را نرمال ارزیابی كرد و بلافاصله محل را ترك كرد و به نوعی تلفنی حال همسرم را جویا می‌شد و در بخش نبود. ساعت 8 شب روز هفدهم آبان پس از بررسی اعلام شد كه ضربان قلب بچه و فشار مادر نرمال است حتی ساعت 11 خودم با پزشك وی صحبت كردم كه گفتند همه چیز خوب است و ظاهراً وقت به دنیا آمدن بچه نزدیك بود.

وی ادامه داد: صبح روز هجدهم آ‌بان ساعت 5 صبح همسرم حس كرده بود كه بچه آخرین تكان را خورده است كه بلافاصله شرایطش را به مسئولان بیمارستان اطلاع داد . اما بعد از اینكه ضربان قلب بچه را چك كردند صدایی نشنیده‌اند و بلافاصله او را به اتاق عمل برده‌اند و متوجه شدند كه نوزاد فوت كرده‌ است.

پدر نوزاد فوت شده ادامه داد: بعد از اینكه بچه مرده به دنیا آمد ما بالای سرش بودیم. بچه كاملاً نرمال بود و هیچ مشكلی نداشت، وزن او 4 كیلو و 700 گرم بود و فقط اگر مسئولان بیمارستان زودتر او را به دنیا آورده بودند، زنده و كاملا نرمال به دنیا می‌آمد.

وی گفت: همسر من 3 روز در بیمارستان بستری و تحت مراقبت بود و گفته برخی پزشكان به علت شرایط خاص او باید زودتر با آمپول درد زایمان طبیعی را انجام می دادند یا سزارین می كردند چون 9 ماه بچه كامل شده بود و جنین كامل و آماده تولد بود.

وی ادامه داد: ظاهراً به علت قرارداد بیمه با پیمانكار بخش زنان و زایمان بیمارستان میلاد باید 13 ساعت قبل زایمان سزارین را به اطلاع بیمه می رساندند با هزینه سزارین را بیمه پرداخت كند و چون این كار را نكرده بودند، سزارین انجام نشد و جنین قبل از تولد فوت كرد.

رحمانی افزود: متأسفانه مسئولان بیمارستان بدون اجازه ما جواز دفن بچه فوت شده را صادر كردند كه ما باطلش كردیم و در حال حاضر جنین مرده را به پزشكی قانونی منتقل كرده‌ایم تا علت مرگ را مشخص كنند و ما از بیمارستان شكایت خواهیم كرد اما دیگر كار از كار گذشته و دیگر بچه ما كه اولین فرزندمان بود زنده نمی‌شود.

وی گفت: طبق آ‌خرین سونوگرافی كه انجام دادیم بچه پسر بود و كاملاً سالم هم بود، كادر بیمارستان می توانستند یا با آمپول درد زایمان طبیعی را جلو بیندازند كاری كه در این بیمارستان معمول است یا اینكه برای نجات جان نوزاد سزارین انجام می‌شد.

وی خاطر نشان كرد: وزن همسرم هنگام زایمان 107كیلو ثبت شده است و طبق گفته برخی پزشكان باید سزارین انجام می شد، مسئولان بخش زنان و زایمان نیز هنگامی كه ما علت مرگ را جویا شدیم هیچ دفاعی نداشتند و گفتند ما هیچ دفاعی از پزشك نداریم و قصور پزشكی محرز است.

* مسئولان بیمارستان: وزن مادر هنگام زایمان 120 كیلو بود

حسینی، مدیر روابط عمومی بیمارستان میلاد اظهار داشت: معمولاً بچه‌های بالای 4 كیلو و 200 گرم را در بیمارستان میلاد سزارین می‌كنند. با این حال موضوع فوت این بچه را ما به شدت پیگیر هستیم ولی تا كالبد شكافی نشود و نتیجه نهایی را ندهند نمی‌توانیم حدسی بزنیم.

وی افزود: وزن این خانم هنگام زایمان بالای 120 كیلو بود كه بر اساس دستور‌العمل‌ها در این وضع اگر بچه حتی اگر در خطر مرگ قبل از تولد باشد، نباید عمل سزارین انجام شود چرا كه به سلامت مادر لطمه وارد می‌شود.

این مسئول ادامه داد: به فرض اگر بچه هم در شكم مادر حركتی نداشته باشد اینجا كلاس‌های آموزشی و توجیهی برای مادران باردار وجود دارد كه به آنها گفته می‌شود اگر بچه یك روز در شكم حركتی نداشت باید فوری جریان را اطلاع دهند اما مثل اینكه 3 روز بچه در شكم این مادر حركتی نداشت و این خانم به پرستار نگفته بود كه بچه حركت نمی‌كند.

صحبتهای این مسئول بیمارستان میلاد در حالی است كه وزن مادر به گفته همسرش هنگام زایمان 107 كیلو بوده و بعد از آخرین حركت جنین و هنگامی كه جنین حركت نداشته بلافاصله موضوع به پرستاران و كادر بیمارستان اطلاع داده شده است.

* در موارد ضروری باید با سزارین جان نوزاد را نجات داد

مریم كاشانیان، متخصص زنان و زایمان اظهار داشت: مواردی مانند كندگی جفت و خونریزی شدید، سابقه سزارین قبلی و شروع درد، قرار‌های ناجور جنین كه مثلاً جنین به صورت عرضی قرار گرفته باشد و در مواردی كه بند ناف جلو بیفتد و در كانال زایمان قرار گیرد. از مواردی است كه فرد باید عمل سزارین را انجام دهد.

وی افزود: وزن مادر هر چه زیادتر باشد ترجیح این است كه زایمان طبیعی انجام شود چرا كه عوارض سزارین برای مادران پر وزن بالا است اما در آن شرایط اگر اجباری باشد باید سزارین صورت گیرد.

كاشانیان خاطر نشان كرد: وزن جنین حدود 4 كیلو و 500 گرم را به عنوان جنین درشت تلقی می‌كنند كه این میزان قبلاً 4 كیلو بوده است اما باید دید نسبت قرار گرفتن جنین با كانال زایمان چطور است.

* موضوع فوت جنین قبل از تولد در حال پیگیری است

خبرنگار فارس برای پیگیری این موضوع با فرج زاده، رئیس بخش زنان و زایمان بیمارستان میلاد تماس گرفت كه وی در پاسخ گفت، ما اجازه مصاحبه نداریم با خانم رادمهر،ریس گروه زنان و زایمان مصاحبه كنید كه وی نیز تلفن خود را جواب نداد.

عسگری، قائم مقام بیمارستان میلاد نیز به خبرنگار فارس گفت: این موضوع را پیگیری كردیم و متوجه شدیم كه چنین موردی در بیمارستان میلاد اتفاق افتاده است و جنینی قبل از تولد فوت كرده است. لذا در بیمارستان كمیته‌ای تشكیل دادیم كه اگر قصور از طرف پزشك بوده با پزشك برخورد قانونی صورت گیرد البته والدین حق قانونی شكایت و پیگیری ماجرا را دارند.
 
 
 
 
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع: farsnews.com