پروژه‌های نيمه‌تمام را بايد تمام كنيم. چند پروژه داريم كه شايد به‌جای آنكه آبرويی برای ما به وجود بياورند، يك مقدار باعث تضعيف شده‌اند كه يكی از آنها آزادراه تهران ـ شمال است.

 

وزیر راه و ترابری با بیان این جمله‌ها در اولین سخنرانی‌هایش پس از تصدی این پست، با قاطعیت به خودانتقادی از زیر مجموعه‌اش پرداخت و از نیمه‌تمام بودن پروژه‌های وزارت راه گلایه كرد. او كه پیشتر در همین وزارتخانه در مقام معاونت به فعالیت مشغول بود، بلافاصله كارگروه اجرایی آزادراه تهران شمال را تشكیل داد و 17 آبان ماه سال گذشته نیز اعلام كرد كه هفته آینده تكلیف آزادراه تهران ـ شمال روشن می‌شود.

اما به‌رغم اینكه همچنین وعده راه‌اندازی پروژه‌های خط آهن اصفهان ـ شیراز، باند چپ آزادراه تهران ـ پردیس، خط آهن بم ـ زاهدان، چندین پروژه‌ كوچك درون استانی و ... تا پایان اسفند ماه 87، طی سال گذشته بارها از سوی مسوولان وزارت راه و ترابری مطرح شد، ولی عملا هیچ یك محقق نشدند... و هم اینك نیز با آغاز سال جدید، مسوولان مربوطه به پاسخگویی درباره علت راه‌اندازی نشدن این طرح‌ها اقدامی نكرده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، علیرغم تاكید دكتر محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری اسلامی ایران، در سفر استانی اخیر به استان فارس مبنی بر راه‌اندازی خط آهن اصفهان ـ شیراز و وعده‌های مسوولان مختلف در وزارت راه و ترابری از جمله قائم‌مقام شركت ساخت و توسعه زیربنای حمل و نقل كشور، معاون وزیر راه و ترابری، معاون فنی و زیربنایی شركت راه‌آهن درباره اینكه خط ‌آهن اصفهان ـ شیراز تا پایان سال 87 به بهره‌برداری كامل می‌رسد و مسافران نوروزی می‌توانند از این خط استفاده كنند، وزارت راه و ترابری طی چند روز اخیر متاثر از تعطیلات نوروزی بلافاصله با صدور اطلاعیه‌ای كه برای رسانه‌ها نمابر شد، اعلام كرد: ظرف چند ماه آینده این پروژه عظیم ریلی كشور به‌طور كامل از شیراز تا اصفهان به بهره‌برداری خواهد رسید!

گفتنی‌ است این طرح از سال 84 آغاز شده است.

داستان ادامه‌دار پروژه‌های نیمه‌تمام و بر زمین مانده قسمت‌های دیگری هم دارد؛ با وجود اینكه سال گذشته اعلام شد باند چپ آزادراه تهران ـ پردیس تا پایان اسفند ماه 87 به بهره‌برداری می‌رسد، این پروژه همچنان نیمه‌تمام مانده و هنوز خبری از راه‌اندازی آن نیست. اولین قرارداد این طرح در سال 79 و آخرین قرارداد آن در فروردین ماه سال 85 منعقد شده است.

خط ریلی بم ـ زاهدان نیز از دیگر پروژه‌هایی است كه طبق وعده مسوولان باید تا پایان سال گذشته افتتاح می‌شد، اما سرنوشت مشابه سایر پروژه‌های یادشده، دامن این پروژه را هم گرفته است.

ساخت پروژه راه‌آهن زاهدان - کرمان به طول 322 کیلومتر و از سال 75 آغاز شده است.

و سرانجام ساخت آزادراه تهران ـ شمال؛ پروژه‌ای كه حرف‌ و حدیث‌ها پیرامونش در چند سال و چند دوره گذشته كم نیست. پروژه‌ای كه مسوولان امر در دوره‌های مختلف، در باب اهمیتش حرف‌های زیادی را مطرح كردند، اما گویا هرچه بیشتر از اهمیتش حرف زده می‌شود، مراحل ساخت آن بیشتر به تعویق می‌افتد.

البته برخلاف وزیر سابق راه كه از بنیاد مستضعفان به عنوان یكی از پیمانكاران این پروژه گله‌هایی داشت، جانشین او در ماه‌های پایانی سال گذشته عنوان كرد تعامل بسیار خوبی بین بنیاد و وزرات راه برای ساخت آزادراه تهران ـ شمال وجود دارد كه قبلا نبوده است و طی یكی دو هفته‌ی آینده ساخت این آزادراه اعلام می‌شود. اما گویا هنوز زمان اعلام وضعیت آن فرا نرسیده است و دیگر مسوولان مربوطه در وزارت راه نیز از اظهارنظر در این زمینه خودداری می‌كنند.

این پروژه 17 سال است كه شروع شده و پایان نیافته است و در این مدت تنها 10 درصد پیشرفت داشته است. حتی مدت هشت سال روند اجرای این پروژه تعطیل بود.

پیگیری‌های خبرنگار ایسنا از مسوولان مربوطه با این پروژه‌ها در حال حاضر به جایی نرسیده است. محمدرضا برزگر ـ معاون وزیر - در پاسخگویی درباره علت راه‌اندازی نشدن خط آهن اصفهان ـ شیراز و عدم راه‌اندازی باند چپ آزاد راه تهران ـ پردیس تا پایان اسفند ماه 87 تنها به گفتن این دو جمله بسنده كرد: موضوع در حال پیگیری است و انشاءالله به‌زودی افتتاح می‌شود.

البته وزیر راه و ترابری در اولین روزهای آمدنش به این وزارتخانه اعلام كرد كه اگر روابط عمومی قوی داشتیم مساله آزادراه تهران ـ شمال خاری در چشم نبود! در حالی كه این وزارتخانه از همان زمان دو سرپرست روابط عمومی داشته و هم‌اكنون روابط عمومی‌ یا فردی كه درباره پروژه‌های این وزارتخانه پاسخی ارایه كند، در دسترس نیست.

 

گردآوری:گروه خبر سيمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع:isna.ir