سید هادی معتمدی در مورد طرح ازدواج موقت در جامعه تاکید کرد: تا زمانی که این بحث از دیدگاه شرعی مطرح میشود ، آسیبشناسان اجتماعی وارد آن نمیشوند چرا که ممکن است نظرات با شرع منافات داشته باشد. او با اشاره به وجود فرهنگ تکهمسری در کشور ما افزود: ازدواج مکرر، موقت و ...در فرهنگ ایرانی قابل قبول نیست و همیشه در تاریخ تکهمسری تبلیغ شده و در ذهنیت مردان و زنان ایرانی این چنین جا افتاده که مردان و زنان ما باید یک همسر داشته باشند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر از روابط دوستی برخی دختران و پسران با یکدیگر چشمپوشی کنیم، وقتی دختر یا پسر قبل از ازدواج دائم، ازدواج موقت را تجربه میکنند، چهره تقدسگونه و مقدس مآبانه ازدواج دائم مخدوش میشود. به گفته معتمدی بسیاری از کسانی که به ازدواج موقت تن میدهند، از ازدواج دائم پرهیز کرده و با بیاهمیتی از آن چشمپوشی میکنند در حالی که ازدواج دائم قرارداد مالی نبوده و قراردادی عاشقانه توام با روابط عاطفی و وجود فرزند است.
این استاد دانشگاه و آسیبشناس اجتماعی با اعلام اینکه استقبالکنندگان از ازدواجهای موقت شرعی یا غیرشرعی هرگز به ازدواج دائم گرایش پیدا نمیکنند، عنوان کرد: ترس اکثر جامعهشناسان، آسیبشناسان و سایر صاحبنظران این است که ازدواج موقت، ازدواج دائمی را کاهش داده و آسیبهای اجتماعی حاصل از آن جامعه را دچار بحران کند. او در ادامه با اشاره به سایر مشکلات احتمالی حاصل از عملیاتی شدن این طرح یادآور شد: احتمال آن وجود دارد که زن بازمانده از ازدواج موقت دچار مسائل غیر اخلاقی شده و مرد نیز طی ارتباط با زنهای متعدد در ازدواج دائم دچار مشکل و وسواس شود و هرگز احساس رضایت نکند.
معتمدی ترویج ازدواج موقت بدون گذاشتن موانع و محدودیت برای آن را بزرگترین اشتباه دانست و تصریح کرد: قبل از اینکه به بحث ازدواج موقت از دیدگاه شرع یا حقوق بنگریم باید آن را از منظر روانشناسی، آسیبشناسی و ... بررسی کرده و جنبههای گوناگون آن را حل کنیم. او افزود: طراحان بحث ازدواج موقت این طرح را برای دختران خودشان هم میگذارند یا آنکه آن را تنها برای دختران مردم مد نظر قرار دادهاند؟