90 درصد دخترهايی‌ كه‌ به‌ دوستی‌های‌ اينترنتی‌ روی‌ می‌آورند در پي‌ حداقل‌ ارضای‌ نياز خود هستند .
 
پشت هم تایپ می کند، با کسی در آن سوی یک دیوار مجازی دوستی اش را آغاز می کند، سر صحبت باز می شود و گرم می افتند و هرچه بیشتر طول می کشد زمان تند تر می گذرد. به خودش که می آید سه نیمه شب شده.
اینبار از پشت یک وب کم نمایی از چهره اش را می بیند. فاصله او با دوست مجازی اش دو شهر مختلف است.

تندتر و تندتر تایپ می کند...

این دوستی سر می گیرد چون دو سوی این ارتباط دختر و پسری هستند که شاید هم خیلی جوان نباشند اما پشت مانیتور کامپیوترشان در خانه یا کافی نت یا محل کارشان نشسته اند.

دو شماره ردو بدل می شود و اینبار که پای کامپیوتر هستند ویس چت را فعال می کنند. گوشی که مثل مکالمه تلفنی صدای دو سو را به یکدیگر انتقال می دهد، این سوی جهان را به سوی دیگر، آسان و ارزان.

شاید سالها با یکدیگر ملاقات رودرو نداشته باشند که کمتر پیش می آید و در اغلب مواقع فردای روز چت قرارگذاشته می شود.

چت روم ها پر هستند از نوجوانان دبیرستانی و راهنمایی و یا شاید دانشجوی تازه راه یافته به دانشگاه که کمتر از 15، 16 و یا 17 سال و بیشتر از بیست و چند سال ندارند. شور و حرارت نوجوانی آتش هوس آشنایی را بیشتر کرده است. در آمارها هم که سراغی میگیریم همان نوجوانان هستند که هرم سنی تمایل به ایجاد روابط مجازی را در بیشترین رده به خود اختصاص می دهند.

پدر و مادر نمی دانند و مدرسه و همه فضاهایی واقعی که راه را برای این ارتباط تنگ کرده اینجا هیچ حق اعمال نظری ندارند.

فضای مجازی هیچ محدودیتی ندارد.

گفتگو یا چت در فضای سایبری و یا به زبان عامیانه اینترنت به دلیل اینکه ریسک پذیر است و از طرفی دو کاربر چشم در چشم هم نیستند تا از حالتهای یکدیگر تاثیر بپذیرند لذت خاصی برای برخی دارد.

مکالمه هم زمان با دهها نفر با چند مشخصات جداگانه. هم می توان دختر بود هم پسر. سنین مختلف و قیافه های متفاوت. به دلیل عدم وجود منشور اخلاقی در این اتاقها حس اعتماد متقابل درسطح پایینی است ، اگرچه دختر و پسران نوجوان زیاد توجهی به آن نشان نمی دهند، اما ویژگی اصلی آنها این است که یک میل مخفیانه جنسی به سوی جنس معکوس در تمامی آنها موج می زند.

90 درصد به دنبال ارضای نیاز خود

اتاقهای گفتگوهای پژوهشی نیز وجود دارد اما قشر کمی از دانشجویان هستند که برای تحقیقات وارد اتاقهای گفتگو می شوند، خصوصا در ایران. استفاده از چت روم صرفا یک فضای سرگرمی و ریسک کردن قلمداد می شود، اگرچه این موضوع در دیگر کشورها نیز مشاهده می شود.

بر اساس برآوردی بیش از 90 درصد دوستی های اینترنتی به ایجا رابطه منجر می شود، رابطه جنسی.

شرایط ازدواج محیا نیست، بیکاری در قشر جوان بیش از هر زمان دیگری است و ایجاد روابط آزاد دو جنس در جامعه منوط به شرایط دیگری است.

بر اساس پژوهش گروه‌ حقوقی‌ پایگاه‌ اطلاع‌رسانی‌ پلیس دكتر مصطفی‌ اقلیما رییس‌ انجمن‌ مددكاری‌ اجتماعی‌ ایران‌ با استناد به‌ پژوهشی‌ علمی‌ عنوان‌ می‌كند: "طبق‌ آخرین‌ تحقیقات‌ انجام‌ شده‌ 90 درصد دخترهایی‌ كه‌ به‌ دوستی‌های‌ اینترنتی‌ روی‌ می‌آورند در پی‌ حداقل‌ ارضای‌ نیاز خود هستند. يعني‌ نیاز به‌ صحبت‌ كردن‌ با جنس‌ مخالف‌ آنها را وادار به‌ این‌ می‌كند كه‌ خود را گول‌ بزنند و به‌ خود بقبولانند كه‌ شاید این‌ فرد راست‌ می‌گوید. شاید این‌ فرد با دیگری‌ فرق‌ داشته‌ باشد."

وی می افزاید:" براساس‌ تحقیقات‌ دفتر مددكاری‌ ایران‌، 95 درصد پسران‌ و مردانی‌ كه‌ در پی‌ ارتباطات‌ اینترنتی‌ هستند به‌ رابطه‌های‌ فیزیكی‌ فكر می‌كنند. برعكس‌ آنها، دختران‌ در پی‌ نیاز احساسی‌ هستند. نیاز به‌ سرگرمی‌ و كاستن‌ از فشارهای‌ روحی‌ حتی‌ افراد متاهل‌ را هم‌ به‌ سوی‌ دوست‌ یابی‌هایی‌ اینترنتی‌ كشانده‌ و پس‌ از مدتی‌ همه‌ آنها كه‌ نیازمند احساس‌ اطمینان‌ و امنیتند به‌ صدای‌ فراسوی‌ خود جواب‌ مثبت‌ می‌دهند. علی‌رغم‌ اینكه‌ می‌دانند درصد بالایی‌ از صحبت‌ها و قرارها واهی‌ است‌. افراد بعد از مدتی‌ به‌ هم‌ عادت‌ می‌كنند و اطمینان‌شان‌ به‌ هم‌ جلب‌ می‌شوند."

این‌ روانشناس‌ می‌گوید:" نداشتن‌ امنیت‌ فكری‌ و روحی‌، ناامنی‌ و عقده‌های‌ حقارت‌ شخصی‌ و اجتماعی‌، به‌ قول‌ و قرارهای‌ اینترنتی‌ و سوءاستفاده‌های‌ ناشی‌ از این‌ روابط‌ دامن‌ می‌زنند. دراین‌ میان‌ عدم‌ اجرای‌ درست‌ احكام‌ و قوانین‌ و ارایه‌ تفسیرهای‌ شخصی‌ از قوانین‌ و حرمت‌ قایل‌ نشدن‌ برای‌ حریم‌ خصوصی‌ اشخاص‌ فاجعه‌یی‌ به‌ نام‌ گفت‌وگوهای‌ اینترنتی‌ و سوءاستفاده‌های‌ ناشی‌ از آن‌ را تشدید می‌كند."

دکتراقلیما ادامه می دهد:" محدودیت‌های‌ اجتماعی‌، برخوردهای‌ نامناسب‌ جامعه‌ و اجرا نكردن‌ درست‌ قوانین‌ و محرومیت‌های‌ نامناسب‌ تحمیل‌ شده‌ به‌ افراد، مجموعه‌ دلایلی‌ هستند كه‌ به‌ فاجعه‌ و معضلات‌ اینترنت‌ و گفت‌وگوهای‌ اینترنتی‌ دامن‌ زده‌اند.

هشدار از نوع پلیس

چندی پیش پلیس به روال همیشه هشدار داد تا پدران و مادران از چت کردت فرندانشان مطلع باشند و بر این اساس معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان تهران به مهر در خصوص پایان دلخراش دوستی های خیابانی و روابط اینترنتی به جوانان و والدین آنان هشدار داد.

سرهنگ مهدی یارندی گفت:" روابط اینترنتی نمی تواند روش مناسبی برای شناخت رفتار و بررسی خصوصیات فردی افراد باشد و همانند دوستی های خیابانی دوام و اصالت ندارد.

این نوع دوستی ها تنها باعث می شود که جوانها به ادامه چنین ارتباط هایی وابسته شوند و از یکدیگر شخصیتی مجازی که با واقعیت فاصله زیادی دارد، بسازند. صرف اینکه یک فرد بتواند به خوبی و زیبایی سخن بگوید دلیل مناسبی برای آن نیست که او بتواند همسر خوبی نیز در زندگی باشد."

وی تاکید کرد:" خانواده ها باید همواره به این نکته توجه داشته باشند که فرزندان به ویژه دختران نیاز به حمایت عاطفی داشته و این حمایت باید در چارچوب خانواده تامین شود و در غیر این صورت دختران به محیط خارج از خانه پناه برده و نیازهای عاطفی خود را تامین می کنند که این شروع زمینه انحراف در جوانان خواهد بود."

اما بر اساس پژوهش سایت پلیس علیرضا آذربایجانی‌، حقوقدان‌ و وكیل‌ دادگستری‌ در تشریح‌ بروز معضلات‌ اجتماعی‌ ناشی‌ از بعضی‌ ارتباطات‌ اینترنتی‌ در كنار محاسن‌شان‌ می‌گوید:" معضلات‌ و درگیری‌های‌ ناشی‌ از نوع‌ ارتباطات‌ بیرونی‌ و ایجاد ممانعت‌ از سوی‌ مراجع‌ رسمی‌ سبب‌ شده‌ كه‌ زمینه‌های‌ تمایل‌ به‌ ارتباطات‌ اینترنتی‌ سیر صعودی‌ طی‌ كند"

این‌ حقوقدان‌ معتقد است‌:" قول‌ و قرارهای‌ صوری‌ و ارایه‌ شخصیت‌های‌ دروغین‌ از طریق‌ ارتباطات‌ اینترنتی‌ در بسیاری‌ از موارد به‌ دوستی‌ و رابطه‌های‌ نامشروع‌ منتهی‌ شده‌ و حتی‌ در بسیاری‌ از موارد زمینه‌ اختلافات‌ اساسی‌ بین‌ زوج‌ها را ایجاد كرده‌ است‌. پرونده‌های‌ بسیاری‌ در محاكم‌ دادگستری‌ وجود دارد كه‌ به‌ نوعی‌ زمینه‌ درگیری‌ میان‌ زوجین‌ از چنین‌ رابطه‌هایی‌ بروز كرده‌ است."‌
 
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع:shafaf.ir