جزئیات محکومیت ریخته‌گران و عیسی شریفی
سخنگوی قوه قضاییه گفت: یکی از محور‌های تحول قوه قضاییه، عملیاتی و اجرایی کردن و تحقق اصل کرامت انسانی است

جزئیات محکومیت ریخته‌گران و عیسی شریفی

ششمین نشست خبری غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در دوره تحول، لحظاتی پیش، با حضور نمایندگان قضایی رسانه‌ها در محل دادگستری کل استان تهران آغاز شد.

در این جلسه سخنگوی دستگاه قضا با حضور در بین اصحاب رسانه به سوالات خبرنگاران پاسخ می دهد.

غلامحسین اسماعیلی با اشاره به اینکه دستور العمل ناظر بر حفط کرامت انسانی از سوی رئیس قوه قضاییه ابلاغ شده است گفت: انسان اشرف مخلوقات است و در دین مبین اسلام موضوع کرامت انسان از جایگاه ویژه ای برخوردار است به همین منظور از برنامه‌های اصلی دستگاه قضا تحقق بخشیدن به اصل مهم کرامت انسانی است.

وی افزود: کرامت انسانی و حفظ آن از محورهای اصلی تحول قوه قضاییه بوده است و این قوه بر کرامت و عزت قاضی و دادگاه تاکید دارد و این از شاخصه های مدیریت انقلابی و مردمی است.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به بازدیدهای سرزده رییس قوه قضاییه از بخش‌های قضایی گفت: ایشان هفته گذشته از مجتمعی بازدید داشتند که من به عنوان مسؤول دادگستری های استان تهران از آن بی اطلاع بودم.

وی خاطرنشان کرد: این نوع مدیریت که از سوی رئیس قوه قضاییه اعمال شده است اسلامی و مردمی است و انتطار ما از مدیران اینگونه است.

اسماعیلی بار دیگر به موضوع دستورالعمل حفظ کرامت اشاره کرد و گفت: این ابلاغیه ۳۳ ماده ای عزت و کرامت و احترام کارکنان و عزت و کرامت و خدمت به مردم را مورد توجه قرار می‌دهد.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: برخلاف برخی اظهار نظر‌ها دستورالعمل حفظ کرامت اجرایی است نه انشایی.

وی همچنین خطاب به مردم گفت: دو نکته در خصوص این دستورالعمل وجود دارد اولا اینکه در مراجعه به واحدهای قضایی ما ابلاغ کردیم که با عزت و کرامت مراعات شود و متقابلا انتظار داریم کارشناسان و صابطان و مردم حریم و حرمت مقام قضا را مورد نظر قرار دهند‌.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: نکته دوم این است که اگر به هر دلیل مراجعین واحدها اهمال و بی‌توجهی از همکاران نسبت به این دستورالعمل مشاهده کردند، مدیران دستگاه را از نحوه برخوردها مطلع کنند.

سخنگوی قوه قضاییه درخصوص رسیدگی به پرونده های مفاسد اقتصادی گفت: بنای دستگاه قضایی رسیدگی قاطع و صریح است تا بازدارنده از وقوع جرایم باشد و بنای ما این است در دوره تحول اهتمام بیشتری در رسیدگی به پرونده ها داشته باشیم.

وی گفت: بنا بر دستورالعمل رییس قوه قضاییه مبنی بر رسیدگی تخصصی به دعاوی و جرائم به زودی مجتمع تخصصی رسیدگی به جرائم اقتصادی مرکب از دادسرای اقتصادی دادگاههای کیفری یک و دو و شعب تجدید نظر در قالب یک مجتمع قضایی در ساختمان مجتمع قضایی امام خمینی افتتاح می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: در انتخاب قضات فعال در این مجتمع و همچنین بر رسیدگی با دقت و همراه با آموزش و تخصص تأکید شده است.

اسماعیلی با اشاره به این مطلب که به تازگی ۵۸ نفر در دادگاه‌های مربوط به مفاسد اقتصادی محکوم شده‌اند گفت: این محکومیت‌ها قطعی بوده و اثبات کننده اهتمام قوه است.

وی به پرونده مشهور به باند ریخته گران اشاره کرد و گفت: شهروز ریخته گران فرزند عباس به جهت اخلال در نظام اقتصادی به ۷ سال حبس، فیروز ریخته‌گران به ۱۵ سال حبس و به بهروز متهم اصلی این پرونده به جرم اخلال در نظام اقتصادی ۱۵ سال حبس داده شده است.

متهم دیگر فراز ریخته گران به ۷ سال حبس و محمدرضا توسلی به جرم معاونت در اخلال و دریافت رشوه به ۱۰ سال حبس ۳ سال انفصال از خدمات دولتی و پرداخت ۱۲ هزار دلار آمریکا محکوم شدند.

اسماعیلی گفت: این در حالی است که در همین پرونده فردی به نام بایرامی هم به ۱۹ سال حبس محکوم شده است.

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص پرونده بانک سرمایه نیز گفت: این پرونده در مسیر رسیدگی قرار دارد و متهمان تحت تعقیب هستند.

وی با اشاره به این مطلب که پرونده بانک سرمایه ۲۹ متهم دارد گفت: دادگاه برای هادی رضوی رأی صادر کرده که در مرحله تایپ قرار دارد.

اسماعیلی همچنین به برگزاری اولین جلسه رسیدگی به پرونده پتروشیمی با ۱۱ متهم اشاره کرد و گفت: کارکنان وزارت صنعت، معدن و تجارت و پرسنلی از استان لرستان تحت تعقیب قرار دارند که این پرونده 14 متهم دارد.


گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: farsnews.com