معاون آموزشي وزارت علوم : پرداخت حقوق ماهيانه در حدود 500 هزار تومان به دانشجويان دكتري در دست برنامه ريزي و تدوين است
 دكتر حسن خالقي معاون آموزشي وزارت علوم امروز در حاشيه سي و پنجمين گردهمايي معاونين آموزشي دانشگاهها و موسسات آموزش عالي درجمع خبرنگاران افزود: توسعه تحصيلات تكميلي در طول برنامه چهارم توسعه به خوبي پيش رفته است و شاخصها مطابق با برنامه است اما جمع بندي وزارت علوم اين است كه بايد براي برنامه پنجم توسعه حركت شتاباني را داشته باشيم.

وي گفت: در برنامه چهارم پيش بيني شده 30 درصد جوانان 18 تا 24 سال دانشجو باشند براي اينكه توسعه علمي در كشور بوجود آيد در طول برنامه پنجم توسعه، نسبت 40 درصد را براي دانشجو شدن جوانان 18 تا 24 سال در نظر گرفته ايم. اين بدان معناست كه تا 7 سال آينده نزديك به 5 ميليون نفر دانشجو در كشور به تحصيل اشتغال داشته باشند كه از اين تعداد 500 هزار نفر در مقطع تحصيلات تكميلي تحصيل كنند. همچنين 120 هزار عضو هيئت علمي نيز براي اين تعداد دانشجو برآورد شده است.

وي با اشاره به تعداد اعضاي هيئت علمي داراي مرتبه دكتري در كشور افزود: با توجه به تعداد اعضاي هيئت علمي موجود در كشور پيش بيني مي شود بتوان حدود 35 هزار دانشجوي دكتري ديگر را تا 7 سال آينده در كشور تربيت كنيم تا از اين طريق عضو هيئت علمي مورد نياز در كشور تامين شود.

معاون آموزشي وزارت علوم به برنامه ريزي وزارت علوم براي حضور تمام وقت اعضاي هيئت علمي در دانشگاهها اشاره كرد و گفت: حضور تمام وقت اعضاي هيئت علمي به اين معنا كه در خدمت دانشگاه باشند مورد تاكيد وزارت علوم قرار دارد. حمايت از دانشجويان دكتري نيز از ديگر برنامه هاي وزارت علوم است. در اين راستا طرحي براي پرداخت حقوق ماهيانه در حدود 500 هزار تومان به دانشجويان دكتري در دست كار است.

وي توجه به استعدادهاي درخشان را نيز از ديگر برنامه هاي وزارت علوم ذكر كرد و افزود: در سي و پنجمين سمينار معاونين آموزشي به پديده مهاجرت نخبگان به خارج و عدم بازگشت آنها به كشور و ارائه راهكارهايي براي جلوگيري از اين موضوع پرداخته مي شود و حمايت از استعدادهاي درخشان نيز در دستور كار وزارتخانه است.

خالقي با اشاره به قابليتهاي استان هرمزگان در زمينه آموزش عالي افزود: استان هرمزگان تواناييهاي بسياري را در زمينه آموزش عالي دارد و بحث تحصيلات تكميلي را بايد به طور جدي در دستور كار قرار دهد. بر اساس كارهاي كارشناسي، جمع بندي ما اين است كه استان هرمزگان قابليت اينكه يك دانشگاه تخصصي ديگر نيز داشته باشد، را دارد.

وي ادامه داد: البته براي اين منظور ابتدا بايد زيرساختهاي لازم را ايجاد و بعد ازآن به ايجاد دانشگاه دوم كه مي تواند صنعتي و يا علوم دريايي باشد، پرداخت.

معاون آموزشي وزارت علوم در مورد مهمترين چالش توسعه آموزش عالي در كشور افزود: در بحث توسعه آموزش عالي مهمترين چالش تامين منابع انساني و مالي است كه با تلاش دولت نهم در زمينه حمايت از توسعه تحقيقات و تامين تجهيزات اميدواريم اين مشكلات به حداقل برسد.