BRT
اتوبوس های چپ در جدید نخستین خط BRT تهران که از روز یکشنبه و همزمان با نصب ایستگاه های جدید BRT وارد ناوگان اتوبوسرانی می شوند به سامانه های اطلاع رسانی ویژه مسافران و سیستم مدیریت و ردیابی ناوگان مجهز شده اند.
 به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر عامل شرکت کنترل ترافیک ضمن بیان این خبر، درباره نقشه راهنمای مسیر خط اتوبوسرانی سریع (BRT )گفت: به منظور اطلاع رسانی صحیح و کمک به مسافران در تصمیم گیری مناسب و نیز کاهش زمان تلف شده در هنگام سوار و پیاده شدن مسافران در ایستگاه ها، نقشه راهنمای مسیر در داخل اتوبوس های BRT در نظر گرفته شده است که در آن توالی ایستگاه های اتوبوس موجود ، حد فاصل چهارراه تهرانپارس تا میدان آزادی ، خیابان های اصلی موجود حد فاصل مسیر، و مسیرهای ویژه اتوبوس مجاور با مقیاس صحیح نمایش داده شده اند ، به طوری که مسافران با نگاه کردن به آن به راحتی می توانند تشخیص دهند که تا مقصد مورد نظر چند ایستگاه باقی مانده و با توجه به رعایت صحیح مقیاس می توانند تصمیم بگیرند که کدام ایستگاه به مقصد مورد نظرشان نزدیک تر است.

وی افزود: اطلاع رسانی گویا و شفاف این نقشه ها می تواند به شهروندان امکان دهد تا در مورد مسیر بازگشت و نیز استفاده از این سیستم حمل و نقل عمومی در سفرهای آتی خود نیز تصمیم گیری صحیحی به عمل آورند.

مهدس حجت الله بهروز همچنین در مورد سامانه نظارت تصویری (مانیتورینگ) مسیر و ایستگاه ها اظهار کرد : به منظور برخورداری از امکانات نظارت کامل و لحظه ای بر کل مسیر وایستگاه های واقع در طول خط و اعمال مدیریت بر ناوگان و تشخیص سوانح به صورت بصری، تعداد 21 دوربین نظارت تصویری در طول این خط و پایانه های واقع در آن نصب و راه اندازی شده است و با استفاده از شبکه فیبر نوری طرح ریزی و پیاده سازی شده در این مسیر، تصاویر به صورت بلادرنگ به مرکز کنترل محلی خط BRT و نیز مرکز نظارت و کنترل ترافیک تهران ارسال می شود.

مدیر عامل شرکت کنترل ترافیک در ادامه در مورد سامانه ثبت وقایع ترافیکی نیز گفت : شناسایی، رد گیری سریع و ثبت وقایع مهم واثر گذار ترافیکی، کنترل و مدیریت خط و ناوگان متحرک توسط دوربین و بی سیم، اعلام خرابی های تجهیزات ترافیکی مسیر برای رسیدگی و تعمیر سریع و هماهنگ ساختن اتوبوسرانی با مرکز بی سیم مرکز نظارت و کنترل ترافیک تهران جهت واکنش سریع و ایجاد هماهنگ های لازم میان سازمان ها و ارگان های مرتبط مانند اورژانس، آتش نشانی و غیره از جمله کارکردهای سامانه ثبت وقایع ترافیکی است.

وی همچنین از اجرای سیستم مدیریت و ردیابی ناوگان در نخستین خط BRT خبر داد و تاکید کرد: در راستای مکانیزه نمودن مدیریت و کنترل ناوگان حمل و نقل عمومی، معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با همکاری شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه اقدام به نصب سامانه موقعیت یاب جهانی (GPS ) بر روی اتوبوس های خط سریع چهار راه تهرانپارس – پایانه آزادی کرده است.

بهروز ادالمه داد : در این طرح دو هدف اصلی مد نظر بوده است ، نخست مدیریت و کنترل ناوگان حمل و نقل عمومی و دوم بحث اطلاع رسانی به مسافران با استفاده از سیستم اطلاع رسانی صوتی درون اتوبوس .

به گفته مدیر عامل شرکت کنترل ترافیک این سیستم بر روی اتوبوس های چپ در جدید که به زودی فعالیت خود را از روز یک شنبه در مسیر BRT آغاز می کنند نصب  و راه اندازی می شوند. این سیستم موقعیت زمانی و مکانی و سرعت اتوبوس را در خود ذخیره می نماید و در پایان روز به صورت off-line اطلاعات آن تخلیه می شود.

بهروز اظهار کرد : در فاز بعدی کنترل لحظه ای (On-line ) ناوگان مد نظر است به طوری که مدیر خط هر لحظه موقعیت مکانی اتوبوس را بر روی نقشه مشاهده می نماید و بر اساس تراکم یا پراکندگی اتوبوس ها و همچنین با استفاده از تصاویر دوربین های نظارت تصویری مرکز نظارت و کنترل ترافیک که در مانیتور مدیر مرکز کنترل BRT قابل مشاهده است، از وضعیت ترافیکی مسیر و رخدادهای ترافیکی اطلاع می یابند و بر اساس آن تصمیم خواهد گرفت که اتوبوس ها را چه وقت و چگونه به خط اعزام نماید تا تعداد بیش از حد یا کمتر از حد نیاز روانه مسیر نگردند.

وی خاطر نشان کرد : این سیستم امکان مدیریت جریان روان و یکنواخت سیستم حتی در زمان بروز حوادث و سوانح پیش بینی نشده را فراهم می آورد.