تناقضات گسترده‌اي كه تنها در قسمت اول و پنجم مجموعه وجود داشت،‌ نشان از نبود انسجام و نظارت بر اين سريال پرهزينه دارد، به گونه‌اي كه ازدواج دوم شاه با ثريا پس از فوزيه را 58 سال پيش يعني در سال 1327 اعلام مي‌كند، اما زمان ازدواج، ايام ملي شدن صنعت نفت (1329) نمايش داده مي‌شود.
پخش نخستين قسمت از سريال مناسبتي «پدرخوانده» كه با تبليغات گسترده، دهه فجر از شبكه اول سيما نمايش داده مي‌شود، انتقادات گسترده‌اي را نسبت به كيفيت پايين و اشتباهات فاحش تاريخي در اين مجموعه برانگيخته است.

به گزارش خبرنگار «تابناك»، اين مجموعه كه توسط محمدرضا ورزي، كارگرداني كه پيش از اين فيلم سينمايي «ابراهيم خليل‌ ا...» را با سرمايه صداوسيما توليد كرده بود و مشاوره تاريخي عبدا... شهبازي ساخته شده است، شاپور ريپورتر، افسر انگليسي را به عنوان «پدرخوانده» و حلقه مركزي حوادث ايران در سي سال (پيش از ملي شدن صنعت نفت تا انقلاب اسلامي) معرفي مي‌كند، اما آنچنان از كيفيت پايين و اشتباهات فاحش تاريخي رنج مي‌برد كه به ضدتبليغ در روزهاي دهه فجر تبديل شده است.

تناقضات گسترده‌اي كه تنها در قسمت اول و پنجم مجموعه وجود داشت،‌ نشان از نبود انسجام و نظارت بر اين سريال پرهزينه دارد، به گونه‌اي كه شاپور ريپورتر در ابتداي قسمت نخست، در سال 2006 خود را نود ساله و سپس گوينده او را متولد 1920 (86 ساله) معرفي مي‌كند و سپس ازدواج دوم شاه با ثريا پس از فوزيه را 58 سال پيش يعني در سال 1327 اعلام مي‌كند اما زمان ازدواج، ايام ملي شدن صنعت نفت (1329) نمايش داده مي‌شود.

كيفيت پايين هنري كار نيز به اندازه‌اي است كه چهره احمد نجفي كه در نقش شاپور ريپورتر ظاهر شده است، در سن نود سالگي با 32 سالگي تفاوتي نكرده و وي در سن 32 سالگي با موهاي نيمه‌سفيد ظاهر مي‌شود.

به‌كارگيري بازيگري ضعيف در نقش دكتر مصدق و استفاده از ديالوگ‌هاي نامناسب براي وي، نشان از تمايل سازندگان مجموعه به تخريب وي دارد و ظاهرا صحنه دستبوسي شاه توسط مصدق در زمان آغاز نخست‌وزيري وي توسط مسئولان سيما سانسور شده است، اما مواضع و تصوير ارايه‌شده از روابط مصدق، كاشاني و شاه كاملا متفاوت با مقطع زماني نخست‌وزيري مصدق است.

تصويربرداري ناشيانه صحنه‌هاي مربوط به لندن در تهران و حضور بازيگر زن اوكرايني در لندن با حجاب اسلامي نيز از ديگر نقاط عجيب اين مجموعه است.

صرف هزينه هنگفت براي اين مجموعه توسط كارگرداني ضعيف، در حالي انجام مي‌شود كه سطح فني بالاي سريال «مدار صفردرجه» به كارگرداني حسن فتحي، سليقه مخاطبان سيماي جمهوري اسلامي را نسبت به توليدات تاريخي بالا برده است.
با اين حال به نظر مي‌رسد شتابزدگي مرسوم در بسياري از سريال‌هاي مناسبتي مانع آن شده تا در سريالي كه به دليل اهميت حوادث آن با تاريخ و سرنوشت يك ملت گره خورده، به كيفيت و ظرافت‌ها توجه لازم شود.
منبع:تابناک