افراد دیابتی باید دز سوم واکسن کرونا را دریافت کنند
به گفته پزشکان افراد دیابتی برای تزریق دز سوم واکسن کرونا خیلی سریع باید اقدام کنند

اهمیت تزریق دوز سوم واکسن کرونا در افراد مبتلا به دیابت

در گذشته میزان مرگ و میر دیابتی های دارای بیماریهای زمینه ای مانند چاقی، قلبی و عروقی و فشار خون بالا  به علت ابتلا به کرونا ۲۲ درصد بود که با انجام واکسیناسیون این بیماران در دزهای اول و دوم این رقم بسیار کاهش یافته است.

 انجام واکسیناسیون بویژه دز سوم برای بیماران دیابتی با توجه به شیوع سویه اومیکرون بسیار ضروری است زیرا  واکسن‌ در برابر عفونت‌ها و ویروس‌ها، آنتی‌بادی‌های لازم را تولید و از بدن محافظت کرده و این آنتی‌بادی‌ها با میکروب‌هایی که وارد بدن می‌شوند مبارزه می‌کند.  

واکسن هایی که علیه ویروس کرونا در کشور استفاده می شود، عوارض جانبی خفیفی دارند و شدید نیستند، افرادی که بیماری های زمینه ای دارند باید برای تزریق این واکسن با پزشک معالج مشورت کرده و پس از انجام واکسیناسیون ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در محل تزریق واکسن بمانند و تحت نظر مراقبان بهداشتی باشند تا اگر عارضه شدیدی رخ داد، اقدامات درمانی سریع انجام شود.

مشاهده شده پس از واکسیناسیون، سیستم ایمنی بدن در مقابل واکسن کرونا واکنش نشان داده و باعث بروز برخی عوارض جانبی مانند خستگی، تب، لرز، اسهال، سرگیجه، قرمزی، التهاب و تورم در محل تزریق و غیره می شود، این علائم طبیعی بوده و نشانه‌هایی از فعالیت بدن برای ایجاد ایمنی است.

 در کنار واکسیناسیون، رعایت شیوه نامه های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، شستشوی مکرر دست ها یا ضدعفونی کردن آنها و پرهیز از تردد در محیط های شلوغ برای بیماران مبتلا به دیابت حائز اهمیت است زیرا در صورت ابتلای یک فرد دیابتی به ویروس کرونا، علائم شدیدتر و وخیم‌تری را تجربه می کند.

مبتلایان به دیابت باید با دور کردن استرس و ترس از خود و نوشیدن کافی آب، دمای بدن خود را کنترل و توصیه های بهداشتی را دنبال کنند، آنها همچنین به طور مرتب باید دست های خود را با صابون و آب بشویند یا از محلول های ضدعفونی کننده استفاده کنند.

مبتلایان به بیماری دیابت در شرایط کنونی مانند سایر افراد باید به اصول تغذیه ایمن و سالم خود توجه ویژه کنند و نیازی نیست آنها مصرف ویتامین ها و مکمل های دارویی را جزو تغذیه خود قرار دهند و بیشتر از مواد غذایی مفید استفاده کنند.

۱۲ درصد جمعیت بالای ۲۰ سال کشور دیابت دارند، حدود ۶۰ درصد جمعیت کشور اضافه وزن و چاقی دارند که از عوامل اصلی بروز بیماری دیابت است و تغذیه نامناسب، چربی بالا، فشارخون بالا، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی و اختلالات خواب از جمله عواملی است که ابتلا به این بیماری را تشدید می کند.

بیشتر بدانید : واکسن روی افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شده اند تاثیر بیشتری دارد

بیشتر بدانید : برای پیشگیری از عوارض واکسن کرونا مسکن نخورید

بیشتر بدانید : آیا تزریق همزمان واکسن کرونا و آنفلوانزا مشکلی ندارد؟

بیشتر بدانید : خبر خوب برای کسانی که دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:irna.ir