گوش پاک کن
برخی افراد خارش‌های گوش خود را مساوی با بیماری تلقی نمی‌کنند...
عضو مرکز تحقیقات گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: استفاده از گوش‌پاک‌کن به پرده گوش آسیب می‌زند و هیچ جایگاهی ندارد.

دکتر رحیم قنبری اظهار داشت: امروز جامعه شهرنشینی به نحوی شده که برای انجام هر کاری نیاز به مشاوره داریم. ایجاد گوش پاک کن برای مصارف آرایشی است که در خارج از کشور با این عنوان استفاده می‌شود و نام گوش پاک کن در کشور به خاطر بالا بردن فروش آن بوده است.

وی افزود: متأسفانه بیماران هم برای خود و فرزندان استفاده می‌کنند که اگر استفاده کنیم متمدن و اگر استفاده نکنیم افراد بی تمدن شناخته می‌شویم. استفاده از گوش پاک‌کن اصلا جایگاهی ندارد مگر به توصیه پزشک آن هم برای رساندن موادی به کانال گوش خارجی مثل پماد و قطره که در غیر این صورت تجویز آن و استفاده خودسر از آن برای مردم جایز نیست.

قنبری ادامه داد: عوارض آن این است که به پرده گوش و کانال گوش آسیب می‌زند و موجب التهاب، عفونت و خونریزی از کانال گوش می‌شود و می‌تواند موجب التهاب غضروف‌های لاله گوش شود، به خصوص در افرادی که خارش‌های مکرر گوش دارند.

وی با بیان اینکه برخی افراد خارش‌های گوش خود را مساوی با بیماری تلقی نمی‌کنند، تصریح کرد: این در حالی است که می‌تواند فرد به بیماری کاندیدیازیس مبتلا باشد. همچنین بیماری که دیابت دارد و از گوش پاک کن به طور مداوم استفاده می‌کند، دچار عفونت‌های ثانویه‌ نیز می شود که نیاز به درمان های طولانی دارد.


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : فارس


مطالب پیشنهادی:
رازهایی كه چشم ‌پزشكان نمی‌گویند
پزشکان درباره لاک ناخن چه می گویند؟
نقش پزشکان عمومی در تشخیص سرطان سینه
10 فرمان چشم پزشکان در فصل تابستان
پزشکان تعیین جنسیت جنین را توصیه نمی کنند