رنگ حنای طبیعی، هیچ‌گاه به سمت رنگ مشكی کشیده نمی‌شود و همیشه ته‌رنگی از قرمزی در آن وجود دارد.

آیا می‌دانید که برگ‌های حنا دارای ماده‌ای به نام «موسیلاژ» هستند و به‌همین دلیل هم در اثر تماس با آب، به شکل خمیرمانندی در می‌آیند؟

دکتر پژمان مباشر، متخصص پوست و مو درباره این رنگ‌ دهنده گیاهی گفت: «حنا حاوی ماده‌ای به‌نام لاوسون است که سمیت بسیار کمی دارد و بیشترین اثر رنگ‌کنندگی آن هم ناشی از همین ترکیب می‌شود». عضو مرکز تحقیقات پوست و سلول‌های بنیادین دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: «استفاده از حنا به عنوان تاتوی موقت، بسیار شایع است. معمولا این تاتو حدود 3 هفته روی پوست باقی می‌ماند. واكنش‌های آلرژیك تماسی، از جمله عوارض پوستی مصرف حنا به عنوان تاتوی موقت بوده که تا به‌ حال، گزارش شده است».

وی تصریح کرد که اگر فردی بعد از تاتوی با حنا از این کار راضی نباشد، می‌توان با روش‌های مختلفی مانند اسكراب‌های پوستی، به‌خصوص هنگام استحمام، برای از بین بردن آن استفاده كرد. فقط حواستان باشد كه محل حنا نباید با لیف‌های زبر شسته شود چون این کار، شانس ایجاد زخم و حتی عفونت را بالا می‌برد.

مباشر خاطرنشان کرد: «نكته مهمی که طرفداران حنا باید به آن توجه داشته باشند، این است كه رنگ حنای طبیعی، هیچ‌گاه به سمت رنگ مشكی کشیده نمی‌شود و همیشه ته‌رنگی از قرمزی در آن وجود دارد. حناهایی که خیلی مشکی هستند، حنای طبیعی نیستند و با نام حنای هندی در بازار به فروش می‌رسند. رنگ مشکی موجود در این محصولات، ناشی از وجود ماده‌ای شیمیایی به نام پارافنیلین دی‌آمین است. پارافنیلین دی‌آمین، ماده‌ای است که در رنگ‌های صنعتی به كار می‌رفته است و اخیرا، به عنوان حنای مشكی هندی وارد بازار ایران شده است. دلیل استفاده از حنای مشكی، رنگ‌پذیری بالا و راحت‌تر آن برای تاتوكار است. استفاده از این ماده به عنوان تاتو یا به‌عنوان رنگ مو عوارض زیادی دارد. شایع‌ترین این عوارض شامل واكنش‌های حساسیتی شدید پوستی، قرمزی و خارش شدید، تاول، زخم باز و اسكار می‌شوند».

 

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : سلامانه