زعفران بر علیه یک سرطان خطرناک
زعفران که پیش از این خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن به اثبات رسیده، به خوبی می‌تواند از کبد در برابر پیشرفت سرطان و عوامل سرطان‌زا محافظت کند.
پژوهش تازه‌ای نشان می‌دهد، زعفران می‌تواند آغاز سرطان کبد یا گسترش آن را به شکل قابل‌توجهی در موش‌ها مهار کند.

زعفران با بهبود فرایند آپوپتوز(مرگ سلولی برنامه ریزی شده)، جلوگیری از تکثیر بی‌رویه سلول‌ها و اثر ضدالتهابی که دارد، می‌تواند آغاز سرطان کبد یا گسترش آن را به شکل قابل‌توجهی در موش‌ها مهار کند. سرطان سلول‌های کبدی یا HCC، پنجمین سرطان شایع در جهان و سومین عامل مرگ در مبتلایان به سرطان به‌شمار می‌رود. ابتلا به هپاتیت B ،C و بیماری کبد چرب، در معرض سرطان‌زاهای محیطی مانند دی اتیل نیتروزآمین قرار گرفتن، مصرف بی‌رویه آهن و استفاده از مشروبات الکلی می‌تواند زمینه ابتلای فرد را به این سرطان کشنده فراهم کند. تحقیق روی موش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد، عصاره زعفران به وضوح می‌تواند نقش یک محافظ شیمیایی قوی را در برابر این عوامل بازی کند.

به گزارش ساینس دیلی، پژوهشی که توسط محققان دانشگاه امارات متحده عربی انجام شده نشان می‌دهد زعفران که پیش از این خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن به اثبات رسیده، به خوبی می‌تواند از کبد در برابر پیشرفت سرطان و عوامل سرطان‌زایی مانند دی‌اتیل‌نیتروزآمین یا DEN که در تنباکو، وسایل آرایشی، بنزین و غذاهای فرآوری‌شده، وجود دارد، محافظت کند. این پژوهشگران دو هفته پیش از القای ماده سرطانی به موش‌ها، رژیم حاوی زعفران آنها را با دوزهای گوناگون 75، 150و 300 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز آغاز کردند و آن را به مدت 22 هفته ادامه دادند.

نتایج نشان می‌دهند گروهی از موش‌ها که بالاترین دوز عصاره زعفران را دریافت کرده‌اند، کاملا از ایجاد سلول‌های سرطانی در کبد مصون مانده‌اند. در گروه‌های دیگر که درمان پیش از القا آغاز شده نیز کاهش پروتئین‌هایی که نشانه اولیه وجود سرطان هستند، به وضوح دیده می‌شود و روند پیشرفت یا آغاز بیماری به مراتب کندتر شده است.

عمرو امین که سرپرستی این تحقیق را به عهده داشته، می‌گوید: «یافته‌های ما نشان می‌دهند زعفران با کمک به اجرای فرآیند آپوپتوز یا مرگ تنظیم‌شده سلولی، جلوگیری از تکثیر بی‌رویه سلول‌ها و اثر ضدالتهابی، این نقش ضدسرطانی را ایفا می‌کند».

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : tebna.ir

مطالب پیشنهادی:
بهترین دوست کبد
این ماده غذایی محافظ کبد است
چگونه به سرطان کبد مبتلا می شویم؟
دشمن کبد را بشناسید
موثرترین راه درمان کبد چرب