خواص معجزه آسای گیاه گل ختمی
 گل ختمی از دسته گیاهان دارویی است که گل و ریشه آن فواید بسیار زیادی دارد در ادامه تمام این خاصیت ها را برای شما بازگو می کنیم

 فواید سرشار گیاه گل ختمی

تخم گیاه مدر و تب بر است و گل‌های آن خشک کننده بوده و برای روماتیسم استفاده می‌شود، ریشه آن خاصیت تب بر داشته و ریشه آن به صورت ضماد برای ترمیم زخم مفید است.

ریشه، تخم، گل و برگ ختمی برای کاهش دردهای زایمان اثربخش است، گل و برگ ختمی برای درمان سوختگی مفید بوده و دم کرده گل آن برای بیماری برونشیت اثر شفابخش دارد.

برگ و گل ختمی به صورت دم کرده برای تسکین سرفه مفید است و دم کرده آن برای رفع التهاب گلو مفید بوده و ضماد برگ آن برای التیام ورم بناگوش، دمل‌ها، ورم مقعد و ورم اعضای بدن اثربخش است.

ضماد برگ آن با چربی و پیه مرغ برای تسکین درد سیاتیکم، درد مفاتصل و نرم کردن ورم‌های سفت اثربخش است.

دم کرده برگ ختمی برای شست و شوی موی سر و نرم کردن آن اثربخش بوده و ختمی را در مصارف دارویی بهتر است با آب زرشک، عسل و رازیانه مصرف کرد.

دم کرده و عصاره گل و برگ ختمی برای عوارض پوستی و رفع تحریکات پوستی مفید است،برای تسریع دندان‌بندی کودکان، ریشه ختمی را کاملا تمیز و ضدعفونی کرده و برای جوییدن و ساییدن لثه‌ها به کودک می‌دهند.

اثر ریشه ختمی از لاستیک‌هایی که به صورت صنعتی برای مالش لثه کودکان ساخته شده بهتر است، ضماد و برگ گل ختمی برای بهبود ورم پستان زنان اثربخش بوده و ماده ژلاتینی که خیساندن ساقه گیاه در آب حاصل می شود به صورت استعمال خارجی برای التیام زخم‌های ناشی از بریدگی و سوختگی‌ها اثرات درمانی دارد.

در مصارف خارجی از پودر ریشه ختمی در مقدار مناسب آب تا مرحله تولید ماده ژلاتینی بهره می‌گیرند.

برای تهیه جوشانده ریشه ختمی از یک قاشق ریشه خرد شده در یک لیوان آب جوش به مدت 10 تا 15 دقیقه استفاده می‌شود که سه نوبت در روز مصرف می‌شود.

برای تهیه دم کرده گل ختمی از 20 گرم گل خشک در یک لیتر آب جوش به مدت 10 تا 15 دقیقه استفاده شده و از این دم کرده روزانه سه نوبت و هر نوبت یک فنجان مصرف می‌شود.

برای رفع یبوست و تحریک روده‌ها چهار گرم ریشه ختمی را با دو گرم ریشه شیرین بیان و دو گرم لاکتوز مخلوط کرده و صبح ناشتا مصرف می‌کنند.

مصرف آن برای بانوان باردار و شیرده جایز نیست و برای کودکان نیز نصف مقدار مصرف بزرگسالان باید مصرف شود، در صورت بروز ناراحتی‌های معده در مصرف ختمی باید مقدار مصرف را کاهش داد.

بیشتر بدانید : با گیاهان دارویی و دمنوش ها کمردرد را تسکین دهید

بیشتر بدانید : کدام گیاهان دارویی را بدون تجویز پزشک مصرف کنیم؟

بیشتر بدانید : 10 گیاه دارویی که باید همیشه درخانه داشته باشیم


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:sinapress.ir