مطالعات نشان داده است، شیوع سرطان روده بزرگ در جمعیت هایی كه میزان زیادی كلسیم در رژیم روزانه مصرف می كنند( مثل سوئدی ها) كمتر است. كلسیم در روده ها از سرطانی شدن سلول ها جلوگیری می كند و جذب دوباره اسیدهای صفراوی را كاهش می دهد.
مصرف غذاهای حاوی آنتی اكسیدان ، از بروز سرطان ممانعت می كند. بتا كاروتن( كه رنگ زرد هویج ناشی از آن است)، ویتامین C( که در سبزی ها و میوه های تازه فراوان است) و ویتامین E (که در روغن های گیاهی و برگ های سبز و دانه ها موجود است) ، مانع بروز سرطان ، خصوصاً سرطان روده می شوند. كسانی كه رژیم آنها مملو ازسبزیجات، سالادهای تازه و روغن زیتون است ، مطمئن باشند كه خیلی كمتر احتمال دارد به سرطان مبتلا شوند.
آنتی اكسیدان ها چگونه عمل می كنند؟
1- از سلول های روده محافظت می كنند.
2- مواد سرطان زای تولید شده در بدن را از بین می برند.
3- تكثیر سلول های سرطانی را كاهش می دهند.
بتاكاروتن: یك ضد سرطان قوی است كه توصیه می شود 15 تا 25 میلی گرم از آن در روز مصرف شود. مواد غذایی حاوی بتاكاروتن؛ سیب زمینی شیرین، هویج، طالبی، گرمك، كدوتنبل، انواع كدو، اسفناج، كلم، انبه، فندق و گریپ فروت قرمز می باشد. سعی كنید روزی یك یا دو عدد هویج و یك عدد كدو در سالادتان ریز كنید و گاهی به جای كاهو، سالاد اسفناج تهیه كنید.
ویتامین C: برای مقابله با بروز سرطان عالی است. ویتامین C ، تولید نیتروزامین را كه یك ماده سرطان زا است، كاهش می دهد. این ماده در اثر مصرف زیاد محصولات گوشتی مثل سوسیس و كالباس به مقدار زیاد وارد بدن می شود. كیوی، پرتقال تازه، نارنگی ، خربزه، گریپ فروت، لیمو ، توت فرنگی و طالبی از میوه های دارای ویتامین C زیاد هستند و از سبزیجات؛ كلم بروكلی، فلفل سبز، كلم پیچ و گوجه فرنگی ، ویتامین C زیادی دارند.
ویتامین E نیز مانند C ، ضد سرطان است و مصرف كم آن به همراه كمبود سلنیم ، بروز سرطان را در زنان 10 برابر می كند. و این آمار تكان دهنده است و الزام مصرف آنرا مطرح می كند. روزانه 200 تا 400 واحد از این ماده باید مصرف شود. بهترین منبع غذایی آن روغن جوانه گندم، روغن ذرت، روغن سویا، روغن زیتون، لوبیا سبز، نخود تازه و آرد گندم كامل و كره طبیعی و جگر است. برای دریافت ویتامین E ، كره برای كودكان، و سبزیجات و جگر برای بزرگسالان توصیه می شود.