در اینجا برخی از راهکارهای محبوب پدران برای آرام کردن کودکان را برایتان شرح می‌دهیم.
با روش های ویژه پدران برای آرام کردن نوزاد آشنا شوید تا هم رابطه خود را با کودک تان بیشتر کنید و هم به همسرتان کمک کنید.

پدر و کودک
تجربه تازه پدر شدن‌تان را لذت‌بخش‌تر کنید. معمولاً فکر می‌کنیم که پدران توانایی آرام کردن نوزاد را ندارند. اما اگر دقت کنید خواهید دید که اکثرِ پدران راهکار‌های ویژه و البته مۆثرِ خاصِ خودشان را برایِ آرام کردنِ نوزادان دارند.

در اینجا برخی از این راهکارهای محبوب پدران را برایتان شرح می‌دهیم.
آموختن اینکه چگونه کودک‌تان را آرام کنید به تجربه نیاز دارد. راهکار‌هایی که در اینجا ارائه می‌دهیم ممکن است برایِ شما کارگر نباشند، اما ارزشِ امتحان کردن را دارند. اگر هر کار کردید، کودک‌تان باز هم آرام نگرفت، ممکن است به علتِ بخار یا گازِ معده‌اش باشد که این امر در کودکانِ با سنینِ 3 هفته تا 3 ماه امری طبیعی است.
 
دردِ نوزادِ خود را احساس کنید
توجه داشته باشید که خواندن لالایی، گرسنگی او را برطرف نخواهد کرد؛ عوض کردن پوشک نیز درد کودکی را که دارد دندان در می‌آورد، تسکین نخواهد داد! به بیان دیگر، ابتدا باید بتوانید مشکل یا درد اصلی کودک را پیدا کنید. این توصیه کاملا منطقی است؛ اما مشکل آن است که وقتی کودک شروع به گریه می‌کند، منطق فراموش می‌شود!

از انگشت کوچک خود استفاده کنید

اگر نمی‌دانید که مشکل چیست، انگشت کوچک خود را به کودک بدهید تا بمکد. این کار یک روش کلاسیک است! در واقع، پس از اولین روش محبوب پدران برای آرام کردن کودک یعنی سپردنِ نوزاد به مادرش، این روش را می‌توان دومین روش کلاسیک و بسیار محبوب نزد پدران دانست! هنگامِ استفاده از این روش دقت کنید که دست‌تان تمیز باشد و نوک انگشت شما روی زبان کودک قرار گیرد، تا ناخن‌های شما، سقف دهان کودک را زخم نکند.

یک نوشیدنی بیاورید
البته برای کودک، نه برای خودتان! اگر مادر کودک در دسترس نیست (برخی مردان در این حالت ترجیح می‌دهند فوراً بچه را به مادرش بدهند تا شیر بخورد)، می‌توانید از یک شیشه شیرِ خشک ولرم یا شیری که مادر کودک قبلاً دوشیده و در یخچال گذاشته است، استفاده کنید.

کودک را در بغل گرفته، تکان دهید
بچه‌ها از حرکت خوش‌شان می‌آید! و چه کسی بهتر از پدرشان با بازوهای قوی و مردانه‌اش می‌تواند آن‌ها را بغل کرده و تکان بدهد؟ این کار یک حرکت دومنظوره است؛ هم کودک را آرام می‌کند و هم یک ورزش مناسب برای شانه و بازو‌ها است! البته با بزرگ‌تر شدن کودک ممکن است دیگر فقط روی یک ساعد شما جای نگیرد و شاید لازم باشد برای این کار از گهواره یا تاب استفاده کنید.

یک رقص کوچولو ترتیب دهید

می‌توانیم این روش را هم پیشنهاد کنیم: کودک خود را بالا بیندازید و سپس او را بگیرید! هر چند نوزاد از این بازی لذت خواهد برد، اما مخالفت همسر شما هم طبیعی است! پس از یک روش جایگزین استفاده نمایید؛ کودک خود را تا شانه‌های‌تان بالا بیاورید و دست‌هایش را دور گردن‌تان بیندازید؛ سپس نرم و آرام، حرکت کنید؛ عقب و جلو بروید و یکی دوبار دور خودتان بچرخید؛ با پا به زمین ضربه بزنید و آواز بخوانید. مطمئن باشید که این روش جواب خواهد داد. آنچه برای کودک می‌خوانید چندان اهمیت ندارد، زیرا نوزاد چندان متوجه معنی آن نمی‌شود. احساس کردید کودکتان در حال آرام شدن یا خوابیدن است، صدای خود را به تدریج پایین بیاورید. موفق باشید!

حرکات ساده و بامزه انجام دهید
صداهایی که می‌توانید دربیاورید؛ قیافه‌های عجیب و غریب؛ زمین خوردن؛ همه این شیرین کاری‌های عملی که از دوران بچگی تا به حال یاد گرفته‌اید، الان به دردتان می‌خورد! مثلا یک پیشنهاد این است که یک چیزی روی سرتان قرار دهید، سپس بگذارید که آن چیز بیفتد و بگویید: «آه، دوباره افتاد» و یک ادای بامزه با صورت‌تان در آورید!
پدر و کودک

او را تکان دهید و برایش آواز بخوانید
شاید برای برخی از افراد، این تکنیک هم بخشی از‌‌ همان تکنیک قبلی (حرکات ساده و بامزه) باشد. شاید بتوانید حتی با خواندن یک آهنگ غم انگیز برای کودک، او را آرام کنید؛ اما نگران نباشید، بچه از مفهوم آهنگ چیز زیادی نخواهد فهمید. حرکت دادن کودک نقش مهمی در آرام شدن او دارد و این آواز شما نیست که او را آرام می‌کند. با این حال، به ذائقه و سلیقه کودک خود نیز احترام بگذارید.

تماس پوستی را فراموش نکنید
کودک را در آغوش بگیرید و سرش را به سینه‌تان بچسبانید. گرمای بدن شما، ضربان منظم قلب شما، دم و بازدم و حرکت سینه شما و کلاً حرکات بدن شما در هنگام راه رفتن، ظرف چند دقیقه موجب خواهد شد که حداقل یکی از شما دو نفر خوابش ببرد!

منتظر بمانید
شاید این روش به نظر برخی از مادران، بیش از حد خشن و مردانه باشد، اما واقعیت این است که بچه‌ها بعضی وقت‌ها فقط دلشان می‌خواهد گریه کنند و بعضی وقت‌ها هم دوست دارند که شما به گریه آن‌ها گوش بدهید! اگر کودک شما مریض یا گرسنه نیست و جایش را هم خیس نکرده است، همچنین بغل کردن یا نکردن او هم تأثیری در گریه‌اش ندارد، بگذارید به گریه‌اش ادامه بدهد؛ حداقل تا وقتی که می‌توانید صدای گریه او را تحمل کنید!
 
آخرین تکنیک: نوزاد را به همسرتان بدهید!

گاهی اوقات مجبور می‌شوید که از‌‌ همان حربه قدیمی استفاده کنید؛ کودک را به همسرتان بدهید و اعتراف کنید که خسته و کلافه شده‌اید!



گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifestyle
منبع : ninisite.com



مطالب پیشنهادی :
علت گریه بی دلیل کودکتان چیست؟
راه حل هایی برای درمان کولیک نوزادان
 توصیه برای کودکان بدغذا و کم غذا
روش‌هایی ساده برای داشتن نوزادی آرام
7 دليل گريه كردن نوزادان و راه های آرام كردن آنها