سرمربی تیم فوتبال سایپا اگرچه از سازمان لیگ به دلیل ارائه برنامه فوتبال ایران قدردانی كرد اما در عین حال گفت كه حداقل جام جهانی این درس را به همه داد كه...
 
سرمربی تیم فوتبال سایپا اگرچه از سازمان لیگ به دلیل ارائه برنامه فوتبال ایران قدردانی كرد اما در عین حال گفت كه حداقل جام جهانی این درس را به همه داد كه بازیكنان تیم‌های قدرتمند از دل لیگ‌ها بیرون می‌آیند و دوره برگزاری اردوهای بلند مدت تیم‌های ملی گذشته است.

محمد مایلی كهن اظهار كرد: اول جا دارد از سازمان لیگ قدردانی كنم كه به طور كامل مشخص كرده چه زمانی بازی‌ها شروع و كی به پایان می‌رسد و زمان دقیق بازی فینال جام حذفی هم مشخص شده است. این مساله واقعا جای قدردانی دارد. مخصوصا این كه در كشور ما یك سری تعطیلات رسمی وجود دارد كه باید آن‌ها را هم مد نظر قرار دهیم. مثلا تعطیلاتی در تقویم‌مان هست كه نه می‌توانیم در آن روز، نه روز قبل و نه روز بعدش بازی بگذاریم و این بر دشواری‌های برنامه‌ریزی برای فوتبال ایران اضافه می‌كند.

وی افزود: بارها این موضوع را گفته‌ام، با وجود احترامی كه برای سایر رشته‌ها قائلم اما دیگر فوتبال یك ابرورزش است. ممكن است كسی از این حرف خوشش نیاید. خوشبختانه چند روزی نیست كه جام جهانی تمام شده است. من می‌پرسم آیا در ایران كسی بوده كه به جام جهانی نپرداخته باشد و این موضوع برایش مهم نبوده باشد. از پیر و جوان، زن و مرد، همه درگیر این مسابقه‌ها بودند و درگیری با این مسابقه‌ها امری اجتناب ناپذیر بوده است. این در شرایطی است كه ما در این مسابقه‌ها تیم هم نداشتیم و اغراق نیست كه اگر بگویم از 70 میلیون نفر ایرانی60 میلیون به صورت مستقیم و 10 میلیون نفر هم به صورت غیر مستقیم با این رقابت‌ها درگیر بوده‌اند. این نشان می‌دهد كه باید فوتبال را به عنوان یك ابرورزش بپذیریم.

مایلی كهن ادامه داد: ما فوتبال را به عنوان توپ بازی می‌دانیم و نه بیشتر. این طور نگاه كردن به فوتبال مشكلی از ما حل نمی‌كند. باید سازمان‌دهی قوی داشته باشیم. باید بدانیم كه فوتبال شغل، نشاط و پول می‌آورد. باید بدانیم كه می‌توان از آن همان طور كه سایر روسای جمهور استفاده سیاسی كردند ما هم از آن به عنوان یك ابزار استفاده كنیم. كشورهای موفق كشورهایی هستند كه به معنای واقعی دنبال سازماندهی هستند و آن‌ها كشورهایی‌اند كه لیگ‌های قوی دارند اما ما به این مساله اعتقاد و باور نداریم و همین غصه من را صد چندان كرده است.

وی با بیان اینكه روی سخنم تیم ملی فعلی نیست، گفت: تیم ملی فعلی مورد خطابم نیست چرا كه ما در زمان‌های مختلف با این مشكل روبه‌رو بوده‌ایم. می‌گویم زمان اینكه اردوهای دو هفته‌ای و یك ماهی برگزار شود، گذشته است. شاهد حرف من هم این است كه دیدیم جام باشگاه‌های اروپا سوم خرداد به پایان رسید و سپس بازیكنان از دل لیگ‌های دشوار كه اگر نگوییم سطحی بالاتر از جام جهانی دارند، كمتر از آن هم نیستند در جام جهانی شركت كردند و هیچ كشوری اعتراض نكرد.

سرمربی سابق تیم ملی ادامه داد: چهار سال پیش در جلسه خرد جمعی كه با حضور رییس وقت سازمان تربیت بدنی انجام گرفت، گفتم كه 16 تیم صعود كرده از مرحله اول تیم‌هایی بوده‌اند كه لیگ‌های قدرتمندی داشته‌اند و هیچ قدرتی نمی‌تواند لیگ‌هایشان را تحت‌الشعاع قرار دهد اما ما به این راحتی لیگ را به خاطر مسابقه‌هایی مانند غرب آسیا تعطیل می‌كنیم. امسال رقابت‌های دیگری نظیر مسابقه‌های گوانگجو، انتخابی المپیك، جام ملت‌های آسیا و... برگزار می‌شود و همین كار برنامه‌ریزی را سخت كرده است. اگر علم‌گرا هستیم، علم می‌گوید كه این تعطیلی‌ها برای باشگاه‌ها سم است.

وی با بیان اینكه تعامل باید دو سویه باشد، گفت: اگر قرار است تعاملی باشد باید دو سویه باشد نه یك سویه. همان طور كه باشگاه‌ها موظف به همكاری با فدراسیون هستند، فدراسیون هم باید به باشگاه‌ها احترام بگذارد. چه تفاوتی بین باشگاه‌هایی مثل استقلال، پرسپولیس و سایپا با تیمی همچون اوساسونا وجود دارد. این تیم‌ها كه از اوساسونا بزرگترند. چرا فدراسیون نمی‌تواند اوساسونا را برای حضور بازیكنان ملی‌پوش تحت فشار قرار دهد اما سایپا، استقلال،‌ پرسپولیس، تراكتورسازی، پیكان و... باید بازیكنان‌شان را در اختیار تیم ملی بگذارند. تازه تا آن جایی كه من اطلاع دارم تمرینات اوساسونا شروع هم نشده است.

وی افزود: مدام می‌گوییم باید از جام جهانی درس بگیریم اما فقط جاهایی كه به نفع‌مان است از این حرف‌ها می‌زنیم. من باید واقعا از صداوسیما، گزارشگران، مجریان، كارشناسان داوری و فوتبال تشكر كنم كه یك ماه تمام به خوبی مسابقه‌ها را پخش كردند اما در همین برنامه‌ها بعضا كسانی حاضر شدند كه خودشان تمام دانشگاه‌ها و مراكز علمی را تعطیل كرده‌اند. جام جهانی به نوعی دغدغه خود من هم بود و باید گریزی بزنم به بیانیه‌ای كه برای نوه‌ام علیرضا نوشته بودم و بگویم امیدوارم توپ جام جهانی همان توپ قلقلی همان بیانیه باشد و قاره سیاه ثروتمند اما در عین حال فقیر از این جام سود برده باشد.

مایلی كهن با انتقاد از صحبت‌هایی كه در یكی از برنامه‌های ورزشی زده شده بود، گفت: من در یكی از این برنامه‌ها دیدم یكی از عزیزان می‌گفت اعتراضی به داوری‌ها نشد و هیچ كس رییس كمیته انضباطی، رییس كمیته داوران و حتی دبیركل فیفا را ندید. می‌خواهم بگویم، عزیزم شما سخن از جان ما می‌گویی. درست است كه كسی رییس كمیته انضباطی فیفا را در طول جام جهانی ندید اما ما در كشورمان ساعت 2 نصف شب به رییس كمیته انضباطی زنگ می‌زنیم. اگر به تماس شما پاسخ ندهد، می‌آیید و می‌گوئید مسوولان پاسخ‌گو نیستند و اگر هم گوشی را بردارند كه می‌گوئید چرا آن قدر در رسانه‌ها هستند. شما همه چیز را زیر سوال می‌بری و آن هم به این خاطر كه میكروفن دست‌تان است. اگر قرار است از جام جهانی یاد بگیریم باید همه‌مان یاد بگیریم. بله، كسی رئیس كمیته داوران فیفا را ندید اما كمیته داوران فیفا هم پس از گل سالم انگلیس نیامد بگوید كه همه اشتباه كردند و توپ وارد دروازه نشده و منتقدان هیچ چیز نمی‌فهمند. من سال گذشته در كلاس توجیهی داوران گفتم كه بدون اغراق داوران ما بهترین داوران دنیا هستند اما اعتقاد دارم در كار آن‌ها اشتباهاتی هست و همه این اشتباه‌ها هم نمی‌تواند سهوی باشد. وقتی هم اعتراضی می‌شود، بهترین پاسخ كمیته داوران می‌تواند سكوت باشد اما زمانی كه رئیس كمیته داوران حركت اشتباه داور را تائید می‌كند و انواع انگ‌ها را مطرح می‌كند، طبعا جواب‌ "های" هر از گاهی می‌تواند "هوی" باشد.

مایلی كهن درباره‌ی بحث‌هایی كه پیرامون تفاوت فاحش مبالغ دریافتی میان مربیان، بازیكنان و داوران وجود دارد هم گفت: می‌گویند چرا یك مربی یا یك بازیكن 300 ، 400 میلیون تومان می‌گیرد و چرا مبلغ دریافتی داوران این قدر كم است؟ من به عنوان كسی كه عاشق كارم هستم،‌اگر پولی هم نگیرم حاضرم كار كنم و هیچ وقت به فوتبال به چشم كاسبی و كار نگاه نكردم. باید برای اینكه درباره‌ی دلیل تفاوت دریافتی میان مربیان و داوران به نتیجه برسیم، به لیگ‌های اروپایی نگاه كنیم. جایی كه یك بازیكن یا یك مربی 2 هزار برابر یك داور حقوق می‌گیرد ولی در كشور ما تفاوت اینچنین نیست. نباید بگوییم چون سطح حقوقی داوران پایین است داوران هم نباید عملكرد خوبی داشته باشند. به اعتقادم این توهین به داوران است.

وی درباره‌ی برنامه‌ی بازی‌های سایپا در این فصل گفت: ترتیب بازی‌ها چندان اهمیتی ندارد. با این حال سال گذشته در نیم فصل دوم به لحاظ قرعه‌كشی لطمه خوردیم اما تلاش كرده‌ایم كه امسال عملكرد بهتری نسبت به سال گذشته داشته باشیم.

مایلی كهن در پاسخ به این سوال كه آیا از وضعیت سایپا در فصل نقل و انتقالات رضایت دارید یا خیر، گفت: به نظرم سقف قرارداد در بسیاری از تیم‌ها كف قرارداد برای آن تیم‌ها شد. می‌خواهم بپرسم كه اگر كسی سقف قرارداد را رعایت نكرد چه برخوردی با فرد متخلف می‌شود، ضمن این كه دود این بی‌قانونی‌ها به چشم من مایلی كهن می‌رود. هیچ كدام از بازیكنان و خود من حتی به سقف قرارداد هم نزدیك نشدیم. شاید باور نكنید اما زمانی كه قرار شد كه همكاری‌ام با سایپا ادامه پیدا كند در چندین و چند نوبت ساعت 6 و 30 دقیقه صبح به باشگاه می‌رفتم و تا ساعت 10 و نیم ، 11 شب در آن جا بودم. تمام این كارها را كردم تا بتوانم در این شرایط تیم خوبی را برای فصل بعد آماده كنم. ضمن اینكه جا دارد من از همین طریق از كلیه همكاران از جمله اعضا، كارمندان، كاركنان شریف و مدیریت باشگاه قدردانی كنم كه در این مدت همكاری بسیار خوبی با ما داشتند.

وی درباره‌ی وضعیت تیم ملی هم گفت: تیم ملی ما زمانی نتیجه می‌گیرد كه باشگاه‌های پویایی داشته باشیم. نباید تبلیغات‌مان بیشتر از عملكردمان باشد. می‌بینیم كه سال‌هاست كه فوتبال انگلیس نان تبلیغش را می‌خورد و اگر اشتباه كمك داور روسی نبود، این تیم حتی در جام جهانی 1966 هم نمی‌توانست قهرمان جهان شود و بعد از آن هیچ گاه حتی جزو سه تیم هم قرار نگرفت. می‌خواهم تاكید كنم كه تبلیغات نمی‌تواند فوتبال كشورها را جلو ببرد. باید انتخاب‌ها به درستی انجام گیرد. انتقادم این است كه چرا بازیكنی كه دو سه سال است در هیچ تیم باشگاهی بازی نمی‌كند، مرتب به تیم ملی دعوت می‌شود و جایگاه ثابتی هم دارد. این ایراد من به انتخاب نفرات تیم ملی است. سرمربی تیم ملی هم باید بداند كه اگر تیم ملی نتیجه نگیرد، ضمن اینكه باعث اندوه مردم می‌شود، نوك انتقادها هم به سمت او نشانه می‌رود. به همین خاطر سرمربی باید هوشیار و آگاه باشد و با مربیان باشگاهی هم تعامل داشته باشد. فدراسیون هم باید بداند تعامل با دستور انجام نمی‌گیرد.
 
 
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع:isna.ir