در دنیای خشن امروز که نشانه استیلای تکنیک بر روح انسان است، صنایع دستی یعنی دمیدن روح لطافت به این زندگی خشن و انسان تا هست لطافت را می‌خواهد و صنایع دستی این نیاز مبرم انسان را برآورده می‌کند...
 
در دنیای خشن امروز که نشانه استیلای تکنیک بر روح انسان است، صنایع دستی یعنی دمیدن روح لطافت به این زندگی خشن و انسان تا هست لطافت را می‌خواهد و صنایع دستی این نیاز مبرم انسان را برآورده می‌کند. 20 خرداد روز جهانی صنایع دستی را گرامی‌می‌داریم.
یکی از خصوصیات صنایع دستی این است که این صنعت حاصل روح ملت ها و آئین فرهنگ ملی کشورهاست که به سادگی با رجوع به آمار صنایع دستی کشورها به روحیه مردم آن کشورها می‌توان پی برد، بنابراین صنایع دستی تنها یک کالا برای مبادله نیست بلکه خصوصیات فرهنگی و ویژگی های اقوام از طریق این کالا مبادله می‌شود و نوعی ارتباط را ایجاد می‌کند.
 
شورای جهانی صنایع دستی:
صنایع دستی پس از جنگ جهانی دوم با محتوای هنری و فرهنگی مورد توجه كشورهای پیشرفته قرار گرفت و 10 ژوئن (20 خرداد) سال 1964 میلادی، نخستین كنگره‌ی جهانی با شركت مسوولان اجرایی استادان دانشگاه، هنرمندان و صنعت‌گران بیش از 40 كشور جهان در نیویورك برگزار شد كه در قطعنامه‌ی پایانی این كنگره، تاسیس شورای جهانی صنایع دستی به عنوان نهاد وابسته به یونسكو تصویب شد.
با تأسیس سازمان ملل متحد، محافظت از میراثهای فرهنگی بشری بر عهده "یونسكو" یا "سازمان تربیتی ـ علمی‌و فرهنگی ملل متحد گذاشته شده است. كه از سال 1964 میلادی با تأسیس "شورای جهانی صنایع دستی"، در قالب یكی از ارگانهای وابسته به یونسكو، صنایع دستی و سنتی به صورت بخشی از حیات فرهنگی - اقتصادی ملل مورد توجه قرار گرفت. ایران نیز از سال 1347 (1968 میلادی) توسط سازمان صنایع دستی ایران به عضویت شورای جهانی صنایع دستی و به تبع آسیایی بودن به عضویت مجمع آسیا و اقیانوسیه شورا درآمد.
در بدو امر، شورای جهانی صنایع دستی با شمار محدودی از اعضا كار خود را آغاز كرد و در حال حاضر، 90 كشور جهان را تحت پوشش دارد. دبیرخانه آن در شهر آمستردام  كشور هلند قرار دارد. مهمترین هدفهایی كه این شورا، به عنوان یك ارگان غیر انتفاعی غیردولتی قائل شده است عبارت اند از:
تشویق، كمك و راهنمایی صنعتگران دستی و همچنین بالا بردن سطح اطلاعات تخصصی و حرفه ای آنها با توجه به زمینه های متفاوت فرهنگی موجود در هر یك از كشورهای عضو.
حفظ و تقویت صنایع دستی و تجلی آن به صورت ركن عمده ای از حیات فرهنگی ملتها.
ایجاد همبستگی میان صنعتگران دستی سراسر جهان.
از هر كشور تنها یك سازمان می‌تواند به عنوان نماینده صنعتگران آن كشور، به عضویت شورا درآید و سازمان صنایع دستی ایران از سال 1347 به عنوان ارگان مسئول متولی صنایع دستی كشور به عضویت شورای جهانی صنایع دستی درآمده است.
 
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع : www2.irib.ir