بزرگمهر حسین پور و گرفتاری هایی که ذهن های منجمد و عوام گرا ایجاد می کنند!
 بزرگمهر حسین پور در گفت و گویی درباره ی مخالفت ها و مانع تراشی هایی که بر سر راه خلاقیت و کار حرفه ای و ابتکاری در هنر ایران وجود دارد سخن گفت.

گفت و گو با بزرگمهر حسین پور

بزرگمهر حسین پور که  طراحی پوستر سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر را به عهده داشت، درباره حواشی که سال گذشته برای این پوستر به وجود آمد، توضیحات جالبی را به آی سینما می‌دهد. حسین پور معتقد است برخی از اشخاصی که ذهن‌های منجمدی دارند با هر حرکت و یا ایده جدیدی مخالفت می‌کند. حسین پور در ادامه به انتقاد از پوستر فیلم‌های سینمایی می‌پردازد و می‌گوید این روزها جای طراحان پوستر را اشخاصی گرفتند که تنها راه استفاده از نرم افزار فتوشاپ را بلد هستند!

بزرگمهر حسین پور طراح پوستر سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر، درباره استفاده از پرتره‌های بزرگان سینمای ایران از جمله خسرو شکیبایی و علی حاتمی به عنوان پوستر جشنواره فجر به  می‌گوید:
«در هر زمینه و یا حیطه‌ای، عنصر خلاقیت نقش بسیار تعیین کننده‌ای دارد، سال گذشته ما سعی و تلاشمان را کردیم که طراحی پوستر را به بهترین شکل ممکن انجام دهیم. پوستر جشنواره فیلم فجر، در گذشته از المان‌های نظیر سیمرغ یا سایر نمادهای سنتی و تاریخی بهره می‌برد، اما سال گذشته ما برای طراحی پوستر جشنواره سی و چهارم  بررسی‌های بسیاری انجام دادیم و با استفاده از چاشنی خلاقیت، تصمیم گرفتیم که طرح پرتره آقای خسرو شکیبایی را به عنوان پوستر جشنواره فیلم فجر انتخاب کنیم.»

سردبیر سابق هفته نامه «چلچراغ» درباره انتخاب پرتره‌های بزرگان سینما به عنوان پوستر جشنواره‌های مختلف جهانی توضیح می دهد:
«انتخاب پرتره برای پوستر جشنواره‌ها، در دنیا اتفاق جدیدی نیست و در بسیاری از جشنواره‌ها، عوامل برگزاری جشنواره در شکل‌های مختلف، از تصاویر بزرگان سینمای خود برای پوستر جشنواره‌ها استفاده می‌کنند. ممکن است این اتفاق در ایران امری تازه و جدید باشد در حالی که در دنیا، این موضوع بسیار تکراری است.»

حسین پور درباره حواشی که سال گذشته برای پوستر جشنواره فیلم فجر به وجود آمد، می‌گوید:
«بنده با هر ایده‌ای که بتواند اتفاق خاصی یا ایده جدیدی را در برگیرد موافق هستم. در برخی مواقع جدیدترین ایده‌ها با واکنش منتقدان مواجه می‌شود اما به نظر من ایده‌های جدید می‌تواند در ذات خود آغاز گر یک حرکت نو باشند. ما بعد از این همه سال، برای جشنواره سی و چهارم تصمیم گرفتیم که از طرح آقای شکیبایی برای پوستر جشنواره فیلم فجر استفاده کنیم. اما تنها خبر این موضوع، با واکنش بسیاری مواجه شد و بسیاری از اشخاصی که ذهن‌های منجمدی دارند با این اتفاق جدید مخالفت ‌کردند و معترض شدند که چرا روند گذشته را ادامه ندادید!»

طرح خسرو شکیبایی اثر بزرگمهر حسین پور

طرح خسرو شکیبایی اثر بزرگمهر حسین پور

این کارتونیست در ادامه حواشی که سال گذشته برای پوستر جشنواره به وجود آمد، اضافه می کند:
«سال گذشته ایده استفاده از یکی از بزرگان سینمای ایران برای پوستر جشنواره اگر بد اجرا می‌شد و آن موقع منتقدان می‌توانستند به ما بگویند که چرا این ایده را به شکل بدی اجرا کردید؟ ولی ما سعى كردیم به بهترین شکل این ایده را به مرحله اجرا درآوردیم. »

حسین پور در ادامه به جزئیات بیشتری درباره اتفاقاتی که برای پوستر جشنواره سی و چهارم به وجود آمد، اشاره می‌کند و می‌گوید:
«یکی دیگر از حواشی که سال گذشته برای پوستر جشنواره فیلم فجر به وجود آمد، این بود که شخص سفارش دهنده، طراح پوستر را نام دیگری زده بود كه پس از آن با گفتگو مساله حل شد و سایت جشنواره من را به عنوان طراح پوستر معرفی كرد. اما به صورت طبیعی همیشه كارهای نو و جدید به همراه حواشی و چالش است و پوستر سال گذشته نیز از این حواشی بی نصیب نماند.»

کاریکاتوریست سابق مجله «گل آقا» درباره پیش بینی خود از پوستر جشنواره امسال اضافه توضیح می‌دهد:
«به نظر من باید از پوستر جشنواره امسال رونمایی شود تا بتوانیم به شکل دقیقی درباره طراحی آن صحبت کنیم.»

او در رابطه با اینكه آیا عكس خوبی از استاد علی حاتمی برای تهیه پوستر وجود دارد گفت:
«  بسیاری از عکاس‌های سینمایی هستند که فیلم‌ها وعکس‌های بسیار با کیفیتی از مرحوم علی حاتمی در اختیار دارند و من هم دوستان نزدیکی دارم که عکس‌های بسیار درجه یکی از این کارگردان در آرشیو خود دارند.»

حسین پور در پایان از پوستر فیلم‌های سینمایی انتقاد می‌کند:
«طراحی پوستر سینمایی در ایران، امروز در وضعیت بسیار بدی به سر می‌برد. زمانی استاد ممیزها، آغداشلوها و حقیقی‌ها پوسترهای فیلم های سینمایی را طراحی می‌کردند اما امروز طراحی پوستر فیلم‌های سینمایی به دست اشخاصی افتاده که تنها کار کردن با نرم افزار فتوشاپ‌ را بلدند و اصلا از گرافیک و طراحی اصیل چیزی نمی‌دانند. من برای بسیاری از تهیه کنندگان فیلم‌های سینمایی بسیار متاسفم که برای پوستر فیلم‌هایشان تنها به عامه پسند بودن آن فکر می‌کنند و همین امر شاید باعث شود که برای پوستر رویدادهای سینمایی هم از این قبیل طراح‌ها استفاده شود.»

 

گردآوری: گروه فرهنگ و هنر
seemorgh.com/culture
منبع:icinema.ir