درمان لخته خون پا با 9 روش خانگی
ترومبوز وریدی عمیق Deep vein thrombosis یا لخته خون در رگهای عمقی پا می تواند منجر به مشکلات سلامتی جدی شود. معمولا لخته خون ژلاتینی و جامد است. این وضعیت منجر به تورم، گرفتگی ماهیچه، تغییر رنگ پوست و... می شود

9 درمان خانگی برای لخته های خون پا

 ترومبوز وریدی عمیق Deep vein thrombosis یا لخته خون در رگهای عمقی پا می تواند منجر به مشکلات سلامتی جدی شود. معمولا لخته خون ژلاتینی و جامد است. این وضعیت منجر به تورم، گرفتگی ماهیچه، تغییر رنگ پوست و ... می شود.این لخته های خون در صورتی که درمان نشوند از دیواره رگ ها جدا شده وارد جریان خون شده و منجر به مشکلات جدی می شوند. اگر این لخته های خونی به ریه ها برسند آمبولی ریه ایجاد می شوند. آمبولی ریه یک بیماری اورژانسی است که اغلب منجر به مرگ می شود. لخته های خونی گاهی خود به خود رفع می شوند ولی اگر متوجه تورم پاهای آسیب دیده، درد پا و به خصوص متوجه درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی، تنگی نفس، غش و غیره شدید با اورژانس تماس بگیرید چون همه این ها علایم آمبولی ریه هستند.


 آیا درمان خانگی برای رفع لخته های خونی در پا وجود دارد؟


1 . بالا نگه داشتن پا و ایجاد فشار

بالا نگه داشتن پا و ایجاد فشار

بالا گذاشتن با و پوشیدن جوراب واریس بخشی از درمان ترومبوز ورید عمقی است. این کار به علایم مشخصه اینجاد لخته در پا یعنی کاهش تورم و درد کمک میکند. زمانی که جوراب فشرده سازی می پوشید مطمئن شوید که کاملا اندازه شما باشد و هر زمان که امکانش وجود داشت پاهایتان را بالاتر از باسن بگذارید با این کار گردش خون و جریان لنفاوی را به سمت قلب تحریک می کنید. 

اگر می خواهید بیشتر بدانید : فواید هر روز بالا بردن و چسباندن پاها به دیوار !

اگر می خواهید بیشتر بدانید : چرا وقتی خسته می شویم پاها را بالاتر از بدن قرار می دهیم؟


2 . درمان لخته خون پا با ورزش های فیزیکی منظم

درمان لخته خون پا با ورزش های فیزیکی منظم

ورزش منظم برای سلامت کلی بدن از جملمه پاها مفید است. ورزش های فیزیکی متوسط گردش خون را بهبود می دهد. برای این منظور حداقل 5 با در هفته به مدت 30 دقیقه پیاده روی کنید. اگر وقت خود را صرف خوابیدن یا نشستن می کنید مطمئن شوید که هر 2 تا 3 ساعت یک بار 10 دقیقه پیاده روی داشته با شید. برای ایجاد گردش خون بهتر می توانید از دویدن، دوچرخه سواری، شنا یا فعالیت های مشابه استفاده کنید. تمرینات پا روزانه به مدت 15 دقیقه بسیار سودمند است.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : تاثير ورزش بر سيستم قلب و عروق

3 . درمان لخته خون پا با زنجبیل

درمان لخته خون پا با زنجبیل

زنجبیل حاوی سالیسیلات salicylate طبیعس است که با تجمع ویتامین K و ایجاد لخته خون مقابله می کند. همچنین باعث بهبود گردش خون در سیستم گردش خون می شود. همچنین از بالا رفتن سطح کلسترول پیشگیری می کند که عامل مهمی برای پیشگیری از آترواسکلروز Atherosclerosis  است. آترواسکلروز بیماری است که با تشکیل پیاک در رگ های خونی مشخص می شود که به طور معمول جریان خون را کاهش داده و خطر ایجاد لخه های خونی را افزایش می دهد.

برای درمان لخته شدن خون در خانه می توانید زنجبیل تازه را بجوید یا روزانه از چای یا مکمل زنجبیل استفاده نمایید. با این حال قبل از مصرف حتما باید با پزشکتان مشورت نمایید.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : درباره خواص زنجبیل چه می دانید؟


4 . درمان لخته خون پا با زردچوبه

 درمان لخته خون پا با زردچوبه

زردچوبه ادویه ای با خاصیت رقیق کنندگی خون است. ماده فعال زنجبیل کورکومین curcumin است که از ایجاد لخته های خونی پیشگیری کرده و خطر ایجاد پلاک آترواسکلروز در رگ های خونی و سایر عوامل ایجاد کننده ترومبوز عمیق پا را کاهش می دهد. همچنین به دلیل داشتن خواص ضد التهابی درد و تورم را نیز کاهش می دهد.

می توانید روزانه یکی دو بار مکمل زردچوبه یا آب آن را به همراه شیر یا عسل میل نمایید.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : معجزه ای به نام زردچوبه


5 . درمان لخته خون پا با سیر

درمان لخته خون پا با سیر

سیر به عنوان کاهش دهنده فشار خون شناخته می شود ولی باید بدانید که از ایجاد لخته خونی هم پیشگیری می کند. می توانید سیر را به صورت خام یا مکمل مصرف کنید یا از روغن سیر برای ماساژ پاهای و کم شدن آسیب های ایجاد شده استفاده نمایید.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : قورت دادن سیر درسته فایده دارد یا نه؟


6 . درمان لخته خون پا با فلفل کاین

درمان لخته خون پا با فلفل کاین

فلفل کاین Cayenne یک رقیق کننده طبیعی خون است که برای لخته های خونی عمقی هم مفید است. کپسایسین Capsaicin موجود در فلفل کاین سبب بهبود گردش خون و پیشگیری از ایجاد لخته خونی می شود. سطح کلسترول و تری گلیسرید را کاهش می دهد و به طبیعی شدن سطح فشار خون کمک می کند. رگ های خونی و سیستم گردش خون را تقویت می کند. زنان باردار و مادران شیرده باید از مصرف فلفل کاین اجتناب کنند.
برای درمان لخته خون در پا می توانید به همراه غذاها فلفل کاین بخورید و یا از کرم هایی که بر پایه فلفل کاین ساخته شده اند روی منطقه آسیب دیده استفاده کنید یا در روز یکی دو بار یک لیوان آب اسفناج و فلفل کاین میل نمایید.

بیشتر بدانید : خواص باور نکردنی فلفل قرمز از درمان میگرن تا تقویت بدن

اگر می خواهید بیشتر بدانید : سس های تند و تاثیر آنها بر سلامتی


7 . درمان لخته خون پا با  روغن ماهی

درمان لخته خون پا با  روغن ماهی

 

روغن ماهی به دلیل اسیدهای چرب امگا3 خواص فیبرینولیتیک fibrinolytic و آنتی بادی دارد. سطح کلسترول و فشار خون را پایین می آورد. خوراکی های غنی از امگا3 عبارتند از سالمون، شاه ماهی، ماهی خال خالی، دانه آفتابگردان، دانه کدو، گردو و روغن کانولا.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : آیا مصرف قرص روغن ماهی، سکته قلبی را کاهش میدهد؟


8 . درمان لخته خون پا با خوراکی های غنی از ویتامین E

درمان لخته خون پا با خوراکی های غنی از ویتامین E

ویتامین E با خواص ضد انعقادی و ضد تشنج آن شناخته می شود. برای این منظور غذاهای غنی از ویتامین E باید بخشی از رژیم روزانه شما باشند. خوراکی هایی که ویتامین E بالایی دارند عبارتند از: گردو، فندق، روغن زیتون، دانه آفتابگردان، آووکادو، کلم بروکلی و اسفناج. همچنین می توانید قرص های مکمل ویتامین E را هم مصرف کنید.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : منابع غذایی ویتامین E


9 . داروهایتان را مصرف کنید

داروهای ضد انعقاد خون می تواند برای شما تجویز شود. معمولا این داروها را باید به مدت 3 تا 6 ماه و گاهی طولانی تر مصرف کنید. انجام دستورالعمل هایی که به شما ارائه می شود بسیاز مهم است چون اگر داروهایی که به شما داده می شود را بیش از حد استفاده کنید منجر به خونریزی شده و اگر کمتر مصرف کنید منجر به ایجاد لخته خون و عوارض جدی برایتان می شود.


برای اجتناب از مشکلات خونریزی باید :

از هرگونه سقوط یا جراحت اجتناب کنید و از ورزش هایی که امکان برخورد در آن ها وجود دارد دوری کنید.

هر دارو یا مکملی که استفاده می کنید را با پزشکتان در میان بگذارید چون ممکن است با داروهای ضد انعقادی تداخل داشته باشند.

به طور منظم آزمایش PTT ( زمان ترومبوپلاستی جزئی partial thromboplastin time ) را انجام دهید تا مطمئن شوید که دوز مناسب ضد انعقادی را دریافت می کنید یا این که باید اصلاح شود.

بدون مشورت پزشکتان مصرف داروهای ضد انعقادی را متوقف نکنید.

اگر می خواهید دوز داروهای ضد انعقادتان را به خاطر مصرف درمان های خانگی کم کنید حتما به پزشکتان اطلاع دهید.

داروها را در ساعت مشخص و به صورت دقیق مصرف کنید.

رژیم غذایی متعادل برای سلامتی بهتر داشته باشید.


 اگر می خواهید بیشتر بدانید : علائم وجود لخته خون در پا  

بیشتر بدانید : چه کسانی در معرض خطر لخته شدن خون قرار دارند؟

بیشتر بدانید : پیشگیری از لخته شدن خون با چند مکمل ادویه ای

بیشتر بدانید : سلامت سرخرگ ها را با این روش ها تضمین کنید



تهيه و ترجمه : گروه سلامت سيمرغ
seemorgh.com/health
اختصاصي سيمرغ