کشف مزیت جدید کاندوم
میزان شکست آی‌یودی در پیشگیری از بارداری در سال نخست 0.6 تا 0.8 درصد است.
یک بررسی جدید در چین نشان می‌دهد کاندوم علاوه بر تاثیرش در پیشگیری از بارداری‌های ناخواسته و انتشار بیماری‌های منتقل‌شونده از راه جنسی، می‌تواند به رشد باکتری‌های مفید در واژن نیز کمک کند.

به گزارش لایوساینس، پژوهشگران متوجه شدند زنانی که همسرانشان از کاندوم استفاده می‌کنند، نسبت به زنانی که از سایر روش‌های پیشگیری از بارداری استفاده می‌کنند، دارای اجتماع‌های بزرگ‌تر میکروب‌های مفید در واژن‌هایشان هستند. دانشمندان در این بررسی بر «لاکتوباسیل‌ها» - گروهی از باکتری‌ها که اغلب فلور باکتریایی طبیعی واژن را تشکیل می‌دهند- متمرکز بوده‌اند. این میکروب‌ها که اسیدلاکتیک و پراکسید هیدروژن تولید می‌کنند، باعث می‌شوند pH واژن در حد 4.5 و اسیدی باقی بماند. به گفته این پژوهشگران، تصور می‌شود این سیستم محافظ اسیدی مانع از جایگزینی باکتری‌های زیانبار در واژن و عفونت ناشی از آنها می‌شود. گرچه ممکن است واژن سالم یک «میکروبیوم» (مجموعه میکروبیایی) طبیعی (مانند آنچه در روده بزرگ وجود دارد) نداشته باشد، اما تصور می‌شود لاکتوباسیل به پیشگیری از عارضه «واژینوز باکتریایی» - عدم تعادل باکتری‌های واژن که باعث خارش، ترشح غیرمعمول و بوی ناخوشایند، می‌شوند- کمک کند. وجود باکتری‌های مفید در واژن همچنین با کاهش خطر ایدز (HIV) هم ارتباط داده شده است.

پژوهشگران در این بررسی جدید در «بیمارستان دوستی پکن» 164زن سالم متاهل چینی در رده سنی 18 تا 45 سال را که از روش‌های ضدبارداری هورمونی مانند قرص ضدبارداری به عنوان روش معمول ضدبارداری خود استفاده نمی‌کردند، مورد بررسی قرار دادند. 72 نفر از این زنان از کاندوم، 57 نفر از آی‌یودی و 35 نفر از روش طبیعی- که در آن زوجین در روزهایی که بیشترین احتمال بارداری وجود دارد از نزدیکی پرهیز می‌کنند- به عنوان روش ضدبارداری استفاده می‌کردند.

این پژوهشگران دریافتند میزان جمعیت باکتری لاکتوباسیلوس در گروه زنانی که برای پیشگیری از بارداری از کاندوم استفاده می‌کنند، به‌طور قابل‌توجهی بالاتر است. به گفته این پژوهشگران فعالیت جنسی می‌تواند تعادل اکوسیستم واژن را به‌خصوص هنگامی که منی (که pH آن 7 تا 8 – به سمت قلیایی بودن) وارد آن شود، تغییر دهد. این پژوهشگران می‌گویند یافته‌هایشان بیانگر آن است که کاندوم ممکن است به حفظ دفاع اسیدی طبیعی واژن كمك كند اما آنها در عین حال هشدار می‌دهند، کاندوم بهترین وسیله برای پیشگیری از بارداری ناخواسته در همه افراد نیست. میزان شکست استفاده از کاندوم برای پیشگیری از بارداری در «استفاده میانگین» که اشتباهات در شیوه استفاده از آن را هم در نظر می‌گیرد، به 15 درصد می‌رسد.

در مقابل به گفته این پژوهشگران میزان شکست آی‌یودی در پیشگیری از بارداری در سال نخست 0.6 تا 0.8 درصد است و آی‌یودی تا 10 سال پس از قرار داده‌شدن در دهانه رحم، ممکن است کارایی خود را حفظ کند.

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : هفته نامه سلامت

مطالب پیشنهادی:
درمان بیماری زنانه در خانه
درباره این بیماری زنانه دردناک بیشتر بدانید
فیبروم، بیماری شایع در زنان
زنان، بیشترین قربانیان این بیماری مهلک!
بیماری‌های مقاربتی در زنان