قابل توجه مادران : آیا می دانید در چه ساعاتی به نوزاد خود نباید شیر دهید و علت این امر چیست؟

 

برخلاف تصور مادران و عموم مردم،شیر تاثیری بر پوسیدگی زایی دندان ندارد؛بلکه عدم رعایت بهداشت،موجبات پوسیدگی دندان را فراهم می‌کند.
دکتر قاسم میقانی فوق تخصص دندان پزشکی کودکان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت منطقه علوم پزشکی تهران،تاکید كرد:مکیدن سینه مادر برای خوردن شیر باعث تقویت بافت‌های استخوانی و دندانی کودک می‌شود و بدلیل وجود فسفر و کلسیم فراوان در شیر مادر نیز موجبات شکل دهی عضلات فک و صورت نیز فراهم می‌شود.
دکتر میقانی با بیان این مطلب که مادران سعی کنند شب‌ها و در هنگام خواب به کودکان خود کمتر شیر بدهند در توضیح علت آن گفت:شیر مانده در دهان کودک در طول شب در داخل محیط دهان تبخیر می‌شود و باعث تولید اسیدهایی در محیط دهان کودک می‌شود که این امر سلامت دندان‌های کودک را در درازمدت به خطر می‌اندازد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود:اگر مادران بنا بر ضرورت در هنگام شب به کودک شیر دادند بلافاصله بعد از شیر به کودک آب بدهند تا به دلیل تجزیه شیر،اسید در دهان کودک شکل نگیرد.به گفته این متخصص دندان پزشکی کودکان،باقی ماندن و گذاشتن شیشه شیر در دهان کودک نیز مناسب نیست؛چرا که باعث بوجود آمدن محیط اسیدی در دهان کودک می‌شود.
دکتر میقانی در ادامه با اشاره به ضرورت استفاده از قطره آهن به دلیل تایید مثبت این فرآورده بر رشد و تکامل هوش و ذهن کودک گفت:میزان مصرف قطره آهن براساس نیاز بدن کودک توسط پزشک معالج سنجیده می‌شود.
وی با بیان این که برخلاف تصور عموم،قطره آهن موجب پوسیدگی دندان نمی‌شود،گفت: اگر دندان پوسیده باشد قطره آهن پوسیدگی پنهان دندان را با سیاه شدن و تغییر رنگ آشکار می‌کند. در صورتی که دندان سالم باشد تغییر رنگی در دندان اتفاق نمی‌افتد.
دکتر میقانی در پایان با تاکید بر این که مصرف آهن و سیاه شدن دندان‌ها هیچ عارضه سویی ندارد،گفت: تغییر رنگ دندان کودکان نیز به راحتی در مطب با برس‌های مخصوص پاک می‌شود.
 
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع:isna.ir
 
مطالب پیشنهادی:
درمان ترک سینه ها بعد از شیردهی
تغذیه صحیح در دوران شیردهی
توصیههای لازم جهت دوران شیردهی
تغذیه مناسب شیردهی
شیرمادر، پیش به سوی طلا