افراد مسنی که دندانهای خود را از دست داده اند سه برابر بیشتر در معرض مشکلات فراموشی و بیماری دمانس قرار دارند.
 
 

در گزارشی از محققان انگلیسی اعلام گردید افراد مسنی که دندانهای خود را از دست داده اند سه برابر بیشتر در معرض مشکلات فراموشی و بیماری دمانس قرار دارند.

بنا به گفته دکتر روبرت استوارت از دانشگاه کینگ(king) لندن این مطالعه قبل از اینکه بتواند پاسخگو باشد ، سوالات بیشتری را مطرح کرده است. در واقع نمی توان گفت عامل اصلی کدام است ، زیرا ممکن است کسانیکه اختلالات فراموشی دارند از بهداشت پایین نگه داری دندانها برخوردار باشند و یا اینکه دندانهای خراب اثزات مضر بر روی مغز داشته باشند.

دکتر استوارت و همکارانش بر روی 2463 مرد مسن و 65 زن مسن که به تنهایی زندگی می کردند و نیز بر روی 1569 افراد مسنی که در خانه سالمندان بسر می بردند مطالعه نمودند و دریافتند که 40% افرادی که به طور مستقل زندگی می کردند و 68% کسانیکه در خانه سالمندان بودند دندان نداشتند و به میزان 57/3 مرتبه این افراد بیشتر در معرض ریسک بیماری فراموشی قرار گرفته بودند.

البته دو احتمال وجود دارد که دندانهای خراب میزان ریسک مشکلات شناختی را افزایش دهد:

احتمال اول اینکه دندانهای خراب سبب ایجاد التهاب در دهان و متعاقب آن سبب آزاد شدن فاکتورهایی در خون شده و به مغز رفته و اثرات سوء خود را می گزارد.

در احتمال دوم گفته می شود افرادی که دندانهای خود را از دست داده اند تمایل به تغییر رژیم غذایی خود دارند و یک تعادل غذایی نامناسب از جمله کمبود ویتامینها سبب ایجاد مشکلات مغزی می گردد.

بهر حال این مطالعه نشانگر این است که باید به مردم توصیه نمود تا از دندانهای خود مراقبت بهتری بعمل آورند و حتما با مراجعه به دندانپرشک مشکلات دندانی خود را برطرف نمایند و همچنین به افرادی که دندانهای خود را از دست داده اند توصیه می گردد که مراقب تعادل غذایی خود باشند و با پزشک خانواده مشاوره لازم را به عمل آورند.

19september
مترجم:دکتر سرخوش
www.healthline.com