يك متخصص پوست با بيان اين كه علل اصلی کک و مک‌ها ژنتيکی است، افزود: به طوری که از بدو تولد بسيار کمرنگ روی سطح پوست کودک...


دکتر حبیب انصارین متخصص پوست و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا واحد علوم پزشکی ایران
با بیان این مطلب افزود: کک و مک عبارت است از وجود لکه‌های کوچکی که اندازه آنها 1 تا 2 میلی متر بوده که در نواحی صورت و گاهی پشت دست و سر شانه دیده می شوند.

دکتر انصارین ادامه داد: کک و مک‌ها بیشتر روی پوست افراد سفید پوست دیده می شوند که غالبا علل ژنتیکی دارند اما باید با عوامل بیرونی تحریک شده تا پررنگ‌تر ظاهر شود.

وی در خصوص عوامل تحریک و پر رنگ کننده کک و مک‌ها گفت: قرار گرفتن در مقابل تابش نور خورشید و آفتاب‌گیری در مکان‌های باز، مصرف برخی از داروهای ضد بارداری و استفاده از انواع عطرها می توانند در پر رنگ نمودن آنها روی سطح پوست موثر باشند.

وی افزود : کک و مک‌ها در سنین بالای 30 سالگی کمتر مشاهده می‌شوند و در سنین بالاتر خود به خود از بین می روند بنابراین هیچ احتیاجی به درمان‌های خشن ندارند بلکه می توان با مصرف ضد آفتاب‌ها و پوشش قسمت‌هایی که بیشتر در معرض خطر هستند ( پوشیدن لباس‌های آستین بلند و زدن نقاب‌های آفتاب گیر) از پر رنگ شدن آن جلوگیری كرد.

 
 
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
 
www.seemorgh.com/health