شلغم مفید است اما...
 شلغم مقدار بسیار زیادی سدیم دارد، در ادامه سایر خواص شلغم بیان می شوند

 هرچند شلغم کلسیم بالایی دارد اما به هزار و یک دلیل نمی‌توانید آن را جایگزین شیر کنید! این هشدار یک متخصص تغذیه است پس از انتشار خبری در یکی از خبرگزاری ها که مصرف شلغم به جای شیر را مجاز دانسته بود.

بیشتر بدانید : فواید شلغم در تقویت قوای جنسی + طرز تهیه ترشی شلغم

بیشتر بدانید : شلغم حاوی چه مواد مغذی است؟

اخیرا خبری در یکی از خبرگزاری ها منتشر شده است که بر اساس آن، کسانی که نمی توانند شیر بخورند و بدن شان تحمل لاکتوز را ندارد، باید به جای آن شلغم بخورند تا کمبود کلسیم مورد نیاز بدن شان برطرف شود اما ما برای پیگیری درستی اش از دکتر سعید حسینی، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در این باره پرسیدیم.

حسینی منکر خواص بسیار زیاد شلغم نیست، اما با ابراز تعجب از پیشنهاد جایگزین کردنش با شیر می گوید؛ در بحث تغذیه همیشه موضوع خوردن مقدار متعادل از هر خوراکی مطرح است. این که شلغم جزو سبزی هایی است که میزان بسیار زیادی کلسیم دارد، درست است اما برای آن که میزان کلسیم مورد نیاز بدن انسان با خوردن شلغم تأمین شود فرد باید حجم بسیار زیادی شلغم بخورد که به هیچ وجه منطقی نیست!

برای روشن تر شدن گفته های این استاد دانشگاه شاید بهتر باشد برویم سراغ اعداد و ارقام تا شما هم از پیشنهاد شلغم خوری به جای شیر خوری آگاه شوید. بر اساس اطلاعات موجود در کتاب های تغذیه، هر 100 گرم شلغم خام 190 میلی گرم کلسیم دارد. مقدار کلسیم مورد نیاز بدن انسان در روز حدود 1000 میلی گرم است. با این حساب فرد  به جای 2 تا 3 لیوان شیر باید روزی بیش از 5 کیلو شلغم خام بخورد.

 یکی دیگر از گیاهان غنی از کلسیم، کلم بروکلی است. فرض کنید که هر یک فنجان کلم بروکلی حدود 90 میلی گرم کلسیم داشته باشد اگر فردی بخواهد کلسیم مورد نیازش را با خوردن کلم بروکلی تأمین کند باید روزی بیش از 10 فنجان کلم بروکلی بخورد. در حالی که چنین کاری ممکن نیست.

کلم بروکلی را رها کنید! بگذارید برگردیم سراغ شلغم! این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران به نکته مهمتری نیز اشاره می کند. شلغم مقدار زیادی فیبر دارد که یعنی پس از خوردن آن میزان دفع فرد آسان تر و بیشتر می شود. حالا فرض کنید کسی که حدود 5 کیلو شلغم خورده است در چه شرایطی خواهد بود. بدتر این که این متخصص تأکید می کند بالا رفتن دفع بدن باعث می شود موادی مانند کلسیم نیز از بدن خارج شود و میزان جذب شان به شدت کاهش پیدا کند.

از همه این ها گذشته حسینی تاکید می کند که شلغم مقدار بسیار زیادی سدیم دارد و مردم هم آن را با نمک که سرشار از سدیم است مصرف می کنند حال آنکه سدیم، فشار خون را بالا می برد و به همین علت مقدار زیاد شلغم ، فشار خون را بالا می برد و باید آن را در حد متعادل مصرف کرد.

به گفته این متخصص تغذیه کسانی که تحمل لاکتوز شیر را ندارند و دچار حساسیت می شوند می توانند در برنامه غذایی شان، شیر بدون لاکتوز یا پنیر و ماست را جایگزین شیر عادی کنند.


بیشتر بدانید : مصرف شلغم برای چه افرادی مضر است

بیشتر بدانید : این که می‌گویند شلغم برای سرماخوردگی مفید است تا چه میزان صحت دارد؟

بیشتر بدانید : شلغم پخته را با پوست بخوریم و یا بدون پوست؟


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : جام جم آنلاین