میخواهیم بررسی کنیم که یک رابطه خوب و سالم زناشویی چگونه بعد از گذشت چند سال مشمول عادت نمیشود و یک رابطه قلبی و عمیق بین زوجین شکل میگیرد. رابطهای که در این سریال بین زوج نرجس و رضا به خوبی قابل مشاهده است. با ما در این مقاله همراه باشید.
با یکدیگر مهربان بودن
آیا نسبت به یکدیگر مهربان هستید و یا سعی میکنید مدام یکدیگر را کنترل کنید و راه خودتان را بروید؟ آیا با مهربانی کردن نسبت به همسرتان احساس خوشحالی و رضایت میکنید؟ یکی از نشانههای ضروری یک رابطه سالم محبت کردن به یکدیگر است، نه این که با تحکم طرف مقابلتان را کنترل کنید.
به یکدیگر عشق ورزیدن
آیا وجودتان سرشار از گرمای عشق است و آن را بیاختیار نثار یکدیگر میکنید؟ آیا همواره زیباییها وخوبیهای طرف مقابلتان را میبینید و یا تنها بر روی اشتباهات و نقاط ضعف او متمرکز هستید؟ آیا احساسات درونی او را درک میکنید؟ آیا از عشق ورزیدن به یکدیگر لذت میبرید؟ گرما وعشق داشتن نسبت به یکدیگر یکی از نشانههای رابطه سالم با شریک زندگی تان است.
با یکدیگر شوخی کردن
آیا دوست دارید با یکدیگر بازی و شوخی کنید؟ از شوخیها و بامزگیهای طرف مقابلتان لذت میبرید؟ سعی میکنید در بحرانها و مشکلات او را شاد کنید و بخندانید؟ آیا مانند بچهها با یکدیگر راحت و بی غل و غش برخورد میکنید و مدام در حال شوخی کردن با هم هستید؟ یکی از بزرگترین ارکان رابطه سالم همین خنده و شوخی کردن است.
از کنار هم بودن لذت بردن
آیا اگر بخواهید با کسی وقت بگذارید ترجیح میدهید با همسرتان باشد یا با شخص دیگری؟ آیا برای اینکه در کنار همسرتان باشید لحظهشماری میکنید؟ آیا هر دوی شما دوست و یا سرگرمی خاصی دارید که از انجام آن لذت ببرید؟ در مواقعی که در کنار یکدیگر نیستید چه احساسی دارید؟ اغلب زوجها اوقات زیادی را باهم سپری میکنند، زیرا با تمام وجود از اینکه در کنار هم هستند لذت میبرند و احساس آرامش میکنند. در صورتی که دیگر زوج از ترس تنهایی و بیکسی با همسرشان و یا به عبارت دیگر از روی ناچاری با هم زندگی میکنند. یکی از نشانههای رابطه موفق این است که طرفین به یکدیگر وابسته نباشند و برای خود دوستان و سرگرمیهای مخصوص به خود داشته باشند. بنابراین اگر خواهان یک رابطهی موفق هستید به همسرتان وابسته نباشید، به ویژه از لحاظ عاطفی.
به طور مسالمت آمیز اختلاف را حل کردن
تقریباً همه زوجها با یکدیگر اختلاف دارند. موضوع اصلی اختلاف نظر نیست، آنچه اهمیت دارد چگونگی کنار آمدن با این اختلافات است. آیا شما برای حل اختلافاتان روش خاصی دارید یا اینکه برای جلو گیری از بحث و جدل مجبور به کنار گذاشتن مسایل و مشکلات تان هستند؟ آیا در صورت بروز اختلافنظر با یکدیگر دعوا و مجادله کرده و قهر میکنید؟
کنترل خشم و عصبانیت
آیا هنگامیکه یکی از شما دچار خشم و عصبانیت میشوید، موضوع را کش میدهید، غر میزنید و همسرتان را تنبیه میکنید؟ یا این که سعی میکنید موضوع را فراموش کنید؟ در یک رابطه سالم، زن و شوهر بعد از بروز اختلاف و مشکل، خیلی سریع موضوع را تمام میکنند و از آن میگذرند و به عشق و صمیمیت قبلی خود باز میگردند.
به عشق یکدیگر پایبند بودن
آیا فکر میکنید در دشوارترین شرایط باز هم عاشق یکدیگر هستید؟ آیا میتوانید حتی در صورت اشتباه و خطای طرف مقابل باز هم عاشق او باشید؟ آیا میدانید عشق در مورد خود شخص است نه در مورد کارهایی که او انجام میدهد؟ برای داشتن یک رابطهی سالم باید به این سطح از عاشقی رسید.
گوش دادن، درک کردن و پذیرفتن طرف مقابل
آیا احساس میکنید طرف مقابلتان به صحبتهای شما گوش میدهد، آنرا درک میکند و شما را همانگونهکه هستید میپذیرد؟ آیا رازهایتان را بدون ترس از داوری برای شریک زندگیتان مطرح میکنید؟ آیا بدون کنترل طرف مقابل، ترجیح میدهید چیزهای تازهای در مورد همسرتان کشف کنید؟ آیا دوست دارید با تمام وجود حرفهای او را بشنوید و با او احساس همدردی کنید یا میخواهید مدام او را زیر سوال ببرید و در مقابل او جبهه بگیرید؟
احساس آزادی کردن