بچه‌ها از بازی كردن لذت می‌برند. بازی روشی است برای ورود آسان‌تر كودكان به دنیای واقعیت‌ها و به آنها كمك می‌كند در آینده در مورد چیزهایی كه به آنها علاقه دارند، مسوولیت‌پذیر و متعهد باشند.

فرزندان شما توانایی‌ها و استعدادهای پنهانی دارند. اگر می‌خواهید موفق باشند، باید كمك كنید خلاقانه رفتار كنند. انجام بازی‌های خلاقانه وسیله‌ای است برای اینكه كودكانتان خلاق بار بیایند...
 
 پیش‌دبستانی‌ها و بچه‌هایی كه تازه راه افتاده‌اند، گزینه‌های مناسبی برای پرورش خلاقیت هستند زیرا توانایی این گروه سنی برای انجام این بازی‌ها زیاد است.
 

بچه‌ها از بازی كردن لذت می‌برند. بازی روشی است برای ورود آسان‌تر كودكان به دنیای واقعیت‌ها و به آنها كمك می‌كند در آینده در مورد چیزهایی كه به آنها علاقه دارند، مسوولیت‌پذیر و متعهد باشند. وقتی بچه‌ها با شادی بازی می‌كنند، مغزشان در حال پردازش خلاقیت آنهاست و خیلی وقت‌ها برای انتقال این حس‌‌ها، از پدر و مادر دعوت می‌كنند : ‌« مامان! بیا با من بازی كن » یا « بابا! ماشین كنترلی منو ببین با چه سرعتی می‌ره!... » بازی باعث رشد و افزایش موتور خلاقیت بچه‌ها می‌شود زیرا با دست‌هایشان در حال كشف هستند. وقتی آنها بزرگ‌تر می‌شوند، گرایش به بازی با كودكان همسن وسالشان هم بیشتر می‌شود و بیشتر دوست دارند در فضای باز بازی كنند تا فضای بسته.

بیشتر بدانید : افزایش هوش کودک با 6 بازی ساده خانگی

شادی و خلاقیت
بچه‌هایی كه تازه راه افتاده‌اند و از یك جعبه خالی به‌ عنوان یك ماشین اسباب‌بازی استفاده می‌كنند، در واقع در حال پرورش تخیل و خلاقیت در ابعادی كوچك‌تر از دنیای واقعی هستند، این تخیل می‌تواند به آنها در شناخت اتومبیل واقعی والدینشان كمك كند.
 
گسترش مهارت‌ عاطفی و اجتماعی
بچه‌ها هنگام بازی در واقع در حال تقویت حس رقابت، اعتماد به‌ نفس، استقلال و صبوری هستند. مثلا وقتی بچه‌ها منتظرند توپ به طرفشان برود، غیرمستقیم صبركردن را می‌آموزند.
 
گسترش مهارت‌های زبان
بازی كردن بچه‌هایی كه تازه شروع به راه رفتن كرده‌اند، در یادگیری زبان به آنها كمك می‌كند. به گفته روان‌شناسان، بازی‌های خلاقانه باعث می‌شود قدرت تقلید در كودك افزایش یابد و وقتی می‌خواهد حرف‌ زدن به زبان مادری‌ یا زبان دیگری را بیاموزد، سرعت یادگیری‌اش افزایش پیدا می‌كند. مهارت زبانی بچه‌هایی كه بازی آنها همراه با موسیقی می‌شود، بیشتر از همسن‌هایشان است.
 
ارتباط كودك و والد
بازی به كودك ( به‌خصوص كودكانی كه هنوز صحبت نمی‌كنند ) امكان می‌دهد با پدر و مادرش ارتباط برقرار كند. پدر و مادر با بازی با فرزندانشان می‌توانند تجربه‌هایی به دست بیاورند و كودكشان را بیشتر حمایت كنند. به فرزندتان اجازه دهید بازی را اداره كند و آغازگر آن باشد. این روش باعث می‌شود در آینده بتواند مشكلاتش‌ را بهتر حل كند و اعتماد به‌ نفسش برای رهبری و هدایت‌گر بودن افزایش می‌یابد. حتی اگر فرزندتان بازی را درست انجام نمی‌دهد، اجازه بدهید او شروع‌ كننده باشد. وقتی با فرزندتان بازی می‌كنید، نگاهش كنید و به كودك اطمینان دهید كاملا با او همراه هستید.
 
افزایش حس مسوولیت‌ پذیری
بچه‌ها عاشق كمك كردن هستند و این فرصتی استثنایی برای پرورش حس مسوولیت‌‌پذیری در آنهاست. به كودكان اجازه دهید در جمع‌كردن وسایل‌بازی كمك كنند، حتی اگر این كار را با نظمی كه شما توقع دارید، انجام نمی‌دهند. به آنها امكان بدهید هر از گاهی در بازی‌هایشان، لباس‌هایشان را البته به شیوه خودشان ( آنها را با دست‌های كوچك تصور كنید كه لباس‌هایشان را جمع می‌كنند ) مرتب كنند. بازی‌هایی طراحی كنید كه در آن نیاز به كمك آنها به شما باشد اما این كار را با ظرافت انجام دهید تا طبیعی به نظر برسد. یادتان نرود آنها هم قدرت درك این مسایل را دارند. وقتی در حال ظرف شستن هستید و فرزندتان اصرار دارد به شما كمك كند، فضایی ایجاد كنید تا بتواند این كار را به شكل تفریحی و بازی انجام دهد. او سعی دارد به دنیای بزرگ‌ترها راه بیابد و بهتر است حس مسوولیت‌پذیری را در بین بازی‌ها درك كند.
 
آموزش نظم و ترتیب
كودك با این بازی‌های خلاقانه می‌تواند به اهمیت زمان، برنامه‌ریزی و نظم و ترتیب پی ببرد. بعضی بازی‌ها زمان شروع و پایان دارند و كودك باید در زمان مشخصی آنها را به اتمام برساند و به این ترتیب مدیریت زمان را می‌آموزد.
 
البته این بازی‌ها ضمن اینكه نظم و هیجان دارند، ممكن است باعث استرس هم بشوند بنابراین فضای بازی را كنترل كنید. اگر قرار باشد نظم و مدیریت را در آینده یاد بگیرد،‌ بهتر است با شیوه بازی آن را بیاموزد و اگر حس كند فضای جدی و سختی حاكم است، ممكن است عكس‌العمل خوبی نداشته باشد.



گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifestyle
منبع : salamat.ir



مطالب پیشنهادی :
آموزش الفبا به کودکان قبل از مدرسه، درست یا نادرست؟
آیا پدر و مادر خوبی هستیم؟
وسایلت را خودت جمع کن!!
چگونه کودکی اجتماعی تربیت کنیم؟
وقتی مامان و بابا قهر می کنند ...