بررسی‌ها از شيوع گسترده ابتذال اخلاقی و فرهنگی در اتاق‌های گفت‌وگو و سايت‌های دوست‌يابی که گاه فيلتر نيز نيستند، حکايت دارد.
 
به گزارش «تابناک»، از سال‌ها پیش که دسترسی به اتاق‌های گفت‌وگوی سایت‌ها از جمله سایت یاهو در کشور ما نیز فراهم شد، همواره استفاده نادرست و مبتذل از این فن‌آوری، جامعه اصیل ایرانی را با چالش روبه‌رو کرده است.
در ابتدای کار که این فن‌آوری در مسیر درست علمی و گاه تفریحی مورد استفاده قرار می‌گرفت، هیچ کس فکر نمی‌کرد که این اتاق‌های گفت‌وگو محلی برای ابتذال اخلاقی و درخواست و اظهارات شنیع و منزجرکننده شود.
با بررسی میدانی اتاق‌های گفت‌وگو متوجه می‌شوید که در کنار این که برخی افراد به دنبال صحبت‌ها و گپ‌های سالم و اجتماعی هستند، اما افرادی که تعداد آنها کم نیست، با اظهارات سخیف و درخواست‌های مستهجن فضای اتاق را آلوده کرده و افرادی را که دارای عقاید محکم بوده و یا دور از این‌گونه مسائل بوده‌اند، حتی برای لحظه‌ای وادار به فکر در این مورد خاص کرده و ذهن آنها را مشوش ساخته و آثار مخربی را بر روحیه و روان بسیاری از کاربران می‌گذارد؛ چه بسا این آثار مخرب منجر به فساد و... نیز بشود.
با بررسی عمیق‌تر این قضیه، متوجه می‌شویم که بسیاری از افرادی که برای دوست‌یابی و یا گفت‌وگو وارد این بخش‌ها می‌شوند، گرچه در ابتدای امر با نیتی درست وارد می‌شوند، اما در ادامه برخورد با چنین مسائلی کم‌کم از راه درست منحرف شده و ممکن استا به ناكجاآباد نیز بروند.
بررسی‌ها و شواهد نیز نشان می‌دهد که حوزه گپ و گفت‌وگوهای مجازی هر چه خصوصی‌تر شد، ابراز مطالب «خاص» نیز بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. بی‌صداقتی، دروغ‌گویی، پنهان کردن مشخصات واقعی خود، خود را فرد دیگری معرفی کردن، نام‌های کاربری (ID و userهای) مستهجن، درخواست‌های شنیع میل به جنس مخالف و موافق، اظهارات سخیف درباره مسائل خانوادگی افراد و مواردی که حتی نمی‌توان به آن اشاره کرد، از جمله مسائل بسیار مهم و قابل توجهی است که همه کاربران از جمله افرادی که با سن کم وارد چنین بازار آشفته‌ای می‌شوند، با آن درگیر شده و هرقدر هم این فرد دارای خانواده‌ای محکمتر، مقیدتر و سالمتر نیز باشد، باز هم احتمال انحراف وجود دارد.
از سوی دیگر نیز درخواست و یا پیشنهاد ارایه شارژ تلفن همراه برای روشن کردن وب‌کم و مشاهده تصاویر مبتذل طرف مقابل نیز از دیگر معضلات این فن‌آوری روز دنیاست.
چرا که بسیاری از جوانان عزیز کشورمان که در محیطی متفاوت و پایبند موازین اخلاقی رشد کرده با مواجهه با چنین مواردی و درخواست‌هایی ممکن است دچار تردید شده بروز مشکلات خانوادگی و روحی در فرد را منجر شود.
علاوه بر این عده‌ای سودجو نیز در این بازار آشفته از صداقت طرف مقابل سوءاستفاده کرده و با دریافت تصاویر خصوصی فرد مقابل که گاه حتی به قصد ازدواج صورت می‌گیرد، اقدام به اخاذی و انتشار این تصاویر خصوصی در دنیای بی‌صاحب مجازی می‌کنند.
با این حال این وظیفه مهم بر رسانه‌های گروهی و روزنامه‌هاست که مردم و خانواده‌ها را از چنین مسأله مهمی که بعضا به فساد و جنایت نیز ختم می‌شود (با بررسی صفحه حوادث بسیاری از روزنامه‌ها متوجه آن می‌شوید) آگاه کرده و با تشریح تمامی ابعاد این نوع دوست‌یابی و تفریح که در بیشتر موارد منجر به ازدواج، با طلاق نیز همراه می‌شود، برای همگان روشن شده و دوست‌یابی و همسریابی با معیارهای اخلاقی، اجتماعی، اسلامی و خانوادگی مورد توجه جوانان کشور قرار بگیرد.
گرچه رسانه ملی تاکنون توانسته با برنامه‌هایی از جمله «چراغ خاموش» و مستند «شوک» تا اندازه‌ای مردم را از این خطر بزرگ آگاه سازد، اما این وظیفه رسانه ملی به نحو شایسته عملی نگردیده و همچنان خانواده‌ها و جوانان کشور با خطر انحراف روبه‌رو هستند.
در پایان یادآور می‌شویم غرض از تحریر این مطلب، سیاهنمایی و نشان دادن فضای کثیف و مبتذل از دنیای مجازی نیست، اما نمی‌توان منکر وجود چنین معضلاتی در آن شد؛ چرا که افرادی را که در مقیدات خود محکم نباشند، از راه درست خارج کرده و آثار مخرب و بعضا جبران ناپذیری را بر پیکره خانواده و اجتماع کشور وارد می‌سازد.

گردآوری:گروه خبر سيمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع:tabnak.ir