کابوس انریکه، سرمستی زیدان
در روزهایی که بارسا بحران را به معنای واقعی کلمه حس می کند، اردوی رقیب دیرینه در آرامش کامل به سر می برد.​​​​​​​

تفاوت شرایط رئال مادرید و بارسا 

 در جدول لالیگا، رئال مادرید با توجه به 2 بازی کمتر، تنها یک امتیاز از بارسا بیشتر دارد اما کهکشانی ها برخلاف رقیب سنتی در فینال کوپا دل ری نیز حاضر نیستند. پس چه چیزی باعث می شود که حتی هواداران بارسا نیز نسبت به شرایط تیم خود ناامید باشند و اوضاع اردوی حریف را بهتر توصیف کنند؟

دیروز زیزو در مصاحبه مطبوعاتی خود، به کار بردن واژه "بحران" را برای شرایط  بارسا اشتباه دانست و تاکید کرد که اوضاع تیم انریکه، با آنچه این روزها توصیف می شود، متفاوت است.

البته شاید مهم ترین مشکل فعلی آبی اناری ها، شکست سنگین در فرانسه و احتمال بالای حذف آنها از لیگ قهرمانان است. آنها برای ماندن در مسابقات به یک معجزه نیاز دارند اما شرایط بازی رفت نشان داد که در برابر این پی اس جی آماده، امکان رخ دادن معجزه نیز بسیار غیرمحتمل است.

در ادامه، به تفاوت شرایط رئال مادرید و بارسا در فصل جاری خواهیم پرداخت؛

 

1-شرایط متفاوت نیمکت ها

درست در مقاطع دشواری از فصل که زیدان بارها قادر به تغییر آرایش تیم و استفاده از ترکیب های مختلف در بازی های حساس و تقویم فشرده رئال است، لوییس انریکه به علت عملکرد بد در بازار تابستانی، قادر به ایجاد تنوع نیست و هرگاه این اتفاق رخ می دهد نتیجه خوبی نداشته است.

آندره گومس و سرخی روبرتو، مظنونان اصلی عدم توانایی لازم برای قرار گرفتن در ترکیب بلوگرانا در هفته های اخیر بوده اند اما علیرغم خیل مصدومان لوس بلانکوس، بازیکنان ذخیره این تیم نمایشی هم سطح ستارگان مصدوم ارائه داده اند.

 

2- تفاوت نگرش زیزو و انریکه

اگرچه از همان ابتدای انتصاب انریکه به عنوان هدایت بارسا، او معمولا رابطه چندان مساعدی با رسانه ها نداشته است، اما حالا این رابطه در هفته های اخیر به بدترین شکل ممکن رسیده است و معمولا شاهد درگیری های لفظی گاه و بیگاه از سوی او با مطبوعات هستیم.

اما در طرف مقابل، زیدان معمولا در کنفرانس های مطبوعاتی بسیار شاد، سرحال و مفرح به نظر می رسد و در صورت مخالفت با یک مفهوم، آن را به سادگی و وضوح بیان می کند. کاریزمای همیشگی، دیگر صفت بارز سرمربی فرانسوی مادریدی ها در مواجهه با اهالی رسانه می باشد.

 

3- تفاوت قرعه در لیگ قهرمانان

بدون شک دوم شدن در گروهی که دورتموند به عنوان صدرنشین از آن به مرحله حذفی راه یافت، باعث شد تا قرعه آسان تری در مقابل نام رئال مادرید در مقایسه با بارسا قرار بگیرد.

با پیروزی شیرین 1-3 برابر ناپولی در برنابئو و همچنین بازگشت یک گرت بیل آماده در برابر اسپانیول، اردوی مادریدی ها از لحاط روحی در شرایط خوبی قرار دارد. اما از آن سو، شکست سنگین بارسا در فرانسه باعث شد تا این تیم در نوکمپ نیز به سختی و با پنالتی دقیقه 90 لیونل مسی از پس لگانس گمنام برآید.

 

4- تفاوت نقش مسی و رونالدو

به نظر می رسد شرایط مسی و رونالدو در باشگاه های مذکور کاملا متفاوت است و بارسا تکیه بیشتری روی ستاره آرژانتینی خود در هنگام مواجهه با موانع دشوار دارد.

در بارسای انریکه، مسی نقشی مهم تر و اساسی تر ایفا می کند و طبیعتا اگر در دیداری، او از سوی رقبا مهار شود، کار بلوگرانا برای پیروزی دشوارتر خواهد شد. اما زیزو در مدت زمان حضور روی نیمکت لوس بلانکوس، به خوبی قادر به کاهش اهمیت رونالدو، تقسیم وظایف بین بازیکنان و کم کردن وابستگی به ستاره پرتغالی، بدون از دست دادن امتیازات بوده است.

 

5- تفاوت چشمگیر در قدرت خط میانی

بی شک بزرگ ترین دارایی زیدان، قدرت بالای خط میانی رئال مادرید است. وجود ستارگانی مانند لوکا مودریچ، کاسمیرو و تونی کروس که جانشینانی مانند ایسکو و خامس را روی نیمکت دارند، تعادل و قدرت زیادی به خط میانی این تیم بخشیده است.

اما در ترکیب بارسلونا، علیرغم آمادگی بالای اینیستا در سن 32 سالگی، راکیتیچ به شکل واضحی افت را تجربه می کند و دنیس سوارز، آندره گومس و رافینیا فاقد توانایی لازم برای اداره و هدایت خط میانی در بارسا در مقاطع حساس و دشوار فصل هستند و در حد و اندازه رهبری این پست تا این مقطع از فصل نبوده اند.

 

6- برتری بارسا به رئال با تراشتگن

اگرچه در بعضی از خطوط، آبی اناری ها اوضاع اسفباری را تجربه می کنند، اما آنها باید از داشتن یک مارک آندره تراشتگن آماده درون دروازه بسیار خوشحال باشند. حتی در جریان شکست سنگین در فرانسه و دریافت 4 گل نیز تراشتگن نمایشی بهتر از دیگران داشت و باید او را منجی این روزهای نوکمپ قلمداد کرد.

اما در ترکیب رئال مادرید، ناواس علیرغم ارائه نمایش هایی بعضا قابل قبول، هرگز قادر به تکرار درخشش همتای خود در تیم رقیب نبوده و احتمالا به همین دلیل است که بسیاری اولویت اصلی کهکشانی ها در تابستان آینده را به خدمت گرفتن یک سنگربان بزرگ در بازار نقل و انتقالات می دانند.

 

7- تفاوت شرایط BBC و MSN

در ماههای اخیر و به علت مصدومیت های متعدد، رئال مادرید کمتر قادر به استفاه از مثلث هجومی خود در ترکیب ثابت بوده است. اما شاید همین اتفاق باعث شد تا زیزو مجبور به ایجاد تنوع و استفاده از آرایش های مختلف در فاز هجومی خود شود و بازیکنانی مانند وازکز و موراتا نیز به خوبی از پس اجرای وظایف خود برآمدند.

لوییس انریکه اما در تمام مقاطع سال اصرار زیادی به استفاده از مسی، سوارز و نیمار در ترکیب اصلی داشت و علیرغم درخشش ستاره آرژانتینی و اروگوئه ای، باعث قرار گرفتن تمام بار هجومی تیم روی دوش مهاجمان خود در خط حمله و تک بعدی شدن شکل حملات تیمش شد.

 

منبع: ورزش سه