پس از فصل پرفراز و نشيبی كه استقلال پشت سر گذاشت و همچنين بعد از قهرمانی در ليگ هشتم، حرف و حديث‌های بسياری درباره‌ی وضعيت اين تيم مطرح شد.

 

اكنون با كسب قهرمانی مخاطرات پیش روی باشگاه استقلال افزایش یافته است اما، واعظی آشتیانی همچنان با خونسردی از آینده‌ی موفق استقلال تهران می‌گوید.

امیررضا واعظی آشتیانی درخصوص آخرین تحولات این باشگاه، همچنین موفقیت استقلال در لیگ هشتم، كنار رفتن این تیم از جام حذفی و همچنین وضعیت فصل آینده گفت‌وگویی را با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، انجام داده است كه در ادامه می‌آید:

* استقلال به قوانین جام حذفی تن داد

آشتیانی درباره‌ی كنار رفتن استقلال از جام حذفی به ایسنا گفت: برخلاف صحبت‌هایی كه درباره‌ی بی‌انگیزگی تیم مطرح می‌شود، استقلال برای برتری و صعود به مرحله‌ی بعد عازم رفسنجان شده بود. اما، پنالتی‌ها سرنوشت بازی را تغییر داد و بی‌تردید پیروزی یا شكست در ضربات پنالتی نمی‌تواند نشان دهنده‌ی برتری یك تیم باشد. در هر صورت تیم مس نیز تیم قابل احترامی بود كه بازیكنان آن انگیزه‌ی بسیاری داشتند. اما، واقعیت این است كه وقتی یك مسابقه‌ی فوتبال به سمت ضربات پنالتی می‌رود، از عدالت دور می‌شود. در هر صورت استقلال یك فصل فرسایشی را پشت سر گذاشت و به همین دلیل امیر قلعه‌نویی نیز تشخیص داد در این مسابقه به بازیكنانی كه كمتر به میدان رفته بودند، فرصت دهد كه آنها هم نمایش خوبی داشتند. اما،در هر صورت ضربات پنالتی نیز از قوانین جام حذفی است كه استقلال به آن تن داد.

* تقویم فوتبال ایران بین‌المللی شود

مدیرعامل باشگاه استقلال تهران در تحلیل هشتمین دوره‌ی لیگ برتر گفت: لیگ هشتم نسبت به دوره‌های گذشته حساسیت و فراز و نشیب‌های بسیاری داشت كه مهمترین عامل آن مصادف شدن مسابقات با رقابت‌های مقدماتی جام جهانی و برنامه‌های تیم ملی بود كه برخی باشگاه‌ها به دلیل حضور مداوم بازیكنانشان در تیم ملی صدمه خوردند و در عین حال تعلل در برگزاری مسابقات نیز به تمامی تیم‌ها ضربه زد. در حالی كه اگر برنامه‌ریزی مناسب داشته باشیم و الگوهای بین‌المللی مدنظر ما قرار گیرد، به یك فرمول منطقی دست خواهیم یافت تا فدراسیون حداقل مشكلات را در برگزاری مسابقات داشته باشد. البته نباید به فدراسیون چندان خرده گرفت اما، می‌شد لیگ را با برنامه‌ای بهتر برگزار كرد.

وی افزود: ما در برنامه‌ریزی لیگ خود بهتر است به تقویم AFC و فیفا نیز توجه داشته باشیم. اكنون ما عضوی از یك دهكده‌ی جهانی هستیم و اگر قرار است در این دهكده زندگی كنیم باید خود را با فعالیت‌های برون مرزی نیز هماهنگ كنیم. منظورم این نیست كه به طور كامل تابع AFC باشیم اما، باید به تقویم AFC و فیفا هم توجه كنیم و برنامه‌ریزی خود را با استفاده از این تقویم انجام دهیم تا در انجام مسابقات برون مرزی و داخلی با چالش روبرو نشویم. فدراسیون فوتبال باید تقویم خود را بین‌المللی كند.

آشتیانی ادامه داد: زمانی كه ریاست فدراسیون دوچرخه‌سواری را برعهده داشتم، مسابقات داخلی را با رقابت‌های فصل بین‌المللی تنظیم می‌كردم تا مشكلی رخ ندهد و تمامی برنامه‌های فدراسیون دوچرخه سواری ایران با فدراسیون جهانی منطبق می‌شد. در بخش فوتبال نیز می‌توانیم همین كار را انجام دهیم. شاید شرایط اقلیمی ما با سایر نقاط جهان متفاوت باشد اما، می‌توانیم تقویم AFC را بگیریم، آن را تحلیل كنیم و برای برنامه‌های داخلی خود تعیین تكلیف كنیم تا مشخص شود یك تیم چه زمانی در جام حذفی، لیگ برتر و یا لیگ قهرمانان آسیا باید به میدان برود.

وی افزود: عده‌ای می‌گویند كه در لیگ‌های اروپایی نیز بازی‌ها به صورت فشرده برگزار می‌شود. اما، باید شرایط سخت‌افزاری آنها را در نظر گرفت. ضمن آنكه شرایط فیزیكی بازیكنان اروپایی نیز قابل مقایسه با بازیكنان ما نیست. چگونه می‌توان بازیكن ایرانی را كه در یك بازی پنج تا شش كیلومتر می‌دود را با یك بازیكن اروپایی كه حداقل 10 تا 12 كیلومتر می‌دود، مقایسه كرد. بی‌تردید آنها از نظر بازیكنان مستعد و شرایط فوتبالی وضعیت بهتری دارند. ضمن آنكه لیگ خود را برای انجام یك بازی تداركاتی مدت زمان زیاد تعطیل نمی‌كنند.

آشتیانی ادامه داد: تعطیل كردن لیگ برای مسابقات تیم ملی منطق چندانی ندارد. در همان كشور انگلستان كه ما مثالش را می‌زنیم، زمانی كه تیم ملی این كشور با آلمان دیداری دوستانه داشت همزمان برخی از بازی‌های لیگ برتر نیز برگزار می‌شد.

* داوری‌های لیگ هیچ رشدی نداشت

واعظی آشتیانی درباره‌ی قضاوت‌های لیگ برتر نیز به ایسنا گفت: داوری‌های لیگ هشتم تغییر چندانی نسبت به گذشته نداشت و كمیته‌ی داوران نشان داد كه نیازمند بازسازی است. ضمن آن كه كمیته‌ی داوران باید با باشگاه‌ها تعامل داشته باشد. این تعامل یعنی برگزاری نشست‌های صمیمانه و مداوم با باشگاه‌ها. نه آنكه هرگونه انتقادی را خصمانه تلقی كنند و با ادبیاتی در شان خودشان آن را پاسخ دهند!

وی افزود: در هر صورت از نظر من داوری‌ها در لیگ هشتم رشدی نداشته است و نمی‌دانم افرادی كه می‌گویند داوری‌ها رشد داشته، منظورشان چیست. من اكنون این صحبت‌ها را به عنوان مدیرعامل تیم قهرمان لیگ برتر انجام می‌دهم. البته اگر قهرمان هم نمی‌شدیم باز هم همین اظهارات را داشتم. افراد نباید با كسب موفقیت در رقابت‌ها طرز تلقی و فكر خود را تغییر دهند. در هر صورت برخی افراد نظرات شخصی خود را به جای نظرات كارشناسی به خورد مردم می‌دهند اما، نظرات من درباره‌ی قضاوت‌های لیگ برتر براساس دیدگاه مدیریتی و عقلانی است.

* بازی الاتحاد سرنوشت استقلال را روشن می‌كند

مدیرعامل باشگاه استقلال تهران درباره‌ی بازی‌های این تیم در لیگ قهرمانان آسیا و امید استقلال برای صعود نیز گفت: اگر بازی با الاتحاد را ببریم، شانس‌مان برای صعود بیشتر می‌شود. البته كار سختی پیش‌روی استقلال است اما، اگر الاتحاد را شكست دهیم تیم ام صلال نیز از نظر روحی كمی افت می‌كند چرا كه استقلال را در تعقیب خود می‌بیند و اگر هم نتوانیم در تهران هر سه امتیاز را از الاتحاد بگیریم كه دیگر باید از لیگ قهرمانان آسیا خارج شویم.

* در نقل و انتقالات تابع سازمان هستیم

امیررضا واعظی آشتیانی درباره‌ی تلاش استقلال در فصل نقل و انتقالات لیگ نهم نیز گفت: ابتدا باید عنوان كنم كه در روزهای گذشته صحبت‌هایی را با ریاست سازمان تربیت بدنی داشته‌ام كه به زودی تصمیمات سازمان تربیت بدنی در قالب بخش نامه‌ای به دو باشگاه استقلال و پرسپولیس اعلام می‌شود كه این تصمیم شامل تعیین سقفی برای خرید بازیكنان است و دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نیز متعلق به سازمان تربیت بدنی بوده و باید تابع تصمیمات آن باشند. بنابراین قصد نداریم تا بدون فكر به دنبال بازیكنان گران قیمت برویم.

واعظی آشتیانی در پاسخ به این سوال كه مدیر عامل باشگاه پرسپولیس عنوان كرده است "اشپیتیم آرفی" را با قیمت مناسبی خریده‌ایم در حالی كه او پیشنهادهای بهتری از سایر باشگاه‌ها داشت نیز به ایسنا گفت: آرفی در نشستی كه با ما در باشگاه استقلال داشت ادعا كرد كه به همراه دلالش صبح به باشگاه پرسپولیس رفته است و این باشگاه پیشنهاد 300 هزار یورو به همراه یك واحد مسكونی را به او داده است و از ما پرسید كه چه پیشنهادی را می‌دهیم كه من هم خطاب به آرفی گفتم كه این بازیكن بیش از 200 میلیون تومان برای باشگاه استقلال ارزش ندارد. البته در نهایت به پیشنهاد 250 میلیون تومانی برای این بازیكن رسیدیم و به او گفتیم همین كه شما در تیم بزرگی برای استقلال حضور داشته باشید برایتان افتخار است. در هر صورت آرفی تصمیم گرفت به پرسپولیس برود.

وی افزود: باشگاه‌های بزرگ باید مراقب باشند كه قیمت‌ها را بی‌دلیل بالا نبرند و این موضوع را تبدیل به یك ناهنجاری نكنند چرا كه این افزایش قیمت‌ها به ضرر سایر تیم‌ها و باشگاه ها خواهد بود.

* اهل بمب تركاندن نیستم

واعظی آشتیانی درباره‌ی جذب بازیكنان جدید در استقلال نیز گفت: من اهل بمب تركاندن و ترقه زدن نیستم! ما با طمانینه و منطق جلو می رویم و به مرور بازیكنان مورد نظر را جذب می كنیم.

* جباری بعد از پایان قراردادش می‌تواند جدا شود

واعظی آشتیانی درباره‌ی اظهارات مجتبی جباری درباره‌ی باشگاه استقلال نیز گفت: به صحبت‌های او نمی‌پردازم اما، جباری یا هر بازیكن دیگری كه در پایان این فصل قراردادش با باشگاه استقلال خاتمه می‌یابد، این حق را دارد كه با سایر باشگاه‌ها مذاكره كند و ما هیچ محدودیتی نداریم و در نهایت اگر با باشگاه دیگری به تفاهم رسید می تواند جدا شود و یا آن كه با شرایط باشگاه استقلال به تفاهم برسد.

* در آكادمی از افراد علمی و كارآمد استفاده می‌شود

با توجه به احتمال كناره‌گیری منصوریان واعظی آشتیانی درباره‌ی وضعیت آكادمی فوتبال باشگاه استقلال نیز گفت: در فصل جدید قطعا شرایط آكادمی رشد چشمگیری خواهد داشت و قصد داریم تا با جذب افراد كارآمد و علمی در آكادمی زمینه‌ی رشد تیم‌های پایه‌ای استقلال را فراهم كنیم. چرا كه من به تیم‌های پایه‌ای استقلال اعتقاد دارم و می‌دانم كه اگربازیكنان مستعد داشته باشیم، می توانیم ضمن استفاده از آنها در تیم بزرگسالان زمینه‌ی ترانسفر این نفرات را نیز فراهم كنیم و بی‌تردید ازآكادمی و تیم‌های پایه‌ای استقلال حمایت خواهیم كرد.

* تصمیم با خود قلعه‌نویی است

مدیرعامل باشگاه استقلال تهران درباره‌ی وضعیت امیر قلعه‌نویی و ادامه‌ی همكاری این مربی با تیم استقلال نیز به ایسنا گفت: در هر صورت مذاكرات و صحبت‌ها را انجام داده‌ایم و اكنون تصمیم با خود قلعه‌نویی است. در هر صورت فرصتی وجود دارد كه قلعه‌نویی بیاید و با باشگاه مذاكره كند. ما تقریبا 10 روز پیش آخرین پیشنهاد خود را مطرح ساختیم كه امیدواریم ظرف روزهای آینده امیر قلعه‌نویی در این زمینه با باشگاه مذاكره كند تا به نتیجه برسیم.

وی درباره‌ی بحث ارایه‌ی راهكارهای قلعه‌نویی در لیگ قهرمانان آسیا و بی‌توجهی هیات مدیره به آنها نیز گفت: همانطور كه پیش از این نیز گفته‌ام تنها خواسته‌ی قلعه‌نویی حضور عنایتی در استقلال بود كه به دلیل قرارداد این بازیكن با باشگاهی دیگر از نظر اخلاقی و قانونی امكان انجام آن نبود.

آشتیانی درباره شایعه پیشنهاد یك ونیم میلیاردی باشگاه ازبكستانی به قلعه نویی نیز گفت:چنین پیشنهادی بسیار خوب است و اگر واقعا مطرح شود قلعه نویی می تواند آن را بپذیرد چرا كه سبب می شود ارز وارد كشور شود.

* استقلال جای لمپن‌ها نیست

امیررضا واعظی آشتیانی درباره‌ی اظهارات افرادی كه در روزهای بحران استقلال او را متهم ساخته و در روز قهرمانی این موفقیت را به خود منتسب می‌دانستند نیز به ایسنا گفت: من در استقلال وظیفه‌ای داشتم كه با كمك خدا آن را ادامه می‌دهم. نه با حرف دیگران خوشحال می‌شوم و نه اظهارات عده‌ای من را ناراحت و اندوهگین می‌سازد. وظیفه‌ی خود را انجام می‌دهم كه در راس آن مبارزه با لمپنیزم قرار دارد. لمپن‌ها افرادی هستند كه می‌خواهند به بهانه‌های مختلف تیتر روزنامه‌ها شوند. اما، هواداران میلیونی استقلال تفاوت خادمان خود با این لمپن‌ها را به خوبی می‌شناسند.

وی درباره‌ی شایعه‌ی جدایی‌اش از باشگاه استقلال و حضورش در فدراسیون فوتبال نیز گفت: من این مساله را تكذیب می‌كنم و افرادی كه تصور می‌كنند من از استقلال می‌روم، این پنبه را از گوش خود دربیاورند. واعظی آشتیانی مدت‌های بسیاری دیگری در استقلال خواهد بود تا این تیم بزرگ را از همه نظر به كارآمدی برساند و من با قاطعیت می‌گویم كه دوران لمپن‌ها در استقلال به سر آمده و آنها دیگر جایی در این باشگاه ندارند.

*آرزویی برای لیگ نهم

وی افزود: امیدوارم كه استقلال در لیگ نهم و آینده‌ی پیش‌رو در تمامی سطوحش از اجرایی و فنی با انضباط و سیستماتیك حركت كند و این تفكر سیستمی بر باشگاه حاكم باشد. ما تمام تلاش خود را در جهت ایجاد این فضا انجام می‌دهیم. ضمن آنكه در همین فصل نیز وظایف در استقلال به خوبی تعریف شده بود و همین عامل می‌تواند در آینده نیز به موفقیت استقلال كمك كند.

 

واعظی آشتیانی در پایان درباره‌ی زمان برگزاری مراسم جشن قهرمانی استقلال نیز گفت: پس از دهه‌ی فاطمیه در این باره تصمیم‌گیری می‌كنیم.
گردآوری:گروه خبر سيمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع:isna.ir