این مدرس سینما با اشاره به صحبتهای بعضی از سینماگران در خصوص این افراد گفت: بعضیها گفتند اینها با حضورشان ما را تحقیر كردند، اما به نظر من...
امین تارخ گفت: این آمد و رفتها هیچ لطمهای به سینمای ما نمیزند و ممكن است امكانی به وجود آورد كه سینمای ما قدری از مرزهای داخلی خودمان خارج شده و به مرور طی چند دهه آینده صاحب گیشههای جهانی و بینالمللی شود.
سخنگوی هیات مدیره خانه سینما در گفتگو با ایسنا با اشاره به حضور اعضای آكادمی اسكار درایران با بیان اینكه هر كشوری كه با سینمای ما یك ارتباط حرفهای برقرار كند منفعت و سودی دوطرفه خواهد داشت، اظهار داشت: سینمای ایران ثابت كرده در 30 سال گذشته روی پای خودش ایستاده و با شرایط فرهنگی و بومی و اقلیمی برخاسته از یك فرهنگ ملی مذهبی خودش، كار و فعالیت میكند و ثابت كرده درخشش لازم را هم در سراسر دنیا میتواند داشته باشد.
وی افزود: شاهد آن بیش از هزار و دویست جایزهای است كه از جشنوارههای معتبر بینالمللی دریافت كرده و این نشان میدهد چیزی برای گفتن و ارایهكردن دارد وچون با چنته پر جلو میرود، نمیتواند تسلیم یك فرهنگ و سینمایی كه خصوصیات خاص خودش را دارد، بشود. اما میتواند یك گفتوگوی فرهنگی بین آن اتفاق بیافتد.
این بازیگر تصریح كرد: به هرحال باید از نقطهای آغاز كرد و از هر نقطهای هم كه آغاز كنیم، به صورت طبیعی تعدادی موافق و مخالف هستند و این نشاندهنده زنده بودن تمام مناسبات سینمایی ماست.
وی با تاكید بر اینكه نباید حضور این افراد در ایران ترسناك باشد اظهار داشت: از اینكه حضور این دوستان این تب و تاب را در جامعه ایجاد كرده نباید افسرده شویم. این خاصیت سینمایی است كه استقلال خاص خودش را دارد و همه اهالی این سینما برای حفظ استقلال این سینما، صاحب تب و تاب شدند و این آزادی وجود دارد كه هركسی نامهای بنویسد و هركسی نقطهنظری دارد ارایه كند. اما این به آن معنا نیست كه ما از تشویقهای خیلی بزرگ شده، هیجانزده شویم و یا بعضا از ایرادگیریهای منفی، خیلی افسرده شویم. بنابراین تمام اتفاقاتی كه میافتد، طبیعی است.
تارخ ادامه داد: كسانی آمدند و با ما گفتوگو میكنند و با سینمای ما ارتباط برقرار میكنند و در مقابل كسانی موافق و كسانی مخالف هستند كه این نشاندهنده زنده بودن این سینماست.
این مدرس سینما با اشاره به صحبتهای بعضی از سینماگران در خصوص این افراد گفت: بعضیها گفتند اینها با حضورشان ما را تحقیر كردند، اما به نظر من تحقیری اتفاق نیافتاده است. چون همه این گروهی كه به ایران آمدند اولین روز با هیأت مدیره خانه سینما جلسه داشتند و آنها را آدمهای مثبت و با انرژی خوب دیدیم و براساس خواست خودشان به كارگاه بازیگری ما آمدند و قدری با مناسبات آموزشی در زمینه سینما آشنا شدند و مهمتر آنكه با دیدن چند فیلم ایرانی عكس العملهای مثبتی نسبت به بازیگران ایرانی داشتند و این باعث افتخار ماست كه دو هنرپیشه صاحبنام و معتبر میگویند، تفاوتی بین بازیگری در سینمای ایران و در سینمای هالیوود وجود ندارد و این تحقیری درونش نیست، بلكه یك تشویق است.
وی افزود: همچنین باز هم باید باعث افتخار ما باشد كه آنها گفتند، در سیستم آموزش بازیگری با این شیوه برخورد نكرده بودیم و چهقدر شیوه فشرده خوبی است و میتوان به سرعت نتیجه گرفت.
تارخ تاكید كرد: من كاری به مناسبات سیاسی ندارم، اما به عنوان یك اهل سینما فكر میكنم اگر بدهبستانی به لحاظ محتوایی اتفاق بیافتد كاملا دوطرفه است. اگر ما صاحب سینمای بیهویتی بودیم، ممكن بود، مغفول آن نوع سینما شویم و هر آنچه آنها میپسندیدند را میگرفتیم و با باور آنها حركت میكردیم. اما سینمای ما دارای هویت است و این ارتباط یكطرفه نمیتواند باشد. سینمای ایران نمیتواند مورد هجوم و تاختوتاز قرار بگیرد برای اینكه سینمای ما به هرحال دارای هویت است و حرفی برای گفتن دارد.
سخنگوی هیات مدیره خانه سینما نگرانی كسانی كه نگران ورود سینمای آمریكا یا فیلمهای آمریكایی به ایران هستند را بیجهت خواند و به ایسنا گفت: به هرحال سیاستگذاران سینمایی ما قوانینی دارند و سالیان سال به این قوانین متعهد بودند و با مسوولیت انجام دادند. ما میدانیم تنها نهاد وارد كننده فیلمهای خارجی بنیاد سینمایی فارابی است و در طی این 30 سال فیلمهایی كه اكران كرده كارهایی بودند كه با معیارها و موازین ما سازگار است.
تارخ خاطر نشان كرد: اگر فضای فرهنگیمان تبدیل به یك فضای گفتوگو شود و شرایطی را برای بحث و همگرایی و گفتوگو فراهم كنیم، چه بسا اگر حركتهای منفی هم علیه ما هست خنثی شود. اگر تلاشی برای بحث و گفتوگو نكنیم به هرحال فیلمهایی كه ضد ما است بیشتر ساخته میشود و باید سلاح را از دست دشمن گرفت.
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع: isna.ir