متخصصان معتقد هستند که رشد موهای زائد در زنان ، به عنوان یک زنگ خطر بزرگ محسوب می شود. اما چه زنگ خطری؟
 

 یک فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: شایع ترین علت بروز موهای زائد در زنان سندرم تخمدان‌های پلی کیستیک است.

دکتر فاطمه اصفهانیان، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: اختلالات هورمونی بویژه سندرم تخمدان های پلی کیستیک، شایع ترین عامل بروز موهای زائد (هیرسوتیسم) است.

وی تاکید کرد: بروز موهای زائد ناشی از سندرم تخمدان های پلی کیستیک به علت ارتباط با فاکتورهای متابولیکی می تواند زنگ خطری برای تشخیص سایر بیماری‌ها ازجمله فشار خون، چربی، بیماری‌های قلبی باشد و افراد مبتلا باید از نظر این اختلالات نیز مورد بررسی قرار گیرند.

وی تصریح کرد: هیرسوتیسم به افزایش و رشد موهای زبر، ضخیم، تیره و زائد در نقاطی غیر معمول از بدن زنان مانند چانه، پشت لب و شکم اطلاق می شود.

دکتر اصفهانیان افزود: این ضایعه به علت افزایش هورمون های مردانه (آندروژن) در بدن زنان بعد از بلوغ بوجود می آید و 2 تا 10 درصد زنان 13 تا 25 ساله را درگیر می کند.

وی تاکید کرد: اگر رشد این موها در دهه سوم زندگی شروع شود می تواند به دلیل وجود تومورهای آندروژن (هورمومون های مردانه) ساز باشد که باید جدی گرفته و سریعاً تشخیص علت داده شده و برای درمان مناسب اقدام شود.

این فوق تخصص غدد با اشاره به علل این ضایعه، توضیح داد: بعد از سندرم تخمدان های پلی کیستیک، عامل وراثت، اختلال آنزیمی غده فوق کلیه، تومورهای تخمدان و غدد فوق کلیه و بیماری های غدد درون ریز (آندوکرینی) مانند سندرم کوشینگ از جمله علل رشد موهای زائد هستند.

دکتر اصفهانیان افزود: چاقی از مهمترین علل تشدید کننده این ضایعه بویژه در سندرم تخمدان پلی کسیتیک به شمار می رود.

وی در ادامه گفت: عامل وراثت نیز در بروز هیرسوتیسم دخیل است و ممکن است پرمویی زنان در بعضی خانواده ها به این علت شایع باشد.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: مصرف داروهای آندروژنی، تجویز و مصرف اشتباه این داروها و استفاده از قرص های ضد بارداری که دارای اثرات آندروژنی هستند هیرسوتیسم را تشدید می‌کند.

وی در توضیح درمان هیرسوتیسم گفت: برای درمان ابتدا باید علت زمینه ای ضایعه تشخیص داده شود تا درمان صحیح اتخاذ شود به همین علت انجام آزمایشات ضروری است.

دکتر اصفهانیان در ادامه افزود: در راستای درمان ضایعه باید تولید آندروژن در بدن کاهش یابد و یا از اثر آندروژن ها روی فولیکول های مو جلوگیری شود.

وی اضافه کرد: در درمان دارویی در برخی از افراد استفاده از داروهایی که بدن را نسبت به انسولین حساس می کنند نیز موثر است.

دکتر اصفهانیان گفت: پس از شناسایی عامل زمینه ای ضایعه و رفع آن می توان برای از بین بردن موها از روش های مکانیکال از جمله لیزر استفاده کرد.

این فوق تخصص غدد تاید کرد: با توجه به چند جانبه بودن درمان این ضایعه، دوره درمان ممکن است از 6 ماه تا یکسال به طول بیانجامد.

وی در پایان در خصوص درمان های گیاهی افزود: در زمینه داروهای گیاهی و رژیم غذایی مطالعات ثابت شده ای وجود ندارد.
 
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع:isna.ir
 
مطالب پیشنهادی:
باورنکردنی:چایی خاص برای درمان پرمویی
چگونه از شر موهای زائد خلاص شویم؟
1+5 علیه موی زائد
میوه های مفید برای سلامت مو
مو و روشهای مراقبت از آن