ديابت نوع يک ممکن است که در اثر استعدادهاي زمينه‌اي و يا ژنتيکي بروز كند اما عوامل بيروني هم دخيل هستند که اغلب تشخيص ديرهنگام آن، منجر به مرگ کودک مي شود.



دکتر شاداب صالح پور فوق تخصص غدد و متابولیسم اطفال در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به این که خانواده ها با مشاهده علائمی همچون پرنوشی و پرخوری، پرادراری و نیز پایین آمدن وزن کودک آن را با بیماری‌های دیگر اشتباه می‌گیرند، افزود: در این صورت آنها دیرمتوجه وجود بیماری دیابت در کودک می‌شوند. این بیماری با علائمی همچون اسیدی شدن خون کودک، تنفس عمیق و تند، آب‌ریزی زیاد از دهان و همچنین بیرون آمدن بوی آستون از دهان بروز داده می شود.

دکتر صالح پور در خصوص عامل به وجود آمدن دیابت در کودکان گفت: دیابت نوع یک ممکن است که در اثر استعدادهای زمینه‌ای و یا ژنتیک باشد اما عوامل بیرونی هم دخیل هستند.

وی بد کاری دستگاه دفاعی بدن را عامل بیرونی به وجود آمدن این نوع دیابت عنوان کرد و افزود : در این صورت دستگاه دفاعی بدن به جای دفاع از خود آنتی بادی و سلول‌هایی به وجود می‌آورد که کارکرد طبیعی لوزالمعده را هم مختل می کند.

وی درباره درمان این بیماری‌ها گفت: دیابت هنوز درمان قطعی نداشته و تنها می توان با کنترل دقیق قند خون کودک و نیز استفاده به موقع از انسولین، همچنین مراجعه مکرر به پزشک از عوارض جانبی و شدید آن پیشگیری كرد.
 
 
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
 
www.seemorgh.com/health
 
منبع: سلامت نیوز