خوشنویسی ایرانی تركیب‌بندی بسیار زیبایی را روی لباس ایجاد می‌كند كه این خطوط حتی می‌تواند خوانا هم نباشد. برای چاپ آن‌ها هم از حضور یك هنرمند ...

جوانان ایرانی اخیراً به لباس‌هایی با نقوش ایرانی مثل اسلیمی‌، ختایی و خطوط نستعلیق علاقه نشان داده‌اند و تعداد طراحانی كه در این سبك می‌كنند،‌رو به افزایش است.
به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی فارس، طراحی لباس آن هم با نقوشی كاملاً ایرانی مثل اسلیمی، ختایی و خطوط نستعلیق، شكسته نستعلیق و ...اخیراً توجه بخش قابل توجهی از جوانان ایرانی را به خود جلب كرده است.
تولید این گونه لباس‌ها بسیار محدود است. بنابراین تنها عده خاصی از افراد كه می‌خواهند متفاوت از دیگران باشند و لباس‌هایی هنرمندانه با ویژگی‌های كاملاً ایرانی بپوشند سراغ این طرح‌ها می‌روند.
یاسمین بحرینی جوان خلاق و خوش ذوقی است كه در زمینه طراحی و چاپ پارچه و لباس فعالیت می‌كند. او دانش‌آموخته همین رشته از دانشگاه الزهراء (س) است و مدت یك سال است كه به صورت فعال به همراه دو تن دیگر از دوستانش به طراحی‌هایی برگرفته از نقوش ایرانی و اسلامی می‌پردازد. طرح‌هایی كه در هیچ بازار و پاساژی یافت نمی‌شود.
بحرینی كه اكنون كارگاه و مغازه كوچكی را در اختیار گرفته است، مشتریان خاص خود را دارد و هر روز بر تعداد علاقه‌مندان به طراحی‌هایش افزوده می‌شود.
او درباره نوع فعالیتش و ایده برپایی چنین كارگاهی به خبرنگار فارس می‌گوید: من روی لباس‌های خودم نقوش ایرانی و خوشنویسی چاپ می‌كردم كه بعد با علاقه و استقبال بسیار زیاد جوانان هم سن و سال خودم مواجه شدم،به مرور تصمیم گرفتم شروع به چاپ این طرح‌ها در تعداد بیشتری كنم. ابتدا روی طراحی لباس زنان كار می‌كردم ولی به مرور آقایان نیز نسبت به این طرح‌ها علاقه نشان دادند و همین استقبال انگیزه‌ای شد تا به فكر برپایی كارگاه چاپ پارچه و طراحی لباس با همكاری دو تن از دوستانم بزنیم و اكنون نیز كه طرح‌های ما با استقبال زیادی مواجه شده است به فكر تولید انبوه نیستیم.
این هنرمند جوان معتقد است كه به جای تولید انبوه یك طرح می‌توان طرح‌های بسیار متنوع و جدید را كار كرد و از هر طرح تنها تعداد محدودی را عرضه كرد تا به این ترتیب مشتریان خاص خودمان را همیشه راضی نگه داریم.
وی همچنین درباره حمایت انجمن طراحان پارچه و لباس هم گفت: انجمن كار ما را تأیید كرده است و به زودی لوگوی ما نیز بعد از ثبت رسمی روی لباس‌ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
بحرینی درباره طرح و نقش لباس‌های موجود در بازار هم گفت:‌ اغلب این لباس‌ها هیچ هویتی ندارند و مردم هم بدون هدف از این لباس‌ها استفاده می‌كنند، در حالی كه ما ایرانی هستیم و بهتر است از لباس‌هایی با طرح و نقش ایرانی استفاده كنیم.
تعداد این كارگاه‌های كوچك كه با همكاری دو یا سه جوان تحصیل‌كرده در رشته طراحی و چاپ پارچه برپا می‌شود، چندان زیاد نیست و شاید همین تعداد اندك و طرح‌های جدید و ایرانی كه ارائه می‌كنند باعث استقبال جوانان شده است.
این جوان خوش‌ذوق درباره شیوه كارش روی لباس‌ها توضیح داد: ما بیشتر به تنوع طرح‌هایمان فكر می‌كنیم و از هر طرح و نقش كه تركیبی از خوشنویسی نستعلیق، شكسته نستعلیق و گل‌های اسلیمی و ختایی است، تنها تعداد محدودی را آماده می‌كنیم. این طرح‌ها با چاپ سیلك همراه با نقاشی و مهره‌دوزی‌ روی لباس‌ها انجام می‌شود.
وی درباره خوشنویسی روی لباس‌ها هم گفت: خوشنویسی ایرانی تركیب‌بندی بسیار زیبایی را روی لباس ایجاد می‌كند كه این خطوط حتی می‌تواند خوانا هم نباشد. برای چاپ آن‌ها هم از حضور یك هنرمند خوشنویس و همچنین نرم‌افزارهای خوشنویسی استفاده كردیم.
وی افزود: برای تركیب زیبای لباس‌ها هم سعی كردیم روسری، مانتو و كیف آن را به صورت هماهنگ با هم كار كنیم.
بحرینی همچنین به كپی شدن طرح‌هایشان از سوی یك كارگاه اشاره می‌كند و می‌گوید: از طرح‌های ما روی پارچه‌های بی كیفیت كپی هم شد كه البته این انگیزه قوی‌تری به ما داد، چون متوجه شدیم بازار از طرح‌های ما استقبال كرده است و كارمان آنقدر جذابیت و زیبایی دارد كه دیگران برای فروش بیشتر از آن كپی كرده‌اند، اما ما بلافاصله طرح‌های قدیمی را كنار گذاشتیم و با طرح‌های جدیدتری كار را ادامه دادیم.
بحرینی تأكید می‌كند: هرچقدر كه كار ما توسعه بیشتری پیدا كند، باز هم تولید انبوه نخواهیم داشت. یعنی از یك طرح تولید زیادی نخواهیم داشت، بلكه سعی ما این است كه تولیدات ما تكراری نباشد.
این كارگاه‌های كوچك برای توسعه و خلاقیت بیشتر در كارشان نیاز به حمایت دارند تا بتوانند الگویی مناسب براساس فرهنگ ایرانی- اسلامی در پوشش مردم ایران به خصوص جوانان تنوع طلب ارائه كنند.
 
گردآوری:گروه فرهنگ وهنرسیمرغ
www.seemorgh.com/culture