آنچه باید در مورد مصرف گوشت بوقلمون بدانید
گوشت بوقلمون دارای آهن، روی، فسفر، پتاسیم و ویتامین‌های B است و کم‌ترین میزان چربی اشباع و کلسترول را در مقایسه با گوشت قرمز دارد، درعین‌حال منبع غنی از انواع ویتامین B و ویتامین A است

آشنایی با خواص گوشت بوقلمون

مصرف گوشت بوقلمون به‌ویژه در فصل سرما برای کودکان و سالمندان بسیار مناسب است. به دلیل اسیدآمینه موجود در گوشت بوقلمون این ماده غذایی می‌تواند از تجمع سرب و جیوه در بدن جلوگیری و به عملکرد کبد برای دفع سموم بدن کمک کند. بوقلمون کلسترول بد خون را کاهش می‏‏دهد، آرامش و سرحالی ایجاد می‏کند، از سرطان جلوگیری می‏کند، ترشح هورمون تستوسترون را افزایش می‏دهد و سیستم ایمنی را تقویت می‏کند. 150 گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسیدفولیک موردنیاز روزانه را تأمین می‌کند؛ همچنین منبع خوبی از پروتئین، سلنیوم، روی و پتاسیم و ویتامین‏های B1، B3، B6 و B12 و اسیدآمینه تریپتوفان است.

گوشت بوقلمون بدون پوست، به‌طور طبیعی چربی کمی دارد که معادل یک گرم چربی در هر 30 گرم گوشت است؛ لذا کسانی که دارای رژیم غذایی کم‌چربی هستند، می‏توانند از آن استفاده کنند. گوشت سفید و بدون پوست بوقلمون، یک ماده غذایی با پروتئین بالا و چربی کم است. کسانی که باید غذاهای کم‌چرب بخورند، می‏توانند از قسمت سفید گوشت بوقلمون استفاده کنند. جالب اینجاست که به‌دلیل بافت خاصی که گوشت بوقلمون دارد برخلاف برخی پروتئین‌ها هنگام طبخ حجم خود را از دست نمی‌دهد.

 

گوشت بوقلمون و کلسترول

مصرف گوشت بوقلمون به دلیل کلسترول بالای این گوشت (بین دوازده تا چهارده درصد) برای افراد با کلسترول بالا مضر است و افراد دارای کلسترول بالا می‌توانند از قسمت‌های روشن‌تر گوشت بوقلمون که بدون پوست بوده و دارای چربی، چربی اشباع و کلسترول کمتری است استفاده کنند. اگر سینه مرغ و بوقلمون را مقایسه کنیم، میزان پروتئین موجود در گوشت مرغ بیشتر بوده و ازنظر میزان کلسترول، گوشت مرغ بدون پوست، کلسترول بسیار پایین‌تری نسبت به گوشت بوقلمون دارد؛ ازاین‌رو، با در نظر گرفتن این تفاوت، استفاده از گوشت مرغ برای بیماران دارای کلسترول بالا توصیه می‌شود. این نکته درباره گوشت بوقلمون حائز اهمیت است که قسمت تیره گوشت بوقلمون چربی بیشتری نسبت به قسمت گوشت سفید آن دارد؛ بنابراین بهتر است افراد دارای فشارخون و چربی بالا از قسمت گوشت سینه آن استفاده کنند. قسمت روشن‏تر گوشت بوقلمون که بدون پوست باشد، دارای چربی، چربی اشباع و کلسترول کمتری از گوشت گاو است.

 

جلوگیری از سرطان

اسیدآمینه تریپتوفان برای فعالیت سلول‏های T لازم است که در گوشت بوقلمون یافت می شود. سلول‏های T یک نوع از سلول‏های سیستم ایمنی بدن هستند که سلول‏های سرطانی را از بین می‏برند. در فقدان تریپتوفان، سلول‌های T فعال می‏میرند.

 

افزایش هورمون تستوسترون

پروتئین موجود در گوشت بوقلمونی که به‌طور طبیعی (بدون استفاده از مواد شیمیایی و هورمونی) پرورش داده‌شده است، میزان هورمون تستوسترون را در بدن آقایان، در حد مطلوب نگه می‏دارد؛ ولی هورمون‏هایی که در پرورش بوقلمون‏های صنعتی استفاده می‏شوند، تولید هورمون استروژن (هورمون زنانه) را افزایش و هورمون تستوسترون را کاهش می‌دهند. کمبود پروتئین در برنامه غذایی مردان مسن، منجر به افزایش گلوبولین، باند شده با هورمون جنسی گردیده و باعث کاهش فعالیت هورمون تستوسترون می‏شود. کاهش اثر تستوسترون باعث کاهش عملکرد جنسی و توده عضلانی و گلبول‏های قرمز خون و پوکی استخوان می‏شود.

 

ایجاد آرامش و سرحالی

ناقلین عصبی از اسیدهای آمینه تشکیل می‏شوند و ناقل عصبی به نام «سروتونین» از اسیدآمینه تریپتوفان تشکیل‌شده است. سروتونین باعث سرحالی و آرامش در بدن می‏شود؛ لذا مصرف غذاهایی مثل بوقلمون باعث سرحالی می‏شود.

 

بهبود کم‏خوابی

اسیدآمینه تریپتوفان موجود در گوشت بوقلمون نقش مهمی در خوابیدن دارد و باعث بهبود خواب در مبتلایان به بی‏خوابی مزمن می‏شود.

 

هشدارها:

گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی اگزالات است؛ لذا بیماران مبتلابه سنگ کلیه اگزالاتی، خیلی کم باید آن را بخورند.

تقریباً تمامی چربی بوقلمون در پوست آن موجود است؛ همچنین گوشت تیره‌رنگ آن چربی بیشتری از گوشت روشن‏تر (سفید) آن دارد؛ لذا قبل از پختن گوشت بوقلمون، تمامی پوست آن را جدا کنید؛ درضمن افراد مبتلابه چربی خون بالا بهتر است از گوشت روشن‏تر آن استفاده کنند. گوشت بوقلمون دارای اسیدآمینه پورین است؛ بنابراین مبتلایان به نقرس باید آن را به میزان خیلی کم ‌مصرف کنند.

بوقلمون‏هایی که به‌طور طبیعی و ارگانیک پرورش داده می‏شوند، هیچ نوع هورمون و آنتی‌بیوتیکی در بدن خود ندارند.

پیشگیری و درمان کم‌خونی، به دلیل وجود هموگلوبین زیاد در ران بوقلمون، مصرف آن برای افرادی که کمبود آهن دارند بسیار مفید است و توصیه می‌شود.



گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: salamatnews.com