خواص کشمش؛از تقویت انرژی تا درمان یبوست
 کشمش یک خوراکی با ارزش غذایی بالا است که مصرف به اندازه آن می تواند اثرات مثبتی روی سلامت شما بگذارد

 کشمش و فواید آن

هنگامی که در حال تهیه لیست مواد غذایی خود هستید به احتمال زیاد کنار شیر، تخم مرغ، نان و سبزیجات تازه، کمی هم کشمش می‌گنجانید. اگر اینطور است باید بدانید که انگور خشک یا همان کشمش دارای عناصر مغذی بسیاری است، اما این ماده غذایی همچنان که می‌تواند بسیار مفید باشد، اگر در مصرف آن زیاده روی شود، منجر به بیماری خواهد شد. در ادامه به برخی از اتفاقاتی که بر اثر مصرف کشمش در بدن رخ می‌دهد، اشاره می‌کنیم.

به درمان یبوست کمک می کند

رفع یبوست از مشهورترین فواید سلامتی مرتبط با مصرف کشمش است. ۱/۴ فنجان کشمش دارای حدود ۲ گرم فیبر است که برای اکثر مردم حدود ۷ ٪ مقدار روزانه است، با این حال نیاز به فیبر به سن و جنسیت افراد بستگی دارد. به عنوان مثال زنان تا ۵۰ سالگی باید تلاش کنند هر روز ۲۵ گرم فیبر دریافت کنند در حالی که مردان در همان سن به روزانه ۳۸ گرم فیبر نیاز دارند.

خطر کم خونی را کاهش می دهد

کم خونی که به دلیل کمبود آهن ایجاد می‌شود، یکی از شایع‌ترین کمبود‌های مواد معدنی در جهان است که بیش از یک چهارم جمعیت جهان تحت تاثیر آن قرار دارند. کم خونی زمانی اتفاق می‌افتد که تعداد گلبول‌های قرمز خون و میزان اکسیژن بدن کاهش یابد که می‌تواند احساس خستگی و ضعف را در شما ایجاد کند. در بعضی موارد حتی این کمبود می‌تواند عملکرد مغز را مختل کند. اگر کمبود آهن دارید، باید در مورد مصرف مکمل با پزشک خود صحبت کنید. مصرف کشمش نیز به شما کمک می‌کند تا سطح آهن خود را کنترل کنید.

انرژی را تقویت می کند

از آنجا که کشمش حاوی مقدار زیادی قند است، مصرف یک مشت از آن ممکن است راهی عالی برای تقویت انرژی قبل از تمرین باشد. اگر اول صبح و با معده خالی دچار تعرق ناشی از ضعف می‌شوید، مصرف کشمش می‌تواند برای رفع این مشکل موثر باشد، اما از مصرف آن به عنوان میان وعده قبل از تمرین اجتناب کنید!

خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد

کشمش‌ها در آنتی اکسیدان‌ها بارگیری می‌شوند، زیرا غنی از مواد مغذی گیاهی شناخته شده به نام فنل و پلی فنول هستند. این آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند در از بین بردن رادیکال‌های آزاد خون که می‌توانند به سلول‌ها و DNA شما آسیب زده و منجر به عوارض عمده سلامتی از جمله بیماری قلبی و حتی سرطان شوند، نقش مهمی داشته باشند. البته مصرف کشمش به تنهایی نمی‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های مزمن کمک کند، اما مصرف آن آنتی اکسیدان‌های سالم بدن شما را تامین می‌کند.

سطح قند خون را بالا می برد

کشمش سرشار از قند است و هر ۴/۱ فنجان حاوی ۲۶ گرم قند بوده و در درجه اول می‌تواند سلامت افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را تهدید کند و مصرف بیش از حد آن (به طور منظم) خطر ابتلا به قند خون را افزایش می‌دهد که اگر درمان نشود، عوارض جدی برای سلامتی به دنبال خواهد داشت؛ بنابراین اگر به دیابت مبتلا هستید، مصرف کشمش را به دلیل اینکه کربوهیدرات زیادی دارد، محدود کنید.

 بیشتر بدانید : تاثیر كشمش در كاهش بیماری‌های دهان و دندان!

بیشتر بدانید : این میوه شیرین مانع پرخوری می شود

 بیشتر بدانید : خرما, توت و کشمش جایگزین مناسبی برای قند در رژیم لاغری و دیابت نیستند!

بیشتر بدانید : به کودکتان کشمش بدهید

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع :yjc.ir