علت خارش شدید پوست چیست؟ از افسردگی تا نیش حشره
 خارش پوست علل مختلفی دارد که معمولا به راحتی درمان می شود و نگران کننده نیست، اما گاهی می تواند نشانه یک مشکل عجیب باشد

خارش شدید پوست و 7 علت آن

خارش پوست شرایطی استرس‌زا و آزاردهنده برای فرد ایجاد می کند که می تواند نشانه ای از بروز مشکل در بدن باشد. شناسایی دلیل خارش پوست نخستین گام در مسیر درمان مشکل محسوب می شود. در ادامه با هفت دلیل شایع خارش پوست بیشتر آشنا می شویم. با ذکر این توضیح که  دلایل دیگری هم می توانند در این ماجرا موثر باشند. 

بیشتر بدانید : چرا پوستم می خارد؟ علت خارش پوست

کم آبی بدن 

خشکی پوست یکی از دلایل شایع خارش مزمن محسوب می شود. استفاده از محصولات مرطوب کننده می تواند خارش پوست را تسکین دهد زیرا آب رسانی به پوست انجام می شود. اگر نوشیدن آب به میزان کافی و استفاده از محصولات مرطوب کننده در بهبود خارش موثر نیست، برای بررسی دقیق‌تر شرایط به یک پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.

بیشتر بدانید : کم آبی بدن و 10 بیماری ناشی از آن


یک بیماری پوستی درمان نشده

 اگر خارش پوست با قرمزی و پوسته شدن همراه است و احساس خارش هنگام شب تشدید می شود، ممکن است به یک بیماری پوستی مزمن، مانند سوریازیس که به واسطه التهاب ناشی از فعالیت سیستم ایمنی شکل می گیرد یا اگزما که به نام درماتیت آتوپیک نیز شناخته می شود، مبتلا باشید. 


واکنش آلرژیک

خارش پوست می تواند واکنشی به عوامل آلرژی‌زا باشد. اگر با خارش خفیف مواجه هستید، محرک را شناسایی و پس از قطع تماس با آن از یک داروی آنتی هیستامین برای تسکین خارش استفاده کنید. 


مصرف یک داروی جدید یا خاص و یا افزایش میزان مصرف
خارش پوست

 اگر به تازگی دندان عقل خود را کشیده اید و یک داروی مخدر تجویزی را مصرف می کنید یا داروهایی برای کاهش فشار خون بالای شما تجویز شده اند، این موضوع  ممکن است دلیل خارش پوست باشد.

 اگر با خارش پوست به عنوان یک عارضه جانبی مصرف دارو مواجه شده اید می توانید با پزشک خود درباره تغییر دوز، کنترل تداخلات دارویی یا مصرف داروهای ضد خارش صحبت کنید.


استرس بیش از حد و مشکل روحی

اگر بیش از حد استرس دارید، افسرده یا مضطرب هستید، جریانی شیمیایی از سروتونین و نوراپی‌نفرین می تواند محرکی برای خارش پوست باشد، به ویژه اگر راش پوستی وجود نداشته باشد.

اگر داروهای بدون نسخه ضد خارش، مانند محصولات مرطوب کننده و داروهای آنتی هیستامین، در تسکین خارش تاثیری ندارند، برای بررسی دقیق شرایط و دریافت درمان مناسب (گاهی اوقات داروهای ضد افسردگی می توانند مفید باشند) به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بدانید : این خارش پوستی ریشه در اعصاب دارد

نوسانات و اختلالات هورمونی

نوسانات هورمونی می تواند آثاری قوی، از جمله خارش بی امان پوست را موجب شود. به عنوان مثال، اگر به فرزند خود شیر می دهید یا وارد دوران یائسگی شده اید، ممکن است با سطوح پایین‌تر از حد معمول هورمون استروژن مواجه باشید که می تواند پیامدهای جسمانی، از جمله خارش پوست را موجب شود.

پرهیز از تماس با صابون ها و محصولات شوینده قوی و استفاده منظم از محصولات مرطوب کننده می تواند به تسکین ناراحتی کمک کند. اما اگر پس از این اقدامات همچنان با خارش پوست مواجه هستید، برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید.


نیش حشره 

 گزش حشراتی مانند کک، کنه، ساس و پشه می تواند دلیل خارش پوست شما باشد. گاهی اوقات جای گزش به اندازه ای کوچک است که چندان قابل مشاهده نیست، اما فرد برای چند هفته با خارش مداوم و آزاردهنده مواجه است.پس از شناسایی مکان خارش، می توانید از کرم ها یا لوسیون های ضدعفونی کننده استفاده وسپس آنتی هیستامین مصرف کنید.


بیشتر بدانید : علت خارش پوست در هوای سرد چیست؟

بیشتر بدانید : دلایل عجیب خارش پوست

بیشتر بدانید : روش درمان و دلایل خارش پوست سینه

بیشتر بدانید : علت خارش پوست سر چیست و چه ارتباطی با ریزش مو دارد؟


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: khorasannews.com